Begeleider Jeugdhulp - Innovatieve Jeugdhulp met focus op kleinere groepen

Om de complexe 24-uurszorg te verbeteren, start De La Salle met kleinschalige intensieve behandelgroepen. Jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen kunnen hier terecht tijdelijk als thuis wonen even niet meer lukt. Samen met je team ga je je verbinden aan 6 jongeren, hun ouders en hun betrokkenen.

Deze unieke setting biedt jou als begeleider/ pedagogisch behandelaar de kans om zowel zowel te werken aan blijvende positieve veranderingen in het leven van kinderen en hun ouders alsook te groeien op persoonlijk vlak. Je staat centraal in ons team, krijgt de kans om individueel te begeleiden, werkt met flexibele roosters, en je ontwikkelt je verder door training in Trauma Informed Care. Hier maak je écht het verschil.

Intensieve Kleinschalige Behandelgroepen:Meer aandacht voor de jongere en het gezin, meer ondersteuning voor jou als collega door scholing, coaching en intervisie.

Bij De La Salle in Boxtel vernieuwen we de zorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) en complex gedrag, samen met hun gezinnen. Ons unieke model van Intensieve Kleinschalige Behandelgroepen (IKB) biedt elke jongere persoonlijke aandacht en zorg op maat, dankzij onze toewijding aan kleinere groepen en het versterken van teams.

Als begeleider binnen ons team, speel je een cruciale rol in deze innovatieve aanpak, die veiligheid, verbinding en herstel bevordert. Je werkt niet alleen in een kleinschalige en stabiele omgeving, maar maakt ook deel uit van een dynamisch team waarin multidisciplinaire samenwerking centraal staat. Ons team bestaat uit diverse disciplines waaronder therapeuten, systeemgericht werkers, jobcoach, Arts, SPV Psychiater en i.s.m onderwijs, die allemaal samenwerken om de best mogelijke resultaten te bereiken. Deze samenwerking verrijkt jouw ervaring en zorgt voor een integrale aanpak van zorg, waarbij je continu ondersteund wordt door coaching en intervisie.

Jouw Rol
Je neemt een essentiële rol op je binnen onze 24-uurs behandelgroep, verantwoordelijk voor het geven van zorg die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften van elke jongere en zijn of haar gezin.

Waarom is dit Anders?
 • Kleinschaligheid: Met groepen van maximaal 6 jongeren bieden we een rustige en stabiele omgeving die essentieel is voor effectieve behandeling en herstel.
 • Diepe Connecties: Onze aanpak benadrukt de continuïteit in zorgverleners, waardoor sterke relaties worden bevorderd. De steun vanuit relatie is de basis voor herstel.
 • Flexibele, Intensieve Ondersteuning: Met een intensieve en flexibele toepassing van therapeutische en systeemgerichte interventies, zowel binnen de groep als in de thuissituatie, bieden we maatwerk die verder reikt dan traditionele methoden.

Wat bieden wij jou
Bij De La Salle bieden we je een bijzondere kans om je carrière in de jeugdzorg te ontwikkelen, met een vast dienstverband, aanpasbare werktijden, een competitief salaris en goede secundaire voorwaarden als basis. Jouw groei en ontwikkeling staan centraal; verrijkt met uitgebreide opleidingsmogelijkheden, word je onderdeel van onze vooruitstrevende aanpak op basis van Trauma Informed Care (TIC).
 • Vastigheid te vinden in je carrière met een contract op maat en een salaris binnen FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (€2.766 - €3.861 bruto bij een 36-urige werkweek of in FWG 40 CAO Gehandicaptenzorg tussen €2.617-€3535 (bruto op basis van een 36-urige werkweek). Afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Te profiteren van uitstekende extra's zoals ORT, een 13e maand, collectieve zorgverzekering, een royaal pensioen en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Deel uit te maken van een gedreven team dat uitkijkt naar jouw komst, in een werksfeer waar samenwerking en groei vooropstaan.
 • Persoonlijke en professionele ontwikkelingdoor continue leer- en groeimogelijkheden, met ruimte voor jouw unieke inbreng.
 • Trauma Informed Care (TIC): Bij Koraal werken we vanuit het inhoudelijk kader jeugd, met TIC als leidraad. Dit biedt niet alleen een raamwerk voor de hele organisatie maar ook specifieke ondersteuning en houvast in de individuele en gezinsgerichte behandelingen. Onze teams worden continu getraind in TIC door een leercyclus die zowel procesbegeleiders als reflectiebegeleiders omvat, die intern opgeleid zijn om de teams en individuele medewerkers te ondersteunen in hun praktische toepassing en persoonlijke reflectie. Mogelijk is er ook ruimte voor jou om deze rol te vervullen.
 • Bij te dragen aan onze dynamische aanpak die je voorbereidt op een rijke toekomst in de zorg, door werkervaring met een breed spectrum aan casuïstiek.
 • Toegang tot Koraal Vitaal, ons online platform dat ondersteuning biedt op het gebied van werk-privébalans, vitaliteit, gezondheid en loopbaanontwikkeling.

Jij Brengt Mee
 • Een relevante MBO of HBO diploma (bv. Persoonlijk Begeleider, Sociaal Werk, Social Work, Pedagogiek).
 • Welkom aan kandidaten met aanverwante diploma's: Heb je een achtergrond in bijvoorbeeld kinderopvang of een ander gerelateerd veld? Wij nodigen je uit om te solliciteren. Voor kandidaten zonder directe ervaring in jeugdzorg bieden we een verkort maatwerktraject aan, waarmee je snel de benodigde kwalificaties kunt behalen om zelfstandig in onze groepen te werken.
 • Een hart voor kinderen en hun gezinnen, met de flexibiliteit om in een dynamische omgeving te werken.
 • De vaardigheid om methodisch en reflectief te werken, met oog voor de interactiepatronen binnen gezinnen.
 • Een open houding voor leren en ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

Meer weten voor je solliciteert?
Hebben wij jouw nieuwsgierigheid kunnen wekken en wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Marisca Swartjes, medewerker werving en selectie; solliciterenregionob@koraal.nl

Wil je graag eerst meer info wil over deze manier van het werken bij De La Salle, nodigen we je uit om deel te nemen aan een van onze informatiesessies:
 • Online Informatiesessie: Maandag, 6 mei, van 16:00 tot 17:00. Je kunt je aanmelden via: solliciteren@koraal.nl
 • Live Informatiemoment: Donderdag 16 mei, van 11:00 tot 12:00. Bezoek ons persoonlijk in Spreekkamer 4, Boxtel, voor een interactieve ervaring waar je ons team en de sfeer kunt proeven. Graag ook aanmelden via solliciteren@koraal.nl

Sollicitatieprocedure
Solliciteer voor 26 mei 2024 door je CV te uploaden via onze website. Binnen drie dagen bellen we je voor een eerste kennismaking.Na een positief gesprek nodigen we je uit om een dag mee te lopen, zodat je de sfeer echt kunt proeven. Een succesvolle meeloopdag wordt gevolgd door een gesprek over de arbeidsvoorwaarden, met als doel jou snel welkom te heten in ons team.

Contact

Fleur Devue
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Begeleider autisme

Oost West en Middelbeers
16 - 24 uur
Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

INVAL Zorgbegeleider groep dagbesteding / Activiteitenbegeleider

Breda
50 - Oproep / flex uur
MO Den Bosch

Woonbegeleider Beschermd Wonen

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur