Cliëntondersteuner

Vlaswiek is per mei op zoek naar een cliëntondersteuner voor 18 tot 24 uur per week.

Dorpshuis de Vlaswiek is onderdeel van Zorggroep Elde Maasduinen en is een kleinschalig verpleeghuis gevestigd in het dorpscentrum van Liempde. Dorpshuis de Vlaswiek biedt verpleging en verzorging en reactivering aan 32 psychogeriatrische (PG) cliënten. Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers combineren eigentijdse zorgverlening met prettig werken. Zij zetten zich in voor werk dat er toe doet!

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.
 
De functie in hoofdlijnen
Als cliëntondersteuner staat het ondersteunen en begeleiden van cliënten centraal. 
Je verzorgt met name de maaltijden en het drinken voor onze bewoners gedurende de dag. 
Maar ook ondersteun je cliënten bij activiteiten waardoor zij zich prettig en aangenaam voelen, een bakactiviteit of bloemschikken zijn hier voorbeelden van. Ook zorg je ervoor dat familie en vrienden van cliënten zich welkom voelen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het leefplezier van cliënten en een fijne sfeer in de huiskamer. Het verzorgen van sfeervolle eetmomenten zijn een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Het signaleren, rapporteren en mondeling doorgeven van bijzonderheden in de cliëntsituatie die het leefplezier van cliënten in de weg staan hoort hier ook bij. Ten slotte kan het voorkomen dat je incidenteel begeleiding biedt bij uiterlijke verzorging en toiletbezoek. 
 
Het team bestaat uit zorgmedewerkers, welzijnsbegeleiders en clientondersteuners waarin ieder werkzaam is vanuit een eigen aandachtsgebied en/of niveau. De sfeer is betrokken en collegiaal. Samen ben je verantwoordelijk voor het leveren van optimale ondersteuning aan onze cliënten. Hierin staat onze cliënt met de familie en mantelzorgers centraal. Het leren kennen van onze cliënten en hierbij uitgaan van de wensen en verlangens van hen, is essentieel in ons vak!  

Wij vragen

•    een MBO diploma 2 en/of ervaring met/kennis van de doelgroep en welzijnsondersteuning;
•    je bent bereid om een interne scholing te volgen op maat gemaakt voor cliëntondersteuners;
•    je hebt een respectvolle houding ten opzichte van ouderen;
•    je beschikt over goede sociale vaardigheden om cliënten te stimuleren en motiveren;
•    je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken;
•    je omarmt onze kernwaarden in jouw dagelijkse werkzaamheden en geeft hieraan een goede invulling;
•    Je werkt dag-, avond- en nachtdiensten van maandag tot en met zondag, je hebt inbreng op je rooster en we werken vanuit een gezond dienstenrooster.

Wij bieden
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 7 maanden met uitzicht op verlenging. 
Arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT. De functie van cliëntondersteuner is ingeschaald in FWG 20 (minimaal € 2.236,57 bruto en maximaal € 2.772,02 bruto per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. De teams roosteren zelf waardoor je invloed hebt op het inplannen van je werktijden. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

Interesse?
Meer informatie over de functie wordt graag verstrekt door Simone Brink, teamcoach, via 06-57477802.
Wij ontvangen graag je sollicitatie met cv bij voorkeur via volgende link: https://www.werkenbijzgem.nl/vacatures-2/103-408-clientondersteuner
Alle correspondentie onder vermelding van vacaturenummer: 103-408.

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom is de volgende zaak onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur