zoekt een

Begeleider Woonlocatie 't Zand

Ontdek de warme en betrokken sfeer van woonlocatie ’t Zand, waar zorg en begeleiding samenkomen voor bewoners met diverse behoeften. Ben jij klaar om samen met ons het verschil te maken en een thuis te creëren waar iedereen zich begrepen, ondersteund en gestimuleerd voelt? 

Begeleider Woonlocatie 't Zand 

24 - 32 uur per week 

Hier ga je werken 

Stel je voor: een warme en betrokken woonlocatie genaamd ’t Zand, waar iedere dag een bijzondere mix van mensen met diverse behoeften en achtergronden samenkomt. Dit is waar jij straks gaat werken. Op ’t Zand draait alles om het bieden van zorg op maat aan onze bewoners, die verspreid zijn over verschillende groepen met elk hun eigen karakter en zorgbehoefte. 

Op groep 14A wonen bewoners die intensieve persoonlijke verzorging en verpleging nodig hebben. Hier draait alles om het bevorderen van lichamelijk welzijn en het behoud en mogelijk uitbreiden van functies, terwijl we de bewoners omringen met begrip en ondersteuning. 

Dan hebben we groep 14F/G, waar de ouder wordende bewoners behoefte hebben aan persoonlijke verzorging en emotieregulatie. Hier is het behandelklimaat gericht op het behouden van functies, vaardigheden, weerbaarheid en het verminderen van spanning en onrust, waardoor ze zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven. 

Op groep 16M/N kom je terecht in een omgeving die gericht is op structuur, overzicht en duidelijkheid voor de bewoners. Het is jouw taak om prikkels te verminderen, nabijheid te bieden en een consistente routine te creëren, terwijl je de zelfredzaamheid van de bewoners stimuleert en behoudt. 

Dit is slechts een glimp van wat ’t Zand te bieden heeft. Hier gaat het niet alleen om het verlenen van zorg, maar ook om het creëren van een thuis waar onze bewoners zich begrepen, ondersteund en gestimuleerd voelen. 

Dit ga je doen

Als begeleider bij woonlocatie ’t Zand speel je een betekenisvolle rol in het huis van onze bewoners. Je bent verantwoordelijk voor een variatie aan taken, waarbij je zowel zorg verleent als begeleiding biedt, allemaal gericht op het welzijn van onze bewoners. 

In de ochtend begroet je onze bewoners met een glimlach en assisteer je bij hun persoonlijke verzorging, zoals het gebruik van tilliften, steunkousen aantrekken en ondersteuning bij het douchen. Hierbij staat warme en respectvolle zorg centraal. 

Gedurende de dag verschuift je aandacht naar begeleidende activiteiten. Je voert gesprekken die afgestemd zijn op het niveau en de behoeften van onze bewoners en organiseert stimulerende en inspirerende activiteiten als onderdeel van de dagbesteding.

Een hoogtepunt van je werk is de gezamenlijke kookervaring op groep 16M/N. Hier werk je samen met bewoners en vrijwilligers aan het bedenken van menu's en het creëren van een gezellige sfeer in de keuken. 

De afwisseling tussen zorgtaken en begeleidende activiteiten maakt deze rol niet alleen boeiend, maar ook waardevol. Je werkt in het huis van onze bewoners en past je voortdurend aan hun individuele behoeften en interesses.

Dit breng je mee

  • Je hebt minimaal een relevante MBO-niveau 3 diploma.
  • Je vindt het leuk om verzorging en begeleiding af te wisselen, waarbij je je aanpast op de wensen en behoeften van de groep en het individu.
  • Je houdt van samenwerking en geeft je mening. Je draagt namelijk met jouw frisse blik bij aan de optimale bewonerszorg. 

Heb jij er zin in, als je bovenstaande leest? 

Dan maken we graag kennis met jou! Heb je vragen? Bel, mail of app naar unitmanager Denise Akkermans via 06-54933546 / denise.akkermans@sdwzorg.nl.

Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de knop "solliciteer direct". 

Recente vacatures

SDW

(Persoonlijk) Begeleider Woonlocaties

Roosendaal
In overleg
Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
Severinus

Coördinerend begeleider, Platanenlaan 7-9

Veldhoven
32 - 36 uur