zoekt een

Vrijwilliger Acute Opname Afdeling

‘Lichtpuntjes.
Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn’.
Geef jij onze patiënten net dat beetje extra aandacht die ze verdienen?

Jij zorgt voor
Als vrijwilliger van afdeling AOA geef je patiënten een stukje extra aandacht en ondersteuning. Dit doe je door het bieden van persoonlijke aandacht, een luisterend oor, stimuleren van eten of een wandeling. Deze activiteiten worden “aangeboden met de handen op de rug”. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld geen mensen uit bed of in rolstoel mag helpen. De AOA vrijwilliger die ondersteuning komt bieden in het weekeinde kan ook gevraagd worden patiënten te begeleiden naar een onderzoek of afdeling. De vrijwilligers zijn er ter ondersteuning en kunnen voor vragen en hulp terugvallen op de verpleging.

In overleg met de Coördinator Vrijwilligers word je één of twee dagdelen ingepland. Je geeft zelf aan welke dagdelen je beschikbaar bent. De dagdelen zijn van maandag t/m zondag van 10.00 Tm 13.00 uur.

Dit doe je samen met
De AOA is een Acute Opname Afdeling waar diverse patiënten met verschillende ziektebeelden opgenomen kunnen worden. Patiënten komen hier vanuit de Spoedeisende Hulp of de polikliniek
Het is een afdeling die een hoge turn over heeft omdat patiënten maximaal 48 uur opgenomen mogen worden.
Het streven is dat de behandelaar 50% van de patiënten binnen 48 uur kan ontslaan. Indien patiënten niet met ontslag kunnen worden ze binnen 48 uur overgeplaatst naar een klinische afdeling. De AOA heeft plaats voor 24 patiënten boven de 18 jaar.

Dit past bij je als
  • je positief en gastvrij bent en een servicegerichte instelling hebt
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en gemakkelijk contacten legt.
  • je oprechte aandacht voor patiënten en bezoekers hebt
  • je integer, geduldig en benaderbaar bent voor familie, bezoekers en collega’s
  • je een representatief voorkomen hebt

Je kiest voor Máxima MC omdat
  • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2022 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
  • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
  • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer informatie over deze vacature of heb je interesse om als vrijwilliger op de afdeling AOA binnen MMC te komen werken, neem dan rechtstreeks contact op met de vrijwilligersorganisatie van het Maxima MC. Je kunt ons een mail sturen met je CV via vrijwilligerswerk@mmc.nl of contact opnemen via telefoonnummer 040-888 9581 . Zij kunnen je alles vertellen over de verschillende mogelijkheden als vrijwilliger binnen MMC.

Bekijk je deze vacature via een andere website dan werkenbijmmc.nl? Check de vacature ook op onze eigen website. Externe websites nemen namelijk niet altijd alle informatie volledig over.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures