zoekt een

Woonbegeleider (ervaren)

Het Laar zoekt een ervaren woonbegeleider 
Voor 28 – 36 uur per week

Als woonbegeleider doorbreek je samen met Het Laar de reguliere zorgcultuur. We creëren een thuis waar ouderen zichzelf kunnen ontwikkelen, waar we dromen stimuleren en waar ze kunnen leven zoals ze dat altijd gewend waren. Onze bewoners wonen in contact met hun vrienden en familie zo zelfstandig mogelijk. Natuurlijk met de beste ondersteuning en zorg waar nodig. Jij bent een verrijking voor onze huidige teams. Je maakt mogelijk dat bewoners hun eigen regie en leefwijze behouden. Omdat je de bewoners zo goed kent, maak jij per persoon een inschatting van diens zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Op welke dagdelen hebben de ouderen hulp of zorg nodig? Vervolgens maak je daarvan een plan. Daarvoor heb je nauw contact met de verpleegkundigen en verzorgenden.

Samenwerken
Jouw focus ligt op het welzijn van de ouderen en de samenwerking binnen je team. Je bent een echte teamspeler met aandacht voor de leefomgeving en het welzijn van bewoners en de verschillende competenties van je collega’s. Je deelt jouw ideeën, kennis en ervaring met je collega’s. Jij wil mensen in hun kracht zetten, of het nu bewoners óf collega’s zijn. In de praktijk help je zelf de ouderen met de alledaagse ondersteuning, de verzorgenden en verpleegkundigen leveren de intensievere zorg.

Aandacht voor de sociale omgeving
Binnen de Laargemeenschap gaan we voor een aangename dag en streven we naar een participatiesamenleving. Als woonbegeleider speel jij daarin een grote rol. Je brengt in kaart welke sociale contacten de bewoners hebben. En je denkt in kansen: wat kan de bewoner doen? Jij stemt af met familie, vrienden en collega’s wie welke sociale activiteiten met de bewoners onderneemt en houdt het overzicht. Organiseren en coördineren? Dat kun jij als geen ander.

Wij vragen
Een nieuwe collega die overzicht en afstemming biedt en de continuïteit borgt. Je ondersteunt zowel bij de persoonlijke zorg, als in de huiskamers. Je hebt een zelfstandige rol als contactverzorgende en stelt het zorgplan op met bewoner en naasten. Omgaan met bewoners met beperkingen of chronische aandoeningen is je tweede natuur. Je kan collega’s hierin meenemen.
De functie van woonbegeleider op een afdeling met PG-bewoners is vrij nieuw in Het Laar. De functie moet nog verder ontwikkeld en gepositioneerd worden. Jij hebt daarvoor het diploma MMZ 3 of 4 en minimaal drie jaar werkervaring in de zorg en vindt het leuk om hierover mee te denken.

Groeimogelijkheden
Zelfontwikkeling heeft prioriteit. Want met nog meer kennis en ervaring, geven we de beste ondersteuning aan onze bewoners. Daarom bieden we opleidingsmodules die je verder klaarstomen voor deze functie. Denk aan scholing op het gebied van hygiëne, basiszorg en transfers van bewoners. En aan informatie over ziektebeelden, slikscholing en omgaan met onbegrepen gedrag. Welke modules je volgt is natuurlijk afhankelijk van je opleiding en ervaring.
Inschaling vindt plaats volgens de CAO VVT in FWG 35. Reiskostenvergoeding, vakantiedagen, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en de opbouw van een goed pensioen zijn conform de CAO VVT.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie bel of mail je met Sharon van de Ven telefoon 013-465 7700, s.vandeven@hetlaar.nl Je kunt je sollicitatie indienen door voor 27-5-2024 een motivatiebrief en CV te uploaden via de knop solliciteren op deze website.

Het Laar
Is een stijlvolle woonzorgorganisatie. Alle vormen van zorg zijn beschikbaar, van een lichte steun in de rug tot en met intensieve verpleging en behandeling. Ook biedt Het Laar thuiszorg. We helpen ouderen zo te leven zoals ze dat zelf willen. Natuurlijk krijgen onze bewoners de beste verzorging en verpleging. Dat is de basis. Maar we zetten graag een stap of twee extra. Het Laar heeft veel aandacht voor dingen die het leven echt verrijken. Het Laar bruist: er is veel te beleven, ook voor onze wijkbewoners. Samen lekker eten, genieten van mooie optredens en films, een workshop bloemschikken, inkopen doen op de wekelijkse markt of een uitstapje ondernemen naar de stad. Als het kan, dan doen we het. Of je nu verzorgende, verpleegkundige of werkzaam in onze horeca bent, je maakt mogelijk dat bewoners het leven kunnen leiden wat ze willen.

 Bij Het Laar
- gaan we altijd voor een aangename dag
 - hebben we volop aandacht voor bewoners én medewerkers
 - denken we in mogelijkheden en durven we te dromen
 - is ruimte voor jouw creatieve inbreng
 - zijn talloze groeimogelijkheden

Contact

Sharon van de Ven
manager zorgteams
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting Loods

Activiteitenbegeleider

's-Hertogenbosch
20 - 28 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Medisch Maatschappelijk Werk

's-Hertogenbosch
20 - 24 uur
MEE De Meent Groep

Programmamanager

Tilburg
24 - 28 uur