zoekt een

Meewerkend teamleider (In opleiding) Samenthuis in Udenhout

Vanaf 28 uur

Werk jij nu als persoonlijk begeleider in de zorg en ben je toe aan een volgende stap, met de kans om je op een eigen tempo te ontwikkelen, dan is deze vacature jou op het lijf geschreven!
We zoeken bij Samenthuis een teamleider en bieden je de mogelijkheid om te gaan starten als teamleider met een opleidingsaanbod.
Je gaat een jaar lang naast de huidige waarnemend teamleider werken om zo de bewoners, het team en de ouders te leren kennen. Daarnaast mag je je op een rustig tempo binnen het vak van teamleider ontwikkelen.

Voor startende teamleiders heeft ASVZ het ‘Menswaardig leiderschap’-programma ontwikkeld.

-          Je gaat jezelf leren kennen in de rol van teamleider
-          Je ontwikkelt leiderschapsvaardigheden
-          Je wordt bekend met het netwerk binnen ASVZ

Wat ga je doen?
Als meewerkend teamleider geef je leiding aan een team van begeleiders, werkzaam op de woonvoorziening. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg voor de cliënten en de verdere ontwikkeling daarvan. Je coördineert de zorgverlening en voert het personeelsbeleid uit. Daarnaast zorg je voor een goed werkoverleg.

Naast deze leidinggevende taken werk je natuurlijk ook zelf mee in de begeleiding. Hierdoor ken je de bewoners goed en weet je hoe je collega’s in hun werk zitten. Je kan daardoor als leidinggevende echt de kwaliteit van de zorg verbeteren! Je staat dicht bij je collega’s, de bewoners en medewerkers/teamleider dagbesteding en trekt samen op en weet daardoor wat belangrijk voor hen is. Samen zijn jullie verantwoordelijk om de beste zorg te bieden aan de cliënten.

Je wordt aangestuurd door de sectormanager. Binnen de sector heb je overleg met je collega-teamleiders en je kunt bij elkaar terecht om vraagstukken te delen en reflecteren.

Wie zoeken we?
Je bent iemand die sensitief inspeelt op de behoeften van mensen met een beperking en begeleiders. Jij zorg ervoor dat de menselijke behoeften altijd voorop blijven staan: in de behandeling, de begeleiding en de organisatie. Je bent goed in luisteren, kijken en vragen. Bovendien weet je mensen vertrouwen te geven door te kijken naar wat wél kan – en dat samen aan te pakken. Ook ben je sterk in de dialoog en interdisciplinair samenwerken.

 • Je hebt een afgeronde zorg gerelateerde opleiding op mbo 4-niveau, zoals SPH, MMZ4 of verpleegkunde.
 • Daarnaast heb je een managementopleiding gevolgd of ben je bereid deze te gaan volgen.
 • Je hebt ervaring als leidinggevende of bent persoonlijk begeleider die een volgende stap wil maken.
 • Je kent de uitgangspunten van Triple-C en draagt ze uit.

Wat krijg je?
Een veelzijdige baan waarbij je samen met je collega’s kijkt naar mogelijkheden van bewoners en niet naar beperkingen. ASVZ wil niet alleen een goede zorgverlener zijn, maar ook een goede werkgever. Een organisatie waar je met plezier werkt en waar je je verbonden voelt met je collega’s. Verder kun je rekenen op;

 • Mogelijkheid tot een vast contract, afhankelijk van je kwalificaties
 • Een baan voor minimaal 28 uur tot maximaal 36 uur per week.
 • €2.986 tot €4.712 o.b.v. 36 uur. Een salaris afgestemd op jouw ervaring in salarisschaal FWG 50/55, volgens de CAO gehandicaptenzorg.
 • 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en uiteraard onregelmatigheidstoeslag (ORT).
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden, naar b.v. sectormanager. 
 • ASVZ biedt veel interne en externe scholingsmogelijkheden, zoals de Triple-C behandelingsmethode en weerbaarheidstraining. 
 • Aandacht voor jouw persoonlijke groei vinden we ook belangrijk. Daarom kun je deelnemen aan allerlei activiteiten via ons vitaliteitsprogramma .zoals yoga, padel.

Omschrijving werkplek:

Samenthuis is een ouderinitiatief in Udenhout waar momenteel 6 jong volwassenen met een EVMB wonen, er is ruimte voor een zevende bewoner. Samenthuis bevindt zich in de wijk tegenover het terrein van ASVZ in Udenhout. Het huis is ruim opgezet en er zijn tal van mogelijkheden om zowel in- en buitenshuis activiteiten te ondernemen met de bewoners. De bewoners genieten van een gezellige sfeer op de groep, tijdens bijvoorbeeld snoezel activiteiten. Maar ze gaan er ook graag op uit, denk aan wandelen, fietsen op de duofiets en naar activiteiten in de kapel. De begeleiding is gericht op beleving en samendoen. We werken nauw samen met ouders en meerdere vrijwilligers, die bijvoorbeeld ondersteunen met koken en op uitstapjes. 

Tijdens de verzorging hebben de bewoners ook extra hulp en nabijheid nodig. Passend bij de behoeftes en mogelijkheden van de bewoners, wordt in sommige situaties een tillift gebruikt. 

We werken bijna altijd met zijn tweeën.

Er worden slaapdiensten gedraaid.

Voor meer informatie over Samenthuis, kun je onze website bekijken: www.samenthuiszijn.nl

Ook hebben wij een mooie video van deze werkplek, klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=CPVHPJ8phX0

 Adres:
Teunisbloem 23
5071 RB Udenhout

Regulier
Binnen de reguliere sector wonen bewoners met uiteenlopende zorgvragen (VG 5, 6, 7 of 8). Binnen ASVZ richten we ons op het voorleven en bevorderen van het gewone leven. Als je niet de stoornis of beperking als uitgangspunt neemt, ga je anders kijken naar eventueel (probleem)gedrag en geef je het een andere betekenis. Door deze onvoorwaardelijke ondersteuning in combinatie met een zinvol gevuld dagprogramma zie je dat de kwaliteit van het bestaan toeneemt. De uitdaging binnen deze zorg ligt dan ook in het op zoek gaan naar die behoefte voor iedere bewoner om voor hem de kwaliteit van bestaan te vergroten.

EMVB (Ernstig meervoudige verstandelijke beperking)
In een EMVB-woning wonen gemiddeld zeven mensen met een ernstig meervoudige verstandelijke beperking. Naast hun EMVB hebben deze bewoners (vaak) ook lichamelijke beperkingen. Dat betekent dat je niet alleen begeleidt, maar ook intensieve en soms palliatieve zorg en verpleging biedt. Het is belangrijk dat je sterk bent in non-verbale communicatie, geduld hebt, goed aanvoelt wat bewoners nodig hebben en creatieve oplossingen kunt bedenken.

Mensen met een EMVB kunnen vaak niet praten, moeilijk bewegen en soms slecht zien of horen. Toch kun je wel degelijk contact maken, ook al duurt dat soms even. Je leert wat subtiele signalen betekenen, zoals een gezichtsuitdrukking, gebaar of beweging. Zo leer je elkaar beter begrijpen en ontstaat er een unieke vertrouwensband.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!
Heb je nog vragen? Stel ze gerust door contact op te nemen met Monique van Hest, sectormanager via 06-13689616

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature? Liever niet.
Ben je zzp'er? Solliciteer dan alleen als je bij ASVZ in loondienst wil komen.

Recente vacatures

Prisma

Planner

Waalwijk
24 - 32 uur
De Wever

Teamcoach (V240198)

Tilburg
28 - 32 uur
Sterk Huis

Teamleider Aanmeldpunt Crossroads

Goirle
32 - 36 uur