zoekt een

Gedragsdeskundige

Voorstelrondje! Wie zijn wij? 

Stichting de As biedt specialistische autismezorg aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en betrokkenen om hen te begeleiden naar het zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving. Wij staan voor maatwerk en kijken naar wie iemand is, wat iemand nodig heeft en hoe we daarbij kunnen ondersteunen. We kijken niet waarom iets níet kan, maar hoe het wél kan. De begeleiding en behandeling wordt geboden door een divers team met verschillende achtergrond in ervaring en opleiding.

“Wij willen dat het goed met jou gaat”

We bieden onze begeleiding en behandeling hoofdzakelijk ambulant aan. Stichting de As heeft locaties in Goirle, Waalwijk en Breda. In Goirle en Breda bieden we dagbehandeling aan jongeren met autisme die uit zijn gevallen of dreigen uit te gaan vallen op school.

Waarom wil jij werken bij Stichting de As? 

Er zijn vast en zeker andere leuke organisaties, maar bij Stichting de As maken wij het verschil met een informele club met passie en verbinding. Je krijgt alle vrijheid om het werk naar eigen inzicht in te richten. We hebben weinig protocollen, zodat je meer ruimte hebt voor innovatie en andere leuke ideeën. Dat biedt kansen, maar we verwachten ook dat je je verantwoordelijkheid neemt en doet wat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen eigenaarschap toont, op zijn eigen manier. Wij werken op basis van vertrouwen en zelfstandigheid. We zijn open en eerlijk naar elkaar over wat ons bezighoudt. Vragen stellen en overleggen kan dan ook altijd en met iedereen. Je staat er nooit alleen voor, we doen het samen.

Verbinding is een woord wat je misschien al wat vaker bent tegengekomen, dat is onze kernwaarde. We zijn nog steeds op zoek naar mensen om ons team te versterken, maar ondanks dat behouden wij de gemoedelijke, gezellige en betrokken sfeer. Als organisatie regelen we veel leuke dingen voor onze ambassadeurs. En een leuk feitje, elke woensdagochtend is er een meeting waarin onze ambassadeurs vrijwillig deel kunnen nemen om input te bespreken om de organisatie of de kwaliteit van de zorg nog beter te maken. Zo blijven we bouwen aan een kwalitatief goede organisatie. We hebben de ambitie om ons binnen een aantal jaren te ontwikkelen tot een topklinisch centrum rondom complexe autismezorg aan cliënt en diens systeem. De eerste stappen zijn hierin gezet door te starten met systeembehandeling in groepsvorm voor complexe gezinnen, gebaseerd op MBT (Mentaliseren bevorderende therapie). Daarnaast hebben we ook een therapeutische buitenplaats. Oh, en als laatste, onze medewerkers worden ook wel onze ambassadeurs genoemd. Daarmee verwijzen we ernaar dat je onze visie intern en extern uitdraagt.

Heb jij geen kennis en/of ervaring in het autisme spectrum of systemisch werken? Wij bieden intern een opleiding aan om jouw kennis hierop te verbreden. Ook een meldcode (opfris)cursus komt vanuit ons.

 

Wat hebben wij te bieden in deze functie? 

Als gedragsdeskundige ben jij de inhoudelijke mentor per behandelteam van ongeveer 25 ambassadeurs. Buiten de maatschappelijke betrokkenheid die wij als organisatie meedragen, kom jij te werken in een jong, gemotiveerd en zelfstandig team. Wij zijn een organisatie waarbij kennisdeling en kwaliteitsontwikkeling hoog in het vandaal staan. Talentontwikkeling? Graag!

Salaris: Conform CAO GGZ & volgens ons functiegebouw. Salarisschaal 60.
Uren: Een veelzijdige functie van 24 – 32 uur per week
Contract: Je ontvangt een jaarcontract, zijn wij na dat jaar beide nog zo tevreden? Dan schudden wij je graag aan hand voor een vast contract.
CAO: Wij vallen onder de CAO GGZ, goed om te weten denk ik!
Hoe ziet jouw werkweek eruit? 

Als gedragsdeskundige vervul je een cruciale rol binnen onze zorgorganisatie. Je draagt direct bij aan de ondersteuning van cliënten door, indien nodig, als gesprekspartner te fungeren naast de cliënt- of systeembegeleider tijdens gesprekken met de cliënt of diens systeem.

Daarnaast neem je indirecte cliëntgerichte verantwoordelijkheden op je. Samen met een zorgcoördinator en tussen de 25 en 30 ambassadeurs vorm je een dynamisch team. In deze rol ben jij het eerste aanspreekpunt voor cliënt- en systeembegeleiders binnen jouw team, waarbij je inhoudelijke vragen over casussen beantwoordt en ondersteuning biedt. Als werkinhoudelijk mentor leidt je casuïstiekbesprekingen in groepsverband en faciliteer je een effectieve samenwerking en kennisdeling binnen het team. Met jouw expertise draag je bij aan de optimalisatie van de zorgverlening binnen onze organisatie.

Turn! Nu jij. Wij zijn benieuwd of jij voldoet aan ons perfecte plaatje:

Wij zijn op zoek naar ambassadeurs die energie krijgen van de vrijheid die wij bieden op het werk. Wij denken met je mee om een gezonde werk-privé balans te behouden, maar hier moet jij ook zelfstandig mee om kunnen gaan. Wij hanteren de richtlijn om minimaal 70 procent van jouw werk declarabel te zijn, dit betekent dat je (in)direct met cliënten bezig bent. In de overige tijd hoef jij als ambassadeur niet direct declarabel te zijn maar mag je de tijd steken in bijvoorbeeld opleiding, scholing of intern bijdrage aan de organisatie. Daarnaast sommen wij graag nog wat belangrijke punten op:

jij beschikt over een Masterdiploma psychologie of orthopedagogiek;
je hebt kennis van autisme of volgt in het eerste jaar van je dienstverband de basiscursus autisme;
jij hebt ervaring in systematisch werken.
En… Je bent een echte coach, zowel individueel als in groepsverband. Je bent iemand met inhoudelijke kennis van veelgebruikte methodieken in de zorg voor kinderen en jongeren met autisme.

Tot slot ben jij iemand in staat is om te denken in mogelijkheden, je denkt met het team mee om dingen die onmogelijk leken toch waar te maken.

Je kunt je sollicitatie, bestaande uit motivatie en CV, richten aan Frans van Angeren, onder vermelding van ‘sollicitatie gedragsdeskundige’. Je kunt je sollicitatie sturen naar info@stichtingdeas.nl.
 

Contact

Frans van Angeren
Bestuurslid
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Revant

ANIOS

Breda
28 - 32 uur
De Hondsberg

Jeugdarts / Basisarts - Expertise Centrum De Hondsberg

Oisterwijk
20 - 24 uur