Generalistisch hulpverlener - CCT

Wij zijn op zoek naar een Generalistisch hulpverlener binnen het Contact Centrum Toegang (CCT) voor 20-36 uur per week. 

Bij het IMW maak je het verschil 
Jij wil het verschil maken en écht iets betekenen voor de ander. Het liefst doe je dat natuurlijk in een uitdagende werkomgeving met voldoende afwisseling, leuke collega’s en groeimogelijkheden. Een plek waar jij je thuis kan voelen. Dat kan bij het IMW in Tilburg.

Werken bij het IMW is allesbehalve saai. Wij bieden een collegiale werkomgeving, met veel ruimte voor zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit en kansen om door te groeien, binnen een informele werksfeer. Zelf je koers bepalen: dát vinden wij belangrijk voor medewerker én klant. Samen zorgen we ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de maatschappij. Dat is het verschil dat jij kan maken.

Wat ga je doen?
Samen met de klant maak je een heldere analyse  van zijn/ haar ondersteuningsvraag en daarmee doorloop je zorgvuldig en in een zo kort mogelijk tijdsbestek de weg naar de juiste hulp. Is lichte ondersteuning voldoende voor het behalen van de resultaten? Dan kun je een klant bijvoorbeeld doorverwijzen naar het voorliggend veld of collega ondersteuners binnen de Toegang. Deze werkzaamheden verricht je in het kader van de Jeugdwet en de WMO.

Taak CCT:
In Tilburg is de toegang in het sociaal domein georganiseerd via het wijkteam. Daarin zitten de partners IMW (maatschappelijk werk), MEE,  Loket Z (WMO gemeente), GGD, de verbindende schakels van Werk en Inkomen, Beschermd Wonen en Bureau Schuldhulpverlening van de gemeente. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het multidisciplinair oppakken van casussen in het sociaal domein.

Het Contact Centrum Toegang is de spil binnen Toegang Tilburg waar vragen van inwoners  binnen het sociale domein, zoals de Jeugdwet, WMO, WLZ en Participatiewet binnenkomen. Inwoners van alle leeftijden en achtergronden uit Tilburg, professionals en andere betrokkenen kunnen voor informatie & advies, (kortdurende) ondersteuning op alle levensgebieden en onderzoek bij Toegang Tilburg terecht.

Het Contact Centrum Toegang is van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.30 uur bereikbaar. Aan het begin van de werkdag is er een dagopening waar we met het hele team belangrijke ontwikkelingen, nieuwe werkinstructies of geplande afspraken bespreken. De meeste vragen komen telefonisch of per e-mail binnen, een klein aantal vragen wordt face-to-face afgehandeld. De vragen die binnenkomen worden daar waar mogelijk direct afgehandeld; de vraag van de klant is dan beantwoord of deze wordt doorgezet binnen Toegang Tilburg. Er heeft dan een korte uitvraag (Quick scan) plaatsgevonden en er is een start gemaakt met het plan van aanpak, waarin de vraag van de klant a.d.h.v. een aantal leefgebieden kort wordt beschreven.

Over jou:
De generalistisch hulpverlener die we zoeken heeft een relevant afgerond HBO diploma en heeft enkele jaren relevante werkervaring. Je hebt kennis van en affiniteit met de WMO, Jeugdwet, de Sociale kaart van Tilburg en trajecten van beschikkingen. Je hebt een brede kijk om de ondersteuningsvraag te onderzoeken. Je hebt overtuigingskracht, neemt duidelijk een standpunt en kunt je keuzes en beslissingen onderbouwen en verantwoorden. Naast uitstekende gespreksvaardigheden zijn ook je schriftelijke vaardigheden voor het rapporteren en registreren uitstekend. Je bent in staat goed aan te sluiten bij de cliënt en de eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt te stimuleren. Je bent zichtbaar en gaat outreachend te werk. Grenzen en kaders kun en durf je aan te geven. Je weet wanneer je informatie moet delen, met wie en wat er mag binnen de Privacywet.

Wij bieden: 
- Een prettige werksfeer waarin zorg voor elkaar en humor vanzelfsprekend zijn
- Een contract in eerste instantie voor de duur van een jaar, met mogelijkheden op verlenging
- De functie is ingeschaald in schaal 8 volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, met een maximum van € 4.547,-.
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget, loopbaanbudget en flexibele werktijden
- 4 % salarisverhoging in juli 2024


Waar wacht je nog op? 
Enthousiast? Mail je motivatiebrief met curriculum vitae o.v.v. ‘Generalistisch hulpverlener - CCT’ uiterlijk maandag 20 mei naar sollicitatie@imwregiotilburg.nl. Wij kijken uit naar jouw reactie!

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Bel, app of mail met Malika Bellaghmouch: 0686810357/m.bellaghmouch@imwregiotilburg.nl

Contact

Malika Bellaghmouch
Leidinggevende
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

MO Den Bosch

Maatschappelijk Werker Vrouwenopvang

Vught
24 - 32 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Persoonlijk Begeleider Hbo | Sociaal Werker | Helmond

Helmond
24 - 32 uur