zoekt een

Diëtist bij expertisecentrum voor epilepsie

Epilepsiezorg begint bij de juiste voeding: stap in jouw rol als diëtist!

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als diëtist bij Kempenhaeghe verleen je zorg aan patiënten van het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE) en de bewoners van het Centrum Epilepsie Woonzorg (CEW). Binnen ACE is ketogeen dieettherapie als behandelmethode van epilepsie een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het opstarten en opvolgen van dit dieet. Ketogeen dieet is niet alleen een behandelmethode, maar kan daadwerkelijk het verschil kan maken in de kwaliteit van leven van patiënten, soms zelfs resulterend in aanvalsvrijheid!

Op de polikliniek werk je in een multidisciplinair team met een neuroloog, en verpleegkundig specialist. Daarnaast geeft je dieetadvisering aan kinderen en volwassenen in het klinische opnamecentrum. Binnen CEW wonen kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en epilepsie. Je stelt dieetbehandelplannen op en geeft individuele voeding- en dieetadvisering. Je maakt deel uit van het eet- en drinkteam samen met o.a. de logopedisten en ergotherapeuten van Kempenhaeghe.

Over de afdeling
Diëtetiek is een onderdeel van de afdeling paramedische dienst, je werkt van hieruit voor de verschillende centra van Kempenhaeghe. Meestal zal dit in Heeze zijn, maar af en toe reis je naar Breda (maximaal twee keer per maand).

Wist je dit?
In Nederland zijn er vijf academische centra en twee expertisecentra die het ketogeen dieet aanbieden. Kempenhaeghe biedt al 25 jaar lang ketogeen dieettherapie aan. De (poli)kliniek Epilepsie biedt hun expertise met ketogeen dieettherapie aan voor kinderen uit Zuid-Nederland en volwassenen uit het hele land.

Wat breng jij mee
 • Een afgeronde hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek.
 • Het hebben van kennis van het ketogeen dieet is een pre, maar geen vereiste. Bij voorkeur heb je ervaring c.q. affiniteit met het werken met mensen met epilepsie en/of een verstandelijke beperking.
 • Je bent in staat om patiënten en bewoners te motiveren, stimuleren en zo nodig te overtuigen.
 • Je bent in staat om multidisciplinair te werken en hebt het opdoen en delen van kennis hoog in het vaandel staan. Om zodoende samen met je diëtetiek collega binnen Kempenhaeghe verder te professionaliseren.

Wat bieden wij jou
 • Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband voor 30 uur per week.
 • Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 50, maximaal € 4.540 bruto per maand bij een fulltime Aanstelling.
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan internationale symposia en congressen, waardoor je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ketogeen dieettherapie.
 • Mogelijkheid tot aansluiten bij diverse netwerken om je professionele netwerk uit te breiden.
 • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan een mobiele telefoon, aankopen van extra verlofdagen of lidmaatschap sportschool.
 • De mogelijkijkheid om deels thuis te werken.
 • Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Contactinformatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Katja van der Put, Manager paramedische dienst en dienst maatschappelijk werk, via M. 06-83521971

Contact

Chantal Simar
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jeroen Bosch Huisartsen

Allround POH-S Huisartsenpraktijk Wijk en Aalburg

Wijk en Aalburg
Parttime
BrabantZorg

Bewegingsgoog | Tijdelijk | 28 uur

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
PrimaCura Huisartsenzorg Midden-Brabant B.V.

POH Somatiek , huisartsenpraktijk ’t Seuverick te Oisterwijk

Oisterwijk
8 - 12 uur