Masterpsycholoog/ Orthopedagoog (Kinder- en Jeugdpsychiatrie polikliniek Helmond)

Wat je doet:

Als Masterpsycholoog/ Orthopedagoog draag je zorg voor onder andere diagnostiek (intake, ontwikkelingsanamnese en uitgebreide psychodiagnostiek en neuropsychologische diagnostiek) en indicatiestelling (integreren van informatie uit anamnese vanuit psychologisch en/of psychiatrisch onderzoek) met bijbehorend behandeladvies. Vanuit hier stel je, samen met de regiebehandelaar, een behandelplan op en voer je behandelingen uit. De nadruk van de functie ligt bij het coördineren en uitvoeren van diagnostiek- en behandeltrajecten.

Binnen een multidisciplinair team werk je nauw samen met onder andere orthopedagogen (generalist), (GZ-) psychologen, systeemtherapeuten, gezinsbehandelaars, vaktherapeuten, klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsychiater. Met elkaar wordt er geprobeerd alle puzzelstukjes te verbinden om diagnostiek en/of behandeling vorm te geven tot een op de cliënt en zijn systeem aangepaste aanpak. Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg en coördineert zorg in overleg met scholen, zorgaanbieders en andere externe betrokkenen. Je werkt onder supervisie van een Orthopedagoog Generalist of GZ-psycholoog.

We bieden brede specialistische GGZ zorg en hebben een extra specialisatie op de vlakken van infantpsychiatrie, trauma- hechtingsproblematiek en vroege persoonlijkheidsproblematiek. Onze insteek is altijd om met het systeem samen te werken en in netwerken te denken. Dit betekent dat je een generalist bent en je tegelijk mag specialiseren. Dit maakt het werk heel afwisselend.

Waar ga je werken:
De functie ontstaat in verband met zwangerschaps- en bevallingsverlof voor een periode van +/- 6 maanden binnen de polikliniek in Helmond. Locatie Helmond betreft een eenheid met een polikliniek en Specialistische Groepsbehandeling (deeltijdbehandeling). Er werken ruim 35 medewerkers; het is een hecht en betrokken team dat intensief samenwerkt. Locatie Helmond maakt onderdeel uit van Herlaarhof en werkt in de regio Zuid Oost Brabant nauw samen met locatie Veldhoven. Herlaarhof is het expertisecentrum voor kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, met 2de en 3de lijns zorg in 120 gemeenten in heel Brabant en vestigingen in Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Met snel toegankelijke specialistische diagnostiek en behandeling wordt ingezet op optimaal herstel en participatie van het kind en diens systeem. Behandeling, zowel klinisch als ambulant, richt zich op neurobiologische ontwikkelingsstoornissen, trauma en hechting, persoonlijkheidsstoornissen, infant mental health en licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen. Herlaarhof biedt opleidingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie en postmaster psychologie. Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel.

Wat wij van je vragen:
  • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of (ontwikkelings-/neuro-) psychologie;
  • Je hebt ervaring in de diagnostiek en indicatiestelling bij complexe psychische problemen van kinderen en jeugdige cliënten binnen hun systeem; ervaring in het begeleiden en behandelen van kinderen en hun netwerk (bij voorkeur met CGT) is een pre;
  • Je beschikt over kennis van psychiatrische ziektebeelden en ontwikkelingsstoornissen;
  • Je bent communicatief vaardig, flexibel, initiatiefrijk en gericht op samenwerken;
  • Je bent in staat om systeem-/netwerk- en resultaatgericht te werken.
  • Een registratie als NIP-psycholoog met diagnostiekaantekening/ NVO basis orthopedagoog met diagnostiekaantekening is een pré.

Wat kunnen wij je bieden?
Bij Herlaarhof werken leuke mensen die blij zijn met jou als collega. Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving, waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om zowel in Helmond als Veldhoven te werken, je wensen bespreken we graag met je!

Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig de cao GGZ FWG 55 (€3616-€4785).

Dienstverband: het betreft een dienstverband van minimaal 24 uur per week (24-36).

Werktijden: je werktijden zijn op werkdagen tijdens kantoortijden. Werkdagen in overleg te bepalen.

Periode: start 1 mei 2024 – 1 oktober 2024.

Meer weten en solliciteren:
Solliciteren: Solliciteren kan via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de website van Reinier van Arkel.

Meer weten: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariëlle Neerhoff (Manager), bereikbaar via: 06 – 22 58 48 93.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het 'Beleidskader voor Werving en Selectie'. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Contact

Mariëlle Neerhoff
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Gedragskundige kind en gezin

Tilburg
24 - 36 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Gedragswetenschapper Jeugd

Venlo
0 - 16 uur
Sterk Huis

GZ Psycholoog

Goirle
32 - 36 uur