Ambulant coördinerend verpleegkundige Team Vroeg Interventie Psychose (VIP-team)

Hoe doen we het, wat maakt ons uniek?
Wij komen snel in actie om op verschillende manieren te ondersteunen bij het herstel. Op die manier wordt de schade van de psychose beperkt. Het doel is om de duur van de psychose te verkorten en de gevolgen te beperken. Ons streven is om te behandelen in de eigen omgeving, samen met het netwerk. Thuis herstel je namelijk het beste. Deze manier van samenwerken en behandelen helpt om (de kans op) een terugval in de toekomst te minimaliseren. In de samenwerking vinden wij gelijkwaardigheid, vertrouwen, eigen regie en het actief betrekken van belangrijke naasten uit het netwerk van de cliënt belangrijk. Onze werkwijze kenmerkt zich door een herstelgerichte visie, waarbij we onder andere werken vanuit de visie van Positieve Gezondheid.

Waarom we het doen?
Wij geloven dat na een eerste psychose een goed herstel mogelijk is. Door vroeg te interveniëren, minimaliseren we zowel de impact van de psychose als een terugval in de toekomst. Het bieden van toekomstperspectief bij onze clienten (voornamelijk jongvolwassenen) zien wij als een belangrijke taak. Dit doen wij door samen te werken met onze cliënten en hun netwerk.

Wat ga je doen als verpleegkundige?
Als verpleegkundige heb je een veelzijdige rol. Je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen caseload en hebt veel vrijheid in je werk. Je biedt herstelondersteunende zorg en monitort de somatische zorg. Je bent gericht op continu verbeteren en hebt hart voor mensen met Ernstige Psychiatrische Problematiek (EPA). Je bent in staat om methodisch te werken en brengt eigen expertise in.

Wat verwachten we van jou?
Voor deze functie is het van belang dat je communicatief vaardig bent, en gemakkelijk contact legt met cliënten en hun naasten. Ook heb je in deze functie veel contact met samenwerkingspartners in-en extern. Als ontwikkelingsgerichte organisatie bieden we je veel scholings en opleidingsmogelijkheden. Op deze locatie bestaat het dienstenpalet uit dag, avond en weekenddiensten. Kortom; ben jij op zoek naar een zeer gevarieerde, uitdagende functie in multidisciplinair team? Dan maken we graag kennis met je!
  • Je hebt een afgeronde opleiding HBO-verpleegkunde (en bent BIG geregistreerd).
  • Je hebt ruime praktijkervaring in de psychiatrie.
  • Je hebt kennis van ziektebeelden (psychiatrisch en somatisch).
  • Je bent flexibel in denken en handelen, proactief en communicatief vaardig.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs.

Wat kunnen wij je bieden?
Wij geloven in de ontwikkeling van onze medewerkers en daarmee het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Reinier Academie die allerlei opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt. Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Werktijden: Voornamelijk regelmatige diensten, maar je sluit aan bij de zorgvraag van de client en behoeftes uit het team.
Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig cao ggz FWG 50 (€3218-€4263).
Dienstverband: Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd voor 28-36 uur per week.

Meer weten en solliciteren
Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan nu via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Wil je eerst inhoudelijk meer weten? Neem dan contact op met: Ilona Lamboo (manager) via 06-16168296 of Henriette Oomen bereikbaar via: 06-15025311

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck. Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het ‘Beleidskader voor Werving en Selectie’.

Contact

Ilona Lamboo
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

ZuidZorg

Coördinator Gewoon Thuis (Eindhoven Stratum)

Eindhoven
32 - 36 uur
Kempenhaeghe

Persoonlijk Begeleider woongroep de Berkenlaan

Sterksel
28 - 32 uur
Rivas Zorggroep

Verpleegkundige longgeneeskunde

Gorinchem
28 - 32 uur