zoekt een

Herstelondersteuner team Binnenstad

Boodschappen doen met Patrick. Samen sporten met Ingrid. Met Karel een praatje maken over koetjes en kalfjes, om hem er daarna op te wijzen dat het tijd is voor zijn medicijnen. 
Wil jij mensen ondersteunen bij hun dagelijkse dingen? Zodat ze een goede dagstructuur hebben en hun levens zo goed mogelijk kunnen leiden? Dan heeft ons team Binnenstad een mooie baan voor je. Als herstelondersteuner help je onze bewoners die kampen met een psychische kwetsbaarheid in combinatie met een actieve verslaving. Een baan waarin je écht van betekenis bent.

Wat ga je doen als herstelondersteuner?

De ene keer ben je de arm om de schouder, als een bewoner er even doorheen zit. Even later maak je samen een boodschappenlijstje. En de volgende dag moet je iemand weer even vertellen hoe we hier met elkaar omgaan. 
Team Binnenstad ondersteunt dagelijks tien bewoners in onze beschermde woonvoorziening, en een aantal in de wijk. Hun verslaving? Jij richt je met je collega’s op de mens, waar anderen hen misschien vooral zien als ‘die gebruiker’. Als herstelondersteuner ben je er voor hen, omdat hun wereldje waarop ze kunnen terugvallen vaak heel klein is. En geef je hen een stabiel thuis. 

Op de locatie werken we met een gestructureerd dagprogramma waarbij we gezamenlijk eten en dagbesteding en sporten centraal staan. We werken volgens de herstelgerichte visie waarin we met kleine stapjes werken aan verbetering van de kwaliteit van leven. De locatie heeft een gedoog beleid en een gesloten voordeur. Je werkt altijd samen met een andere collega op de werkvloer en staat er nooit alleen voor. 

Werken als herstelondersteuner is veelzijdig. Je krijgt te maken met cliënten met verschillende achtergronden, werkt flexibele diensten die per maand anders zijn en de zorg die je levert is niet altijd planbaar. Daarom straal jij vertrouwen, rust en warmte uit. 

  • Je helpt de bewoners in hun kwetsbaarheid.
  • Je gaat flexibel om met hun onvoorspelbaarheid. Ook als ze jou even niet als veilige haven zien.  
  • Je signaleert en speelt in op de wensen en verlangens van bewoners. En je bekijkt dagelijks hoe je daaraan bijdraagt.
  • Je probeert naast de bewoners te gaan staan, en probeert zo min mogelijk politie agentje te spelen. Verslaving en gebruik zijn geen taboe, en de gesprekken hierover durf je aan te gaan. 

 

Team Binnenstad

Team Binnenstad is een nieuw team waarin je je creativiteit los kunt laten en mee mag denken over de invulling van de begeleiding. Er is op locatie altijd dubbele bezetting, zowel door de weeks als in het weekend. Er wordt gewerkt met de dag- en avonddiensten. Buiten de locatie bieden wij ook ambulante begeleiding aan enkele cliënten in de wijk. In ons team ondersteunt ook een ervaringsdeskundige onze cliënten.  

Je gaat werken in een klein team. De vaste gezichten voor de bewoners én voor elkaar. Dit energieke team voert niet alleen gesprekken met bewoners, maar ook volop met elkaar. Over de leuke en soms minder leuke dingen in het leven. Doordat het een klein team is gaan we hecht met elkaar om, en is er niks te gek om te bespreken. Zo worden hoogtepunten van het weekend doorgenomen op de maandag ochtend, maar kunnen we ook de diepte punten aan elkaar kwijt. Zo zijn jullie er óók onderling voor elkaar. Jullie flexibiliteit blijkt niet alleen uit jullie omgang met de bewoners, maar ook uit het feit dat jullie snel schakelen in houding. Het ene moment zit je gezellig koffie te drinken en het andere moment ga je de-escalerend te werk als de spanning bij een bewoner op loopt. 

Jij 

-       Kan relativeren. (Humor is een fijne eigenschap in dit werk)

-       Staat stevig in je schoenen.

-       Hebt een goed oog voor wat onze bewoners op welk moment nodig hebben.

-       Bent een praktische doorpakker die goed kan samenwerken. 

-       Houd van een uitdaging en bent niet bang om keuzes te maken. 

-       Kan oordeelloos met drugs- en of alcoholgebruik omgaan.

-       Hebt een mbo-diploma (niveau 4), zoals: Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, Verpleegkunde.

-       Hebt het liefst een aantal jaar ervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg.

-       Rijbewijs B en een vervoersmiddel zijn een pré.

Geen trek in nachtdiensten? Hoeft ook niet. Daar hebben we een apart team voor. Onze diensten zijn van 8.00 tot 16.00 uur en van 14.00 tot 22.00 uur. Welke diensten je werkt, verschilt per dag en deze tijden worden ook in het weekend opgevuld.

 

Je krijgt van ons

-       Een salaris tussen € 2.387 en €3 .541, afhankelijk van jouw ervaring en conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. 

-       Een balansregeling waarbij je jaarlijks € 500,- kunt inzetten voor extra verlof, extra scholing of als aanvulling op je salaris.

-       Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

-       Vakantiegeld en een dertiende maand.

-       Een telefoon en laptop van de zaak.

-       Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld via diverse workshops en cursussen in onze e-learning-omgeving.

-       Flinke personeelskorting op mode, elektronica, dagjes uit bij grote merken via ons gepersonaliseerd platform van Benefits at Work. Ook kun je deelnemen aan de gunstige aanschaf van een fiets of sportabonnement via Fiscfree.

Direct solliciteren?

Wil jij cliënten helpen hun leven weer vorm en structuur te geven, zodat ze hun leven zo goed mogelijk kunnen leiden? Solliciteer dan direct via onderstaande link. We laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek.

Heb je nog vragen? 

Neem dan contact op met Olmo de Fouw op 06 – 27885411 of Melanie de Kraaij op 06 - 21101094. 

Contact

Olmo de Fouw
Herstelcoach
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur