Intensive Care (IC) Verpleegkundige – parttime of fulltime

Innovatief en specialistisch, dát is werken op onze level 3 Intensive Care (IC). Een verblijf op onze IC is vaak een zeer ingrijpende ervaring voor onze patiënten. Wij onderscheiden ons door er voor te zorgen dat de patiënt zich, ondanks alle apparatuur, mens blijft voelen. Grijp deze kans met beide handen aan en solliciteer vandaag nog! Zo maak jij beter, nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Het verlenen van hoog complexe IC-zorg voor alle patiëntencategorieën is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij verleen je specialistisch, verpleegkundige zorg – waaronder CTC, CVVH en ECMO - aan patiënten met dreigende of ernstige stoornissen waarbij vitale functies worden bewaakt, ondersteund en zo nodig worden overgenomen. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met collega’s van alle specialismen waarbij je áltijd staat voor het beleid van de patiënt. Je houdt het totale overzicht en neemt hierbij de tijd om de patiënt de best passende zorg te verlenen en te laten verlenen.

Als Intensive Care (IC) Verpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van alle werkzaamheden op de IC met behulp van de nieuwste technieken.
 • verlenen van ondersteuning en begeleiding aan de familie van de patiënt en het voeren van ingrijpende gesprekken.
 • aanschuiven bij multidisciplinaire overleggen waar je als team voor het beste resultaat van de patiënt gaat en waarbij jij een duidelijke visie hebt en deze mededeelt op het beleid voor de patiënt.

En wist je dat je meer verbreding en verdieping kunt opzoeken als dubbel opgeleid verpleegkundige (IC&SEH of IC&CC) van jouw vak? We bieden de mogelijkheid om je verder op te leiden om dan roulerend te werken op zowel Intensive Care (IC) als Cardiac Care (CC) en de Spoedeisende Hulp (SEH).

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

We hebben een groot team met veel verschillende persoonlijkheden waarbij iedereen zich prettig en veilig kan voelen. De motivatie en drijfveer om het beste voor de patiënt te bereiken bindt ons als team. Ook buiten het werk zoeken we elkaar op en ontstaan er hechte vriendschappen.

– Kim, IC Verpleegkundige

Intensive Care
De afdeling Intensive Care is een moderne afdeling. Binnen deze dynamische werkomgeving voorzien we onze Medische en (cardio)chirurgische patiëntenpopulatie van hoogcomplexe zorg. Daarnaast heeft onze IC een regionale functie als cardiochirurgisch centrum. Je hebt veelvuldig contact met medisch specialisten en art-assistenten. Hier behandelen we patiënten waarbij het functioneren van één of meerdere organen wordt verstoord of ernstig bedreigd is. We hebben een opnamefunctie voor postoperatieve patiënten en we nemen patiënten acuut op vanuit de kliniek of de SEH. Je werkt net als wij op alle onderdelen van de IC. Zowel de PACU als de IC, HC en MC. Dit maakt ons echte teamplayers. Onze IC is één van de grootste in de regio waarbij ziekenhuizen hun patiënten regelmatig doorverwijzen naar ons. Het contact met medisch specialisten en art-assistenten is laagdrempelig.

Doordat wij verschillende units hebben (zoals PACU, IC, HC en MC, totaal 24 bedden), waar iedereen roulerend werkzaam is, hebben wij een hecht team. Wij zijn niet alleen betrokken bij elkaar maar ook bij de patiënt en de familie. Wij onderscheiden ons doordat we de patiënt, ondanks alle apparatuur, zich mens laten voelen. We bieden rust en privacy, hebben aandacht voor zowel de patiënt als de familie en zetten graag dat extra stapje om zo voor de patiënt het verschil te maken.

Je komt te werken in een gemêleerd team van 110 collega’s waar een informele en gezellige sfeer hangt. Ons team kun je dan ook wel typeren als dynamisch, zelfstandig en collegiaal. Samen maken we heftige situaties mee en zijn we er altijd voor elkaar. Nooit alleen. Met een lach en een traan, maar bovenal ook veel humor. Van en met elkaar leren is ons motto. Studenten voelen zich welkom en voelen zich vrij om vragen te stellen. We durven dan ook wel te stellen dat iedereen zich welkom voelt bij ons. Ook zijn er regelmatig leuke uitjes die buiten het werk om georganiseerd worden.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over de IC via Intensive Care, Medium Care en PACU - Catharina Ziekenhuis of bekijk hier een filmpje met een korte impressie: http://bit.ly/29VKq5S!

Volg je ons al op Instagram? Ook hier kun je alvast een stukje sfeer proeven! Volg ons via InstaCare CZE (@instacare.cze) • Instagram-foto's en -video's

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot IC-verpleegkundige.
 • BIG-registratie.

Ook ben je een persoon die in acute situaties snel kan handelen en stevig in zijn/haar schoenen staat. Je bent ambitieus en kwaliteitsgericht en streeft naar de beste kwaliteit van werken. Je haalt plezier uit het bieden van zorg aan een brede patiëntenpopulatie waarbij je alles doet met een vleugje humor en collega’s typeren jou als een echte teamplayer.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Intensive Care (IC) Verpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 20 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot €5.084,00 (FWG 55) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Intensive Care (IC) Verpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Ester Boere (Adviseur opleiding en ontwikkeling IC/MC) op telefoonnummer 040 – 239 9529 of mailen naar ester.boere@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking en een meeloopdag.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jeroen Bosch Huisartsen

POH-S

Vlijmen
8 - 12 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg