Oncologieverpleegkundige Chirurgische Oncologie - parttime of fulltime

Werken met een oncologische patiëntengroep die een operatie krijgt in ons topklinisch opleidingsziekenhuis. In een rol waar jij meer eigenaarschap krijgt en intakegesprekken voert. Tegelijkertijd speel je alert en adequaat in op (semi) acute situaties. En dat allemaal in een fijn jong team waar buiten werktijd leuke activiteiten georganiseerd worden. Die verbondenheid, no-nonsense cultuur en inhoudelijke uitdagingen in het verpleegkundig vak spreken jou aan. Benieuwd of onze afdeling bij jou past? Neem vrijblijvend contact op met opleidingsadviseur Jolijn of stuur meteen je sollicitatie. Wij gaan graag met jou in gesprek. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgen voor de urologische, gynaecologische en chirurgische (richting oesophagus, pancreas, colorectaal en maag) patiënt die zowel een curatieve of levensverlengende chirurgische oncologische ingreep ondergaat of heeft ondergaan is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij werk je zowel protocollair gericht als afwijkend van het protocol vanwege de hoog complexe zorg. Zo voeren we bij ons bijvoorbeeld de complexe HIPEC en IORT behandelingen uit. Daarnaast bestaat onze zorg voor 15 - 20% uit palliatieve zorg. Ook kan werkdruk van het ene op het andere moment verschillen door bijvoorbeeld aan patiënt met (acute) complicaties. In multidisciplinair diensterband werk je nauw samen met specialisten zoals chirurgen, oncologen, arts-assistenten en verpleegkundig specialisten. Als oncologieverpleegkundige chirurgische oncologie ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor het continue verpleegproces van opname tot ontslag van onze patiënten. Onze patiënten liggen gemiddeld 4 dagen op onze afdeling. Bij complicaties en in complexe situaties kan dit langer duren.
 • uitvoeren van veel verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan werken met urine- of ontlastingstoma’s, infusen, wond- en drainzorg.
 • verlenen van psychosociale zorg. Het valt de patiënt bijvoorbeeld tegen wat herstel na een OK van hen vraagt of ze hadden andere verwachtingen. Hierover ga je in gesprek. Of er ontstaat een complicatie en de patiënt zit er mentaal volledig doorheen.
 • initiëren en zorgdragen voor de verbetering van processen op de afdeling en het leiden van onze tumor specifieke werkgroepen in samenwerking met verpleegkundig specialisten en artsen. Bijvoorbeeld richting Urologie, Gynaecologie, colorectaal, lower GI (maag-, alvlees- en slokdarmchirurgie) of upper GI (darm- en rectumchirurgie).
 • aangaan van diverse multidisciplinaire samenwerkingen met wondverpleegkundigen, stomaverpleegkundigen, diëtisten, fysiotherapeuten, transferverpleegkundigen, maatschappelijk werkers. We werken nu bijvoorbeeld samen met ons palliatief consultteam TOPZ.

Leren & ontwikkelen
Voor gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen met ambitie is er de mogelijkheid om door te groeien tot regieverpleegkundige of dagcoördinator. Als dagcoördinator help je met het aansturen van het team, bewaken van de zorgzwaarte, monitoren van de beddencapaciteiten het plannen en oplossen van diensten. Kortom help je de teamleider met de dagdagelijkse dingen waar we tegenaan lopen. Ook volg je de interne Cursus Complexe Chirurgische Oncologie (CCCO) en kun je diverse andere interne trainingen volgen zoals train de trainer of assessor voor collega’s. Maak je ambities bespreekbaar met teamleider Anita en pak de regie op jouw eigen ontwikkeling.

En wist jij dat wij gebruik maken van de slimme pleister Healthdot? Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel!

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Ik werk al ruim 6 jaar op de afdeling. Ik ben uit school meteen gestart als startend verpleegkundige en ben inmiddels doorgegroeid tot regie oncologieverpleegkundige chirurgische oncologie waarbij ik tevens de rol van dagcoördinator op me neem. Als regieverpleegkundige krijg je de mogelijkheid om overstijgend mee te denken zowel op de werkvloer als in samenwerking met de polikliniek en verschillende disciplines. Ook ben ik actief in diverse werkgroepen waarin ik een coachende rol en tevens voorbeeldfunctie heb. Dit geeft meteen een goed beeld van de doorgroeimogelijkheden bij ons. Welke kansen ik hier krijg en wat ik hier leer qua complexiteit aan verpleegtechnische handelingen en psychosociale zorg, kan ik in mijn eigen woonplaats in de buurt niet leren. Twijfel je of onze afdeling iets voor je is? Benader ons gerust! Een dagje meekijken of gewoon een vraag stellen aan de telefoon. Wij zijn heel laagdrempelig te benaderen en dat omschrijft ook meteen onze afdeling. Ons open karakter en warme welkom is er zowel voor nieuwe collega’s als patiënten.” – Anka, specialistisch regieverpleegkundige chirurgische oncologie

Verpleegafdeling Chirurgische Oncologie
De verpleegafdeling chirurgische oncologie is een combinatie van de afdelingen Gynaecologie, Urologie en Chirurgie (richting oesophagus, pancreas, colorectaal en maag). Hier bieden wij veelal curatieve hoog complexe chirurgische zorg aan oncologische patiënten van verschillende specialismen. Ons gedreven team bestaat uit ongeveer 55 collega’s: 40 verpleegkundigen, 12 oncologieverpleegkundigen, 3 secretaresses (gedeeld met algemene chirurgie), zorgassistenten en teamleider Anita. Bij ons werkt de echte ‘snijdende pleeg’ die nieuwsgierig is naar wondzorg, drains en psychosociale zorg. Die bewust de combinatie van deze verpleging zoekt. De gemiddelde leeftijd van ons gedreven team ligt tussen de 20 en 35 jaar.

Verder kun je ons omschrijven als ambitieuze en harde werkers die tijd maken voor elkaar. Even bijpraten of samen lachen. Aan een geintje op zijn tijd hechten we veel waarde. Op die manier kunnen we de soms zware zorg een plek geven. We zijn dan ook super trots op het werk dat we doen voor onze patiënten. Kortom een gezellig hecht team, waarbij de patiënt centraal staat. En verder nog enkele feitjes op een rij:
 • In opzet al onze oncologische zorg curatief is. Voor andere patiënten is de zorg levensverlengend.
 • Onze patiëntengroep gemiddeld 40+ jaar oud is en bijvoorbeeld ingrepen ondergaan aan het spijsverteringskanaal, darmkanaal of gynaecologische en urologische indicaties hebben.
 • We op verschillende oncologische ingrepen een regiofunctie hebben zoals bijvoorbeeld voor colorectaal, maag- en alvleesklierkanker. Wist je dat bij een alvleesklier OK de patiënt na 1 nachtje slapen op de IC alweer bij ons op de verpleegafdeling komt te liggen?
 • We een Step Forward Unit hebben.
 • We werken met het ERAS programma, waarbij de patiënt na een OK zo snel mogelijk uit het bed komt.

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over chirurgische oncologie via deze link.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot oncologieverpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • mbo of hbo verpleegkundigen zonder specialisatie kunnen solliciteren op de verpleegkundige of regieverpleegkundige chirurgische oncologie vacatures.
 • interesse in het volgen van de opleiding tot oncologieverpleegkundige? Neem gerust contact op met Jolijn op 040 – 239 6352!

Ook ben je een persoon die goed kan functioneren in een omgeving met continu veranderende zorg en sterk wisselende werkdruk. Verder heb je een open leerhouding en sta je stevig in je schoenen. Tot slot ben je gewoon een fijne gezellige collega die graag samenwerkt en weet van aanpakken.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als oncologieverpleegkundige chirurgische oncologie kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.540,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als oncologieverpleegkundige chirurgische oncologie in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze vrijblijvend stellen aan Anita Singor (Teamleider) via 040 - 239 7987 of Jolijn van Beugen (adviseur opleiding en ontwikkeling) op 040 – 239 6352 of jolijn.leermakers@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040 – 239 8840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag voor 26 juni via onze website.
 • Twijfel je of dit de baan is die bij jou past? Geen probleem! Neem contact op met Jolijn of Anita om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.
 • Na jouw sollicitatie of vrijblijvend gesprek laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

KinderZorg Bijzonder

(Kinder)Verpleegkundige niveau 5 (2 - 28 uur)

Zeeland
In overleg
Rivas Zorggroep

Obstetrieverpleegkundige in opleiding

Gorinchem
32 - 40 uur