zoekt een

Verpleegkundige chronische beademingszorg - uren in overleg - Archipel Landrijt

Naira en Marga, verpleegkundigen, werken beide op de beademingsafdeling op Noordertoren 3 binnen Landrijt: 

“Op de afdeling beademingszorg kun je als verpleegkundige veel leren. Het is dé plek om te groeien en jezelf te ontwikkelen. De afdeling wordt ook wel mini IC genoemd vanwege de high intensieve zorg.” 

Hoe een werkdag van Naira en Marga eruitziet: 

  • Zij beginnen de dag met de overdracht en de verdeling van de cliënten waar zij die ochtend verantwoordelijk voor zijn, voor de middag gebeurd dit weer zodat er een juiste verdeling blijft gedurende de dag. De ene cliënt heeft meer intensievere zorg nodig dan de ander vandaar de constante afstemming gedurende de dag. 
  • Door de high intensieve zorg is geen dag hetzelfde en kan de rust op de afdeling snel veranderen; 
  • In een teamoverleg bespreken ze hoe ze Koos en zijn familie het beste kunnen ondersteunen tijdens het proces dat hij weer thuis gaat wonen. Zij zullen in ieder geval geschoold worden door het Centrum voor Thuisbeademing (theorie) en de praktijk verzorgen wij zelf. 

Hoe Naira en Marga het aanpakken: 

  • Als professionals zijn wij dagelijks bezig met het creëren van een zo prettig mogelijke leefsituatie, met eigen regie waar mogelijk; 
  • Zij werken veel zelfstandig, maar krijgen ook energie van de samenwerking met collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers; 
  • Het contact met cliënten vormt een belangrijke drijfveer; zij genieten van de momenten die je naast de zorg samen hebt; 
  • Hun talenten ontwikkelen zij door middel van scholing, het bijwonen van congressen en het delen van ervaringen met collega’s. 

Deze talenten brengen Naira en Marga mee:  

  • Een positieve werkhouding: als professionals zijn zij zich bewust van de complicaties die kunnen optreden; 
  • Oog voor de omgeving: Zij zien wat er gebeurt en weten adequaat op situaties in te spelen en daarbij ook de rust te bewaren voor andere cliënten; 
  • En natuurlijk: affiniteit met de doelgroep, een diploma Verzorgende IG/Verpleegkundige en relevante werkervaring. 

Dáárom zijn Naira en Marga enthousiast over het werken op onze beademingsafdeling: 

Wij verzorgen cliënten met respiratoire insufficiëntie als gevolg van een neurologische aandoening als multipele sclerose en bepaalde spierziektes waardoor ademhalingsspieren minder goed functioneren. Daarom krijgen ze non-invasieve en invasieve beademing. De leeftijd van onze cliënten varieert tussen de 40 en 70 jaar. In de gezamenlijke huiskamer eten ze samen, maken een praatje of kijken tv. Het is ook de plek waar wij werken. Sommige cliënten kunnen, als dit medisch verantwoord is, na een verblijf bij ons zelfstandig wonen in een Fokuswoning of ze gaan terug naar huis. In dat geval worden naasten geschoold door het Centrum Voor Thuisbeademing (CTB) in combinatie met ons, wij begeleiden hen bij het oefenen in de praktijk. 


En dit krijgen Naira en Marga van ons (en hun nieuwe collega’s natuurlijk ook): 

Een fijne werkplek in een dynamische, leerzame omgeving, met veel uitdagingen en de ruimte en faciliteiten voor ontwikkeling. En uiteraard een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden via e-learning via Goodhabbitz.   

Word jij enthousiast van het werk van Naira en Marga? Wij zijn op zoek naar bevlogen medewerkers (verpleegkundigen) die, net als Naira en Marga, met veel liefde zorg leveren aan onze cliënten op de beademingsafdeling! 

Laten wij jouw hart sneller kloppen? Solliciteer dan via onderstaande link. Heb je nog vragen over de vacature? Neem gerust contact op met de afdeling Werving & Selectie via telefoonnummer 040-2654822. 

Contact

Team Werving & Selectie
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur