Sociotherapeut Deeltijdbehandeling CAP (Verpleegkundige / Begeleider)

Bij de deeltijdbehandeling van het Centrum Adolescentenpsychiatrie, onderdeel van Herlaarhof van Reinier van Arkel, is een interessante vacature ontstaan voor een: Sociotherapeut.

In twee deeltijdgroepen (AFT en MBT) worden adolescenten en jongvolwassenen (18 – 24 jaar) met complexe persoonlijkheidsproblematiek behandeld. Zij zijn in hun dagelijks leven ernstig vastgelopen. In een intensief driedaags groepsprogramma werken zij gedurende respectievelijk 8 en 9 maanden aan herstel. In de deeltijdbehandeling wordt gewerkt met twee methodieken: 1) Jongeren met ernstige externaliserende persoonlijkheidsproblematiek worden behandeld volgens de methodiek van de Mentalisation Based Treatment (MBT). 2) Jongeren met ernstige internaliserende persoonlijkheidsproblematiek, vaak in samenhang met angst en depressie, krijgen een intensieve Affect Fobie Therapie (AFT) aangeboden. We zijn op zoek naar een sociotherapeut, die zowel binnen het AFT-programma als MBT-programma komt werken.

In welke omgeving kom je te werken?
De sociotherapeut maakt deel uit van een multidisciplinair team waarin intensief met elkaar wordt samengewerkt. Het team bestaat uit vaktherapeuten (Psychomotore therapie en muziek), sociotherapeuten, psychologen (KP / PT / GZ), een psychiater en een systeemtherapeut. Samenwerking, professionaliteit, loyaliteit, reflectief vermogen, humor en gezelligheid zijn kernbegrippen in het werken binnen dit team. De deeltijdbehandeling maakt deel uit van het Centrum Adolescenten Psychiatrie (CAP). Het CAP biedt specialistische zorg aan adolescenten (18-24 jaar) met persoonlijkheidsproblematiek en co-morbide stemmings- en angststoornissen. Deze ontwikkelingsfase en de ontwikkelingstaken die daarbij horen vragen om een specifieke benadering, net anders dan in de kinderpsychiatrie of de volwassenpsychiatrie.

De functie
Als sociotherapeut ben je, samen met je twee collega-sociotherapeuten, verantwoordelijk voor de sociotherapie-onderdelen binnen de driedaagse programma’s. Daarnaast voer je individuele gesprekken met cliënten en stel je samen met hen signaleringsplannen op. Je neemt deel aan multidisciplinaire behandelbesprekingen en andere functiegerichte overlegvormen. Je levert een actieve bijdrage in de diverse team intervisies.

Wat vraagt deze functie van jou?
Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde en betrokken collega die graag met onze doelgroep werkt. Dit vraagt:
  • Een afgeronde HBO-opleiding (SPH, HBO-V), bij voorkeur aangevuld met relevante opleidingen/cursussen zoals groepsdynamica en MBT/AFT. Ervaring in het werken met MBT of AFT heeft onze voorkeur.
  • Je hebt ervaring in, en/of affiniteit met, werken met persoonlijkheidsstoornissen.
  • Je kunt goed intensief samenwerken in teamverband.
  • Ervaring in het werken met adolescenten is een pré.
  • Je hebt de capaciteiten om, met steun van je collega’s, ook onder hoogspanning over jezelf en de ander te blijven nadenken en het behandelmodel te blijven volgen.
  • Je kent jezelf goed genoeg om te weten hoe je jezelf in de behandeling in kunt zetten.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een inspirerende en professionele, maar ook gezellige werkomgeving, waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Je werkt intensief samen binnen een multidisciplinaire setting. Samen geven we met veel enthousiasme de intensieve behandeling vorm, wat resulteert in mooie therapieprocessen en een fijne werksfeer.

Dienstverband: we bieden je een dienstverband voor onbepaalde tijd voor 24 - 32 uur per week, werkdagen in ieder geval maandag, dinsdag en donderdag.

Salaris: FWG 50 (€3218-€4263).
Daarnaast worden de benodigde opleidingen (MBT en AFT) en supervisie en intervisie aangeboden.

Wil jij werken in een gemotiveerd en enthousiast team? Ben jij de bevlogen sociotherapeut die graag het team Centrum voor Adolescenten Psychiatrie (CAP) komt versterken? Solliciteer dan nu!

Meer weten en solliciteren
Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor even contact op met Karin van Erve, manager (06 -13969950) of Marjolijn Nijrolder, klinisch psycholoog (06-22086883)

Solliciteren: Jouw schriftelijke sollicitatie zien wij met belangstelling tegemoet! Dit kan door het insturen van je CV en een (korte) motivatie via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Contact

Karin van Erve
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Van Neynsel

Mbo-verpleegkundige ELV 16-24 uur

's-Hertogenbosch
16 - 24 uur
Neos

Verpleegkundige bijzondere doelgroepen

Eindhoven
28 - 32 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg