zoekt een

Cliëntbegeleider

Voorstelrondje! Wie zijn wij? 

Stichting de As biedt specialistische autismezorg aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en betrokkenen om hen te begeleiden naar het zo zelfstandig mogelijk meedoen in de samenleving. Wij staan voor maatwerk en kijken naar wie iemand is, wat iemand nodig heeft en hoe we daarbij kunnen ondersteunen. We kijken niet waarom iets níet kan, maar hoe het wél kan. De begeleiding en behandeling wordt geboden door een divers team met verschillende achtergrond in ervaring en opleiding.

“Wij willen dat het goed met jou gaat”

We bieden onze begeleiding en behandeling hoofdzakelijk ambulant aan. Stichting de As heeft locaties in Goirle, Waalwijk en Breda. In Goirle en Breda bieden we dagbehandeling aan jongeren met autisme die uit zijn gevallen of dreigen uit te gaan vallen op school.

Waarom wil jij werken bij Stichting de As? 

Er zijn vast en zeker andere leuke organisaties, maar bij Stichting de As maken wij het verschil met een informele club met passie en verbinding. Je krijgt alle vrijheid om het werk naar eigen inzicht in te richten. We hebben weinig protocollen, zodat je meer ruimte hebt voor innovatie en andere leuke ideeën. Dat biedt kansen, maar we verwachten ook dat je je verantwoordelijkheid neemt en doet wat nodig is. Wij vinden het belangrijk dat iedereen eigenaarschap toont, op zijn eigen manier. Wij werken op basis van vertrouwen en zelfstandigheid. We zijn open en eerlijk naar elkaar over wat ons bezighoudt. Vragen stellen en overleggen kan dan ook altijd en met iedereen. Je staat er nooit alleen voor, we doen het samen.

Verbinding is een woord wat je misschien al wat vaker bent tegengekomen, dat is onze kernwaarde. We zijn nog steeds op zoek naar mensen om ons team te versterken, maar ondanks dat behouden wij de gemoedelijke, gezellige en betrokken sfeer. Als organisatie regelen we veel leuke dingen voor onze ambassadeurs. En een leuk feitje, elke woensdagochtend is er een meeting waarin onze ambassadeurs vrijwillig deel kunnen nemen om input te bespreken om de organisatie of de kwaliteit van de zorg nog beter te maken. Zo blijven we bouwen aan een kwalitatief goede organisatie. We hebben de ambitie om ons binnen een aantal jaren te ontwikkelen tot een topklinisch centrum rondom complexe autismezorg aan cliënt en diens systeem. De eerste stappen zijn hierin gezet door te starten met systeembehandeling in groepsvorm voor complexe gezinnen, gebaseerd op MBT (Mentaliseren bevorderende therapie). Daarnaast hebben we ook een therapeutische buitenplaats. Oh, en als laatste, onze medewerkers worden ook wel onze ambassadeurs genoemd. Daarmee verwijzen we ernaar dat je onze visie intern en extern uitdraagt.

Heb jij geen kennis en/of ervaring in het autisme spectrum of systemisch werken? Wij bieden intern een opleiding aan om jouw kennis hierop te verbreden. Ook een meldcode (opfris)cursus komt vanuit ons.

Wat hebben wij te bieden in deze functie?

Als Cliëntbegeleider ben jij onderdeel van een team bestaande van 25 ambassadeurs, een combinatie van systeem- en cliëntbegeleiders, systeembehandelaren, vaktherapeuten en regiebehandelaren. Als individueel begeleider werk je gericht op de client, maar neem je de ouders en het gezin ook mee in de zorg die je verleent.

Buiten de maatschappelijke betrokkenheid die wij als organisatie meedragen, kom jij te werken in een jong, gemotiveerd en zelfstandig team. Wij zijn een organisatie waarbij kennisdeling en kwaliteitsontwikkeling hoog in het vandaal staan. Talentontwikkeling? Graag!

Salaris: Conform CAO GGZ & volgens ons functiegebouw. Salarisschaal 40 – 50
Uren: Een veelzijdige functie van 16 tot 32 uur
Contract: Je ontvangt een jaarcontract, zijn wij na dat jaar allebei tevreden? Dan schudden wij je graag een hand voor een vast contract
CAO: Wij vallen onder de CAO GGZ, goed om te weten denk ik!
Hoe ziet jouw werkweek eruit? 

Als cliëntbegeleider vervul je een centrale rol in de zorgverlening aan cliënten met een begeleidingsbehoefte. Elke cliëntbegeleider wordt toegewezen aan een team op basis van expertise en locatie, waarbij een werkbegeleider en zorgcoördinator als directe aanspreekpunten fungeren. De toewijzing van cliënten aan cliëntbegeleiders wordt bepaald door jouw specifieke deskundigheid, werkervaring en SKJ-registratie.

Werkbegeleiders en zorgcoördinatoren vormen het eerste contactpunt voor cliëntbegeleiders en bieden begeleiding en ondersteuning. Daarnaast neem je deel in groepsbijeenkomsten voor werkbegeleiding en intervisie, waarin kennisdeling en professionele ontwikkeling centraal staan. De formele structuur van deze samenwerking bevordert een professionele en effectieve zorgverlening aan onze cliënten.

Turn! Nu jij. Wij zijn benieuwd of jij voldoet aan ons perfecte plaatje:

Wij zijn op zoek naar ambassadeurs die energie krijgen van de vrijheid die wij bieden op het werk. Wij denken met je mee om een gezonde werk-privé balans te behouden, maar hier moet jij ook zelfstandig mee om kunnen gaan. Wij hanteren een richtlijn om minimaal 70 procent van jouw werk declarabel te zijn, dit betekent dat je (in)direct met cliënten bezig bent. De overige tijd van jouw werk mag je bijvoorbeeld besteden aan opleidingen, zelfontwikkeling en kan je een bijdrage leveren aan de interne organisatie. Daarnaast sommen wij graag nog wat belangrijke punten op:

Jij beschikt bij voorkeur over HBO werk- en denkniveau, maar heb je een MBO4 niveau dan nodigen we je ook uit om te reageren
Jij beschikt over kennis van sociaal agogische en pedagogische methodieken en technieken
En… Je bent een echt verbinder en je bent in staat om cliënten te laten groeien. Je bent iemand die veerkrachtig, ondernemend en een motivator. Zelfreflectie staat op jouw lijf geschreven, door jouw zelfstandigvermogen ben jij goed in jouw werk maar, je wordt ook blij om in een team te werken.

Jouw omgeving omschrijft jou als iemand die oplossings- en systeemgericht te werk gaat. Je bent iemand die vrolijk wordt om interne intervisie en bijscholing te volgen. Jij zorgt voor een goede zorgverlening middels samenwerking met ons netwerk en collega’s. En daarbij bent jij in staat om zorg te bieden op basis van de ontwikkeling van de gestelde doelen, je past jouw zorgverlening hierop aan.

Tot slot ben jij iemand die blij wordt van een organisatie die zicht niet laat leiden door de wereld van protocollen en presentatie-indicatoren. Jij bent iemand die van eenvoud houdt en vooral aan het werk gaat waar het uiteindelijk om te doen is: de best mogelijke zorg aan onze cliënten bieden!

Je kunt je sollicitatie, bestaande uit motivatie en CV, richten aan Frans van Angeren, onder vermelding van ‘sollicitatie Cliëntbegeleider’. Je kunt je sollicitatie sturen naar info@stichtingdeas.nl.

Contact

Frans van Angeren
Bestuurslid
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Egala Zorg

Basispsycholoog (uren in overleg)

Breda
In overleg
's Heeren Loo

Begeleider zeer intensieve begeleiding

Tiel
16 - 32 uur
Amarant

Leerwerktraject gedragskundige

Tilburg
32 - 36 uur