zoekt een

Functioneel applicatiebeheerder Apotheek

Wij zoeken een Functioneel applicatiebeheerder Apotheek

24-28 uur

Jij bent een zorgmaker van nu. Altijd in ontwikkeling. Jij bent daar waar de energie stroomt. Met positiviteit. Jij zorgt voor een goede flow. Dit maakt jou uniek. Vooroplopen, dat wil je. Soms in een stroomversnelling en soms tegen de stroom in, maar je bent altijd in beweging. Je kijkt waar het beter kan. Voor jou én voor ons. Want zorg doen we samen.

Samen met jou bouwen we heel graag verder aan een sterke bedrijfscultuur! Tegelijkertijd geef jij een boost aan je loopbaan en aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Een win-win, toch?

Over Stroomz

Stroomz vertegenwoordigt zowel zorgprofessionals in loondienst als vrijgevestigde zorgprofessionals die zich verbonden hebben aan Stroomz. Gezamenlijk leveren zij zorg aan ca. 200.000 patiënten in Eindhoven en omliggende gemeenten. Als Stroomz willen we de zorg vernieuwen, netwerken organiseren en professionals ondersteunen en faciliteren om de uitdagingen in de zorg en in de regio aan te kunnen. Hiermee bevorderen we de noodzakelijke versterking en organisatie van de eerste lijn in de regio.

Als Stroomz zijn we zorgmakers in beweging. We willen voorop lopen. Soms in een stroomversnelling, soms tegen de stroom in maar altijd in beweging. We bundelen innovatie en ondernemerschap voor een gezondere regio waarin zorg toegankelijk is.

Wat ga je doen?

Vind jij het leuk om ontwikkelingen door te vertalen naar praktische systeemoplossingen? Als functioneel applicatiebeheerder apotheek ben jij dé schakel tussen de gebruikers en de informatievoorziening. Je zorgt er samen met de verantwoordelijk apotheker en farmaceutisch manager voor dat de informatie en functionaliteit van informatiesystemen en geleverde IT- diensten blijven aansluiten bij de behoeften van gebruikers. Je bent verantwoordelijk voor het in beheer nemen van nieuwe functionaliteiten en houdt overzicht over het applicatielandschap. Ook het aanpassen van testscripts, handleidingen en instructies is onderdeel van je werkzaamheden. Je onderscheidt je door bedrijfsprocessen snel te doorgronden en eigen te maken om hiermee de juiste verbanden te leggen tussen de praktijk en de systemen. Hierbij wordt met name een beroep gedaan op je communicatieve vaardigheden. Je bent gesprekspartner voor gebruikers uit de apotheek en andere stakeholders en borgt de afspraken die je met hen maakt.

Naast onderhoud en beheer neem je deel aan innovatieve projectgroepen in de digitalisering van de zorg. Je werkt met name binnen de discipline apotheek maar ondersteunt waar nodig ook andere disciplines in de organisatie. Dit maakt het een afwisselende en uitdagende functie.

De functioneel applicatiebeheerders zijn onderdeel van team ICT binnen Stroomz en werken daarin nauw samen met de informatiemanager, ICT coördinator en informatieadviseur.

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een veelzijdige organisatie en een fijn team met flexibiliteit in werktijden en locatie;
 • Een baan waarin je continue persoonlijk en professioneel kunt blijven groeien door de diverse locaties, specialismes en doelgroepen binnen Stroomz;
 • Een salaris van minimaal € 3.085,00,- en maximaal € 4.171,00 conform CAO Huisartsenzorg (schaal 6). Inschaling is afhankelijk van ervaring.
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder: 25 vakantiedagen op fulltime basis, 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering, een fietsplan, opname in pensioenfonds PFZW;
 • Een dienstverband voor 24-28u per week voor bepaalde tijd, met een mogelijke verlenging naar onbepaalde tijd;
 • Onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz;
 • Een goed bereikbare werkplek, met voldoende gratis parkeermogelijkheden.

Over de apotheken

De apotheken hebben de afgelopen jaren een intensief verandertraject doorlopen waarbij de werkzaamheden van de back- en frontoffice gescheiden zijn. In onze 5 Zorgapotheken is een top-200 van medicijnen aanwezig voor met name de eerste uitgiftes. Farmaceutische zorg wordt in nauwe afstemming met de huisartsen geleverd en waar mogelijk worden instrumenten als KIJKgesprek ingezet. De logistieke handelingen zijn gecentraliseerd in een centrale apotheek voor logistiek, waar de receptverwerking, voorraadbewaking, distributie, etc. plaatsvindt. Op deze manier zijn onze apotheken klaar voor de toekomst en zijn het plekken waar zorg wordt geleverd, los van het doosje.

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde mbo-opleiding;
 • Enkele jaren ervaring in functioneel applicatiebeheer is een pré;
 • Je hebt affiniteit met ICT en bij voorkeur heb je kennis van apotheekprocessen;
 • Zowel klantgericht als resultaatgericht kunnen werken;
 • Je bent creatief in het bedenken van oplossingen, zorgvuldig, en proactief;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken (inclusief de administratieve uitwerking in o.a. werkinstructies/handleidingen) of vindt het leuk om hierin te groeien;
 • Het vermogen om te kunnen denken vanuit (overkoepelende) processen en de werkzaamheden goed kunnen prioriteren;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;

Laten we kennismaken:

Voor inlichtingen over de vacature, of als je een kijkje wil komen nemen, kun je contact opnemen met Astrid van den Hoek, Informatiemanager tel.nr: 040-711 6096 | a.vandenhoek@stroomz.nl of Nicole Otter, farmaceutisch manager, tel. Nr. 06-43168305 | n.otter@stroomz.nl

Solliciteren:

Raak jij al enthousiast? Ga dan naar www.werkenbijstroomz.nl en solliciteer!

Recente vacatures

Stichting PSW

Beheerder telefonie en zorgdomotica

Herten
32 - 36 uur
tanteLouise

Functioneel Applicatiebeheerder

Bergen op Zoom
32 - 36 uur
GGz Breburg

Medewerker Support en Beheer

Tilburg
32 - 36 uur