Jeugdzorgwerker B – Zorggezinnen PEL (Project Ervarend Leren) | 28-32 uur | Deurne

Wil je een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het welzijn van kinderen en jongeren? Bij Pactum zijn we op zoek naar een betrokken Jeugdzorgwerker B voor ons team Zorggezinnen PEL (Project Ervarend Leren) in Deurne. Voeg je bij ons team waar jouw kennis en inzet direct bijdragen aan het creëren van een betere toekomst voor de kinderen jongeren die we ondersteunen. Ontdek een rol waar je passie en professionaliteit dagelijks het verschil maken.


Jeugdzorgwerker B – Zorggezinnen PEL

28-32 uur per week (Deurne)

Team Zorggezinnen/PEL (Project Ervarend Leren

Ons team zet zich met hart en ziel in voor meerdere vormen van hulpverlening, met een bijzondere focus op de opvang en behandeling van kinderen en jongeren van 0-23 jaar binnen zorggezinnen. Dit zijn zowel crisis- als reguliere behandeltrajecten. Naast de behandeltrajecten van de kinderen en jongeren, zijn we als team nauw betrokken bij alle stappen: van de werving en screening tot de begeleiding, coaching en evaluatie van zorggezinnen.


Jouw functie

Als medewerker van team zorggezinnen PEL draag je zorg voor het (tijdelijke) verblijf van het kind in het zorggezin, met als focus een optimale ontwikkeling gericht op een duurzaam perspectief. Je hebt wekelijks contact met het zorggezin en het kind om de voortgang te bespreken, advies te geven en indien nodig interventies in te zetten. Daarnaast bied je hulpverlening aan (biologische) ouders om hen te ondersteunen bij het vergroten van hun opvoedingsvaardigheden en contactherstel.

Een belangrijk aspect van je functie is het begeleiden van de zorgouders om hen te versterken in hun (tijdelijke) opvoedrol. Je biedt hen op maat de nodige ondersteuning en handvatten. Hierbij krijg je ondersteuning van collega's en de organisatie in de vorm van casuïstiekbesprekingen, intervisie, bijscholing en werkbegeleiding, in samenwerking met de betrokken gedragswetenschapper.

Jouw taken

 • Je biedt behandeling aan gezinnen in verschillende fasen van het traject van een kind of jongere
 • Je bent deskundig in het methodisch werken, waardoor je gestructureerd en effectief bijdraagt aan de zorgplannen.
 • Je hebt het vermogen om complexe situaties helder te analyseren en deze bespreekbaar te maken met gezinnen en andere betrokkenen.
 • Je stelt doelgerichte hulpverleningsplannen op en voert deze planmatig uit.
 • Je voert de regie over de zorgprocessen en zorgt voor gedetailleerde schriftelijke en mondelinge rapportages.
 • Je biedt een luisterend oor en geeft pedagogische ondersteuning aan (zorg)gezinnen.
 • Je deelt verantwoordelijkheden met je teamleden en neemt deel aan zowel interne als externe overleggen.
 • Je participeert in de consignatiediensten van team Zorggezinnen PEL

Vereisten

Jouw persoonlijkheid binnen Pactum

Je bent een zelfverzekerd, empathisch persoon die zowel zelfstandig als in teamverband kan floreren. Je hebt een natuurlijke affiniteit met kinderen en jongeren die extra zorg nodig hebben en komt krachtig op voor hun belangen. Jouw persoonlijkheid kenmerkt zich door zelfstandigheid, robuustheid, stressbestendigheid, vasthoudendheid, en een relativerend vermogen, wat je een waardevolle aanwinst maakt voor ons team.


Wie jij bent

 • Je hebt een relevant Hbo-diploma.
 • Je bent geregistreerd of bereid je te registreren als jeugdzorgwerker binnen het SKJ-register.
 • Je hebt ervaring in ambulante jeugdhulpverlening en een passie voor het werken met kinderen.
 • Ervaring of scholing in coaching is een pluspunt.
 • Je bent communicatief sterk, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent bereid om flexibele uren te werken en beschikt over een rijbewijs B en een auto.

Wat wij jou bieden

We bieden je een warm welkom binnen ons team met een contract voor een jaar, dat we graag zien uitgroeien tot een langdurige samenwerking. We bieden uitgebreide trainingen en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie. Je salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Jeugdzorg (schaal 9: €3080 - €4601), inclusief vakantiegeld, onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering. Je profiteert ook van een goede pensioenregeling bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie en solliciteren

 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij de afdeling Recruitment via 0493 - 327 555 of werkenbijpactum@vigogroep.nl, t.a.v. Lisanne Timmer. Liever even een appje? Stuur dan een bericht naar 06 - 21 91 05 42.
 • Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Martijn Servaas (Jeugdzorgwerker B - Zorggezinnen PEL) via 06 - 54 98 79 39 of martijnservaas@vigogroep.nl.

Recente vacatures