Sociotherapeut - Forensische Psychiatrie (FPA)

In welke omgeving ga je werken?
Op het Zorgpark in Vught vind je onze Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA). Het multidisciplinaire team van de FPA is enorm divers qua expertise en ervaring. Je wordt collega van o.a. psychologen, een ervaringsdeskundige, muziektherapeut en systeemtherapeut. Bovendien werkt het team van Forensisch FACT in hetzelfde gebouw en zijn casemanagers PI en reclasseringsmedewerkers ook jouw naaste collega’s.

Wat ga je doen?
Als sociotherapeut begeleid en bewaak je de voortgang van de behandeling van de cliënt en lever je een bijdrage aan de behandeldoelen. Je voert regie over de pb-schappen (als persoonlijk begeleider) en stuur je je collega’s hierin aan. Vanwege het snel veranderende dynamische klimaat zal je in je functie snel moeten kunnen denken en handelen, en gezamenlijk met het multidisciplinaire team beleidswijzigingen van cliënten door moeten kunnen voeren. Samen met het team heb je een maatschappelijke verantwoordelijkheid om recidive te voorkomen.

“Een uitdagende baan? Dát is werken bij de FPA. Het vraagt echt iets van je om hier te werken. Je moet in staat zijn te focussen op wat goed gaat met de cliënt en verder te kunnen kijken dan het delict. Scherp blijven en anticiperen zijn jouw tweede natuur. En niet geheel onbelangrijk: met jouw werk draag je bij aan de veiligheid van de maatschappij!” Jayne, sociotherapeut bij FPA

Als sociotherapeut kan je jouw functie helemaal eigen maken met een diversiteit aan nevenactiviteiten. Wil je jouw kennis over veiligheid of verslaving vergroten? Neem dan deel aan een van de werkgroepen hierover. Heb je meer interesse om beleidsmatig het verschil te maken? Richt je dan op het kwaliteitsplan. Wil je meer uitdaging op het gebied van coördinerende werkzaamheden? Dat kan als dagcoördinator. Kortom: volop mogelijkheden bij de FPA om je verder te ontwikkelen!

Wat breng je mee?
  • Je beschikt over een afgeronde mbo-opleiding persoonlijk begeleider, specifieke doelgroepen of verpleegkunde (niveau 4) met relevante werkervaring óf een afgeronde hbo-opleiding zoals Social Work, SPH, verpleegkunde.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring en affiniteit voor de forensische psychiatrie.
  • Je staat sterk in je schoenen, bent stressbestendig, flexibel en weet van aanpakken.
  • Je bent besluitvaardig en doelgericht.
  • Je neemt gemakkelijk initiatief en kunt zelfstandig werken.
  • Je werkt zorgvuldigheid en hebt een kritische blik, maar ook humor en veerkracht.
  • Je bent een bevlogen, betrokken en betrouwbare teamspeler.
  • Tot slot: wanneer kan je beter niet solliciteren bij de FPA…? Als je snel je sleutels kwijtraakt!

Wat kunnen wij je bieden?
Bij Reinier van Arkel zijn we blij met jou als collega. Wij bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen bespreken wij graag met je. Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Werktijden: Onregelmatig inclusief nachtdiensten.
Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig vanuit cao ggz (inschaling als begeleider of verpleegkundige). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring (FWG 40, tussen € 2.535 - € 3.471 / FWG 45, € 2.810 - € 3.787 bruto per maand o.b.v. 36 uur). In januari 2024 worden de salarissen met 2% verhoogd. Gebonden aan het werken op deze forensische afdeling is een situationele toeslag van toepassing ter hoogte van 10% naar rato van het dienstverband op je overeengekomen bruto salaris.
Dienstverband: Je krijgt allereerst een tijdelijk dienstverband en vervolgens bij wederzijdse tevredenheid een vast dienstverband. Aantal uur in overleg.

Mocht je niet de benodigde ervaring hebben om op deze vacature te reageren, maar heb je wel interesse om te werken op deze locatie en zou je hier ervaring op willen doen? Neem dan eens contact op met onze recruiter Cindy Disco door te mailen naar c.disco@reiniervanarkel.nl. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervaring op te doen via ons flexbureau. De vacature vind je op onze website: Medewerker Flexbureau | Werken en leren bij Reinier van Arkel | Werken en leren bij Reinier van Arkel (reinierwerktenleert.nl)

Spreekt deze rol jou aan?Solliciteer dan nu via de “Solliciteer hier” button! Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel dan je vraag via werken@reiniervanarkel.nl
Wil je eerst inhoudelijk meer weten? Neem dan contact op met Ilse Philippus (begeleider) of Gaby Groenen (verpleegkundige) via 073-6585874.
Meer zien over de FPA? Check dan het voorlichtingsfilmpje.

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.
Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt.
Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het ‘Beleidskader voor Werving en Selectie’.

Recente vacatures

Jados

Ambulant Begeleider autisme

Eindhoven
20 - 36 uur
Buro Lima

Begeleider dagbesteding en woonzorg

Heeswijk-Dinther
In overleg
S&L Zorg

Persoonlijk begeleider (Zorgcoördinator)

Bergen op Zoom
24 - 28 uur