High Care Neonatologie (HCN) verpleegkundige in opleiding - parttime of fulltime

Een combinatie van werken met zowel hoog complexe én acute zorg. Gericht op de allerkleinste patiënten in ons ziekenhuis. Waar je van het ene op het andere moment opgeroepen wordt voor een acute situatie. Alles loslaten en de onbekende setting in. De adrenaline giert door je lichaam. Jij blijft kalm en schiet te hulp. Die afwisseling van planmatige en acute zorg lijkt jou geweldig! Waar je gaat samenwerken in een team van gedreven ervaren collega’s die elkaar inhoudelijk blijven uitdagen, elkaar door en door kennen en menigmaal bijeenkomen voor een hapje en een drankje. Heb jij ongeveer 1 jaar klinische ervaring en interesse om eens een kop koffie te drinken of te bellen om te kijken of onze opleidingsplek ook bij jou past? Wat leuk! Neem vrijblijvend contact op met onze teamleider Marieke. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Organiseren van de zorg rondom kwetsbare pasgeboren patiënten en hun ouders binnen ons Vrouw Kind centrum is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij is er een intensieve samenwerking met de afdeling Verloskunde en Kind & Jeugd. Je wordt zowel ingewerkt op de neonatologieafdeling als op de afdeling Kind & Jeugd. Dit omdat je onderdeel bent van het gehele team Kindergeneeskunde en we elkaar zo kunnen blijven ondersteunen in de diensten. Als gediplomeerd High Care Neonatologie verpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor het continue verpleegproces van zieke of te vroeg geboren pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben. Dit gaat om pasgeborenen vanaf 32 weken tot ongeveer 28 dagen na de geboorte.
 • zorgen voor het gehele proces van opname, verzorging, verpleging tot ontslag van onze jongste patiënten in samenwerking met een multidisciplinair team van collega’s.
 • proactief meedenken over procesverbeteringen en inrichting van de afdeling. Bijvoorbeeld ouderbegeleiding bij het aanleren en geven van sondevoeding.
 • aanschuiven bij werkgroepen zoals ontwikkelingsgerichte zorg, EBP en acute zorg waarbij je getraind wordt om reanimatielessen te verzorgen.
 • lees hier verder over de functie high care neonatologie verpleegkundige in ons ziekenhuis.

Jouw opleiding
 • Na een gezamenlijk te bepalen inwerktraject afgestemd op jouw kennis en werkervaring start je aan je opleiding tot high care neonatologie verpleegkundige. Deze opleiding start 4 keer per jaar in maart, juni, september en december.
 • De opleiding duurt ongeveer 15 maanden en bestaat uit een theorie- en praktijkdeel en bestaat uit 6 verschillende EPA’s (entrustable professional activity). Deze kun je zien als bouwstenen die jou een bekwaam en professioneel gespecialiseerd verpleegkundige maken.
 • Als verpleegkundige in opleiding ga je niet meteen de nachtdienst in, dit komt pas later in je opleiding.
 • De theorie volg je in Maastricht aan het MUMC. De lesuren aan de MUMC vallen binnen je contracturen. Aan zelfstudie en lesvoorbereiding ben je 4 tot 8 uur per week kwijt tijdens de opleiding.
 • De praktijk leer je op onze eigen neonatologieafdeling én onze Kind & Jeugd afdeling. Dit doe je door middel van een interne stage bij de afdeling verloskunde in het Catharina als ook een externe stage op de NICU in het MMC in Veldhoven.

Innovatie
En wist je dat wij bezig zijn met diverse innovatieve projecten om te zorgen dat een pasgeborene sneller naar een thuissituatie kan? Zo zijn wij projecten gestart waar pasgeborenen met sondevoeding naar huis zijn gegaan onder begeleiding van onze afdeling. Het thema voeding en het leren drinken staat bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Eigenlijk wist ik al van kinds af aan dat ik graag op een neonatologieafdeling wilde werken. Ik keek verschillende programma’s waar de NICU te zien was. En uiteindelijk startte ik met mijn hbo-v studie op de Fontys en heb ik stage mogen lopen op de neonatologieafdeling. Toen wist ik het zeker. Ik wil HCN verpleegkundige worden. Ik heb toen meteen gesolliciteerd op het traineeship en gelukkig werd ik aangenomen.

Tijdens het traject heb ik 2 stages gelopen op de oncologie en kortverblijf. Ondanks dat mijn passie niet bij deze patiëntencategorieën ligt, heb ik heel veel geleerd. Als student sta je boventallig en heb je altijd iemand achter de hand. Nu neem je beslissingen zelf. Natuurlijk krijg je goede begeleiding, maar je leert op eigen benen te staan. Als trainee leer je dus echt ‘intallig’ werken, goed klinisch redeneren én je staat uiteindelijk met zelfvertrouwen naast het bed. Ik zou het iedereen aanraden!” – Floor, High Care Neonatologie verpleegkundige in opleiding

Lees hier ook het hele interview met Richelle.

Neonatologieafdeling
Het Vrouw Kind Centrum bestaat uit afdeling Verloskunde, Kind & Jeugd en de Neonatologieafdeling. Hier houden we moeder en kind zoveel mogelijk bij elkaar en wordt ook vader zoveel mogelijk betrokken. Dat vraagt een intensieve multidisciplinaire samenwerking tussen kinderverpleegkundigen, kinderartsen en arts-assistenten, kraamverzorgenden, pedagogisch zorgverleners, medisch maatschappelijk werkers, lactatiekundigen, logopedisten, fysiotherapeuten, kraamverzorgenden en andere gespecialiseerde medewerkers.

In ons team van de Neonatologie werken ongeveer 17 verpleegkundigen. Er zijn 8 couveuses die vaak gevuld zijn. Ons team kenmerkt zich door de structuur, ervaren medewerkers en het acute handelen. Verder zijn wij een heel stabiel, bedreven en kundige groep. Een grappig feit is dat ons team bijna alleen maar uit dames bestaat, met 1 mannelijke collega. Verder is het team net een tweede familie. Er worden regelmatig uitjes gepland buiten het werk en op de werkvloer is het altijd heel gezellig. Al wordt er zeker ook op inhoud kritisch naar elkaar gekeken zodat de geleverde kwaliteit van zorg uitstekend blijft. Kortom een gedreven en sociaal team die jou graag als nieuwe collega verwelkomt!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over Vrouw Kind Centrum via de volgende link Vrouw Kind Centrum - Catharina Ziekenhuis.

Volg je ons al op Instagram via kindergeneeskunde_catharina? Wij hebben als Neonatologie- en Kinderafdeling een eigen pagina! Hier kun je al een stukje sfeer proeven.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot mbo of hbo verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • minimaal 1 jaar klinische werkervaring. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de opleidingsplek? Bel gerust met Marieke om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
 • gespecialiseerd ICN of HCN verpleegkundige? Bekijk dan snel onze gediplomeerde vacature High Care Neonatologie (HCN) verpleegkundige.

Ook ben je een persoon die goed functioneert onder wisselende werkdruk en bezit jij over een flinke portie doorzettingsvermogen. Net zoals jouw gedreven collega’s heb jij een positieve houding en volg jij graag de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Kortom ben je gewoon een fijne collega!

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als High Care Neonatologie verpleegkundige in opleiding kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract als verpleegkundige.
 • 28 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • goede balans tussen werk en privé door ons zelfrooster systeem. Hierdoor heb je meer regie in deze balans.
 • een salaris passend bij een 2e zorgopleiding. Je blijft in jouw huidige salarisschaal, waarbij je 1 extra periodiek krijgt tijdens de start van de opleiding én 1 extra periodiek bij afronding van de opleiding. Na diplomering word je ingeschaald in FWG 50 (max € 4.324,00 bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Voor high care neonatologie verpleegkundigen met ambitie is er de mogelijkheid om door te ontwikkelen in een specialisatie. Denk hierbij aan een opleiding tot reanimatie instructeur voor de NLS, opleiding tot VIB-er (Video Interactie Begeleider) of het volgen van de opleiding tot lactatiekundige. Ook kun je de mogelijkheid krijgen om door te groeien tot specialistisch regieverpleegkundige. Dit doe je door het volgen van een speciaal inwerktraject en/of een HBO-V traject.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als High Care Neonatologie verpleegkundige in opleiding in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze inhoudelijke vragen stellen aan Marieke Kansel (Teamleider Neonatologie en Psychsociaal Team kindergeneeskunde) of Lotte Smits (Adviseur Opleiden en ontwikkelen) op telefoonnummer 040 - 239 82 00.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040 – 239 8840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 24 mei via onze website.
 • Eerst vrijblijvend een kop koffie drinken of praten over de mogelijkheden? Dat kan! Bel Marieke en vraag naar de mogelijkheden.
 • Eerst een dagdeel meelopen voordat je op gesprek gaat? Ook dat kan geregeld worden! Neem hiervoor telefonisch contact op met Marieke.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jeroen Bosch Ziekenhuis

HBO verpleegkundige neurologie

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur