zoekt een

Ergotherapeut | regio Uden | 24 - 36 uur

Als ergotherapeut lever je een bijdrage aan het dagelijks leven van mensen en help je hen zelf regie te behouden of terug te krijgen.

Hier ga je werken
Wij zijn op zoek naar een collega ergotherapeut voor een tijdelijke waarneming . Het betreft werkzaamheden in de eerste lijn en in het verpleeghuis. Je bezoekt hierbij zowel cliënten met een somatisch als een psychogeriatrisch ziektebeeld De regio Uden heeft verschillende verpleeghuizen in Uden, Zeeland, Grave, Volkel en Schaijk. Het team Ergotherapie maakt onderdeel uit van het Behandel- en Kenniscentrum (BKC) en bestaat uit negen collega’s in de regio Uden. De behandelaren van het BKC zijn specialisten op het gebied van (complexe) gezondheidsproblemen bij het ouder worden. Het uitgangspunt van de behandelingen is dat de kwaliteit van leven toeneemt. Samen met behandelaren werken cliënten aan herstel na ziekte en aan behoud en vergroten van de zelfstandigheid. Ook bieden de behandelaren behandeling, begeleiding en consultatie in de laatste levensfase.

Dit ga je onder andere doen
Je bezoekt een 69-jarige man in de thuissituatie met de ziekte van Parkinson. Hij heeft steeds meer moeite om zelfstandig thuis te functioneren. Jij brengt de hulpvraag in kaart, geeft adviezen aan cliënt en zo nodig aan zijn omgeving. Vervolgens oefen je met hem om zijn zelfstandigheid te verbeteren. Bijvoorbeeld door het leren omgaan met hulpmiddelen, zoals een scootmobiel, een hulpmiddel voor steunkousen of voor het houden van overzicht.

In het verpleeghuis woont een 93-jarige vrouw met gevorderde dementie die de laatste tijd steeds vaker scheef in haar rolstoel zit. Ook valt ze overdag geregeld in slaap in haar stoel. Hierdoor krijgt ze last van haar nek en krijgt ze weinig mee van de muziekmiddagen waar ze juist zo dol op is. Je onderzoekt het probleem en bespreekt dit met de zorg. Vervolgens doe je een aantal interventies om ervoor te zorgen dat de bewoner optimaal kan genieten van haar dag. Bijvoorbeeld door een andere rolstoel te regelen, en adviezen te geven over de dagplanning.

Gedurende de dag bezoek je diverse cliënten op de afdelingen en in de thuissituatie en overleg je met verzorgenden, andere behandelaren en externe instanties, zoals de wmo, zorgverzekeraar of hulpmiddelenleverancier. Je werkt dus met uiteenlopende doelgroepen.

Je onderzoekt cliënten op basis van verwijzing van een arts. Vervolgens stel je een ergotherapeutische diagnose en behandelplan op. Als ergotherapeut schrijf je ook verslagen en adviezen en rapporteer je in de elektronische patiëntendossiers. Je bepaalt je prioriteiten en plant in afstemming met het medisch secretariaat je afspraken. Je werkt veel zelfstandig, maar nooit alleen. Je kunt namelijk altijd terugvallen op je collega’s en je maakt deel uit van het multidisciplinair behandelteam.

Dit ben jij
Jij hebt een hbo-diploma ergotherapie en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister. Bij voorkeur heb je ervaring in de ouderenzorg. Daarnaast:
 • Stel je zelfstandig ergotherapeutische behandelplannen op en voer je deze uit.
 • Aanvullende expertise op het gebied van geriatrie is een pré
 • Stel je prioriteiten en neem je initiatief. Creativiteit en vindingrijkheid zijn daarbij van belang, net als flexibiliteit, bijvoorbeeld in je planning.
 • Kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken, wat van belang is bij het geven van instructies aan de cliënten, zorgmedewerkers en bij de verslaglegging en administratie.
 • Ben je alert en proactief en help je cliënten de grenzen van hun fysieke en mentale mogelijkheden op te zoeken, maar niet te overschrijden.

Dit bieden wij
Je krijgt een aanstelling voor een periode van juni tot en met november. Je werkt in deze periode 28 uur per week. Het salaris is ingedeeld in FWG 55 (min. 3.176,- en max. 4.558,- euro per maand).

Daarnaast krijg je:
 • Een uitdagende baan in een prettig en ambitieus team.
 • Een goede pensioenregeling, vakantiegeld 8%, collectieve verzekeringen en een eindejaarsuitkering van 8,3% (een volledige 13de maand).
 • Eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, zoals een fiets- of laptopregeling.
 • Korting op private-lease van een auto.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfssporten.

Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg.

#LI-RA1

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken?
Dan maken we graag kennis met je. Dat kan op verschillende manieren, welke past bij jou?
 • Via de sollicitatiebutton op deze vacaturepagina;
 • Of we ontmoeten je graag op één van onze vragenuurtjes: meer info vind je op onze contactpagina;
 • Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature en het werk als ergotherapeut kun je contact opnemen met Rani Rootsaert, bereikbaar op 06-83196247 Voor andere vragen is Tom Wittenberg (manager) bereikbaar op 06-1302145.

Recente vacatures

Jeroen Bosch Ziekenhuis

HBO verpleegkundige neurologie

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur
Home Instead Midden-Brabant

Klant Coördinator Thuiszorg

Tilburg
32 - 36 uur