Arts Verslavingszorg

Verslavingsarts 32 - 36 uur

Wat ga je doen
Je bevordert de kwaliteit van de werkprocessen binnen het team en draag je bij aan (beleid) ontwikkelingen. Je verricht behandelingen, schrijft medicatie voor en bewaakt mede de voortgang.

Je voert intakegesprekken en verricht medisch-psychiatrisch onderzoek met als doel inzicht te krijgen en een oordeel te geven over de verslavingsproblematiek, in relatie tot de somatische en psychiatrische gezondheid van de cliënt. Je stelt diagnoses en kiest op grond daarvan interventies. In overleg met de cliënt stel je, delen van, het zorgplan op.

Vanuit jouw adviserende rol overleg je met andere hulpverleners. Je informeert verwijzers, hulpverleners en zo nodig andere betrokkenen over het verloop en het resultaat van de behandeling en onderhoudt de relatie met ketenpartners. Je reageert op gesignaleerde potentiële onveilige situaties en zet crisisinterventies uit of voert deze zelf uit.

Gericht op diagnostiek en indicatiestelling bepaal jij welke aanvullende onderzoeken worden verricht. Je analyseert en interpreteert de resultaten vanuit deze onderzoeken en overlegt dit in het multidisciplinair overleg. Met jouw expertise en ervaring geef je consultaties en adviezen binnen het vakgebied aan andere disciplines binnen en indien nodig buiten de eigen organisatie. Je neemt deel aan diverse vakinhoudelijke -en organisatie gebonden overlegvormen en op verzoek kun je deelnemen aan commíssies of regionale werkgroepen.

In het opleiden van collega’s lever jij ook een belangrijke bijdrage. Je voert effectmetingen uit en verwerkt resultaten in de behandeling en het eigen functioneren.

Waar ga je werken
Als verslavingsarts ben je flexibel inzetbaar op diverse afdelingen waaronder dubbele diagnose en HIC. Wij werken vanuit de herstelgerichte visie. Met een multidisciplinair team wordt in samenwerking met ambulante teams en ketenpartners gekeken hoe dit samen met de cliënt verwezenlijkt kan worden.

Afdeling dubbele diagnose profileert zich als expertisecentrum, geeft topklinische behandeling aan de cliënt met een ernstige verslaving en psychiatrische problematiek vanuit een transmurale visie en werkwijze, waarbij wij de cliënt ondersteunen om terug in zijn kracht te komen.

De afdeling waar je komt te werken is de HIC (High en Intensive Care afdeling: een gesloten afdeling waar cliënten verblijven die naar aanleiding van een psychiatrische crisis zijn opgenomen. Dit kan vrijwillig of een opgelegde maatregel zijn. De gemiddelde opnameduur op de afdeling is 2 á 3 weken. Het eerste doel is de crisis te bezweren, zodat cliënten weer eigen regie kunnen hebben over hun herstelproces. Met een multidisciplinair team wordt in samenwerking met ambulante teams en ketenpartners gekeken hoe dit proces verder bevorderd kan worden. Een belangrijke opdracht is de samenwerking met de teams IHT en crisisdienst te optimaliseren, zo ook met de regioteams, alsmede met de achterliggende klinische teams in de ketenzorg na de HIC.

Wat vragen wij van jou
 • De functie vereist een academische opleiding tot arts, aangevuld met de opleiding Master in Addiction Medicine (MIAM). BlG-registratie als medisch specialist en registratie bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) is vereist.
 • Je staat open om je te verdiepen in gespecialiseerde methodieken en diagnosticeren van medisch-psychiatrische problematieken en verslavingsproblematiek.
 • Ervaring met GGZ gerelateerde problemen is een pluspunt. Kennis van de sociale kaart.
 • Kennis van procedures en protocollen met betrekking tot organisatie- en behandelbeleid, alsmede landelijke regelgeving. Volgt ontwikkelingen in het eigen vakgebied en onderhoudt de vakkennis.
 • Je staat ervoor open om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek

Wat bieden wij jou
 • Een verantwoordelijke, diverse en zeer dynamische baan
 • Een passend salaris conform de cao GGZ FWG 70 tussen € 4.977,- en € 7.659,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats naar relevante werkervaring
 • 166 vakantie-uren en een Levensfasebudget (LFB) van 35 uur o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarbij je zelf je arbeidsvoorwaarden aan kunt passen naar jouw situatie en wensen. Je kunt ervoor kiezen om deze bijvoorbeeld uit te ruilen tegen een abonnement op de sportschool of een fiets
 • Een pensioenregeling bij PFZW, waarbij de werkgever 50% inlegt
 • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% én reiskostenvergoeding
 • Balansbudget van €500,- bruto o.b.v. een fulltime dienstverband (kies zelf voor uitbetaling, inzet voor een opleiding of verlof)
 • In augustus ontvang je eenmalig een uitkering van 1% van het jaarsalaris en op 1 december vindt er een cao-salarisverhoging plaats van 4%
 • Ontwikkelmogelijkheden, pak een studie op of groei door binnen GGZWNB. We helpen je verder met jouw ambities. Daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot online trainingen in jouw persoonlijke account van GoodHabitz. Jij bepaalt zelf wat, waar en wanneer je leert
 • Een jaarcontract met uitzicht vast dienstverband

Enthousiast? Solliciteer dan direct
Ben je direct enthousiast en ervan overtuigd dat je bij ons wilt werken?
Aarzel dan niet en reageer direct via de sollicitatie button.

Liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Contactpersoon: Hanneke Boulogne

Telefoonnummer: 0164287041

E-mail: h.boulogne@ggzwnb.nl

Locatie: Halsteren

Contact

Johanna Boulogne
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures