zoekt een

Coördinator vrijwilligers

Ben jij je bewust van deze veranderende samenleving en daagt het jou uit om onze vrijwilligers te blijven coachen in wat de veranderende samenleving en het MMC van hen vraagt?
Ben jij deze verbinder en heb je compassie voor de zorg en vrijwilligerswerk? Schroom niet en reageer!

Jij zorgt voor
 • De werving en selectie van nieuwe vrijwilligers
 • Nieuwe aandachtsgebieden voor vrijwilligers afstemmen, opstarten en inrichten i.o.m. de betrokken afdeling
 • Een aantal aandachtsgebieden waar je verantwoordelijk voor bent. Bij deze ben je de verbinder tussen de afdeling en de vrijwilligers
 • Het vertalen van interne informatie naar de informatiebehoefte van de vrijwilliger
 • Het mede implementeren, invoeren en borgen van het vrijwilligersbeleid en het jaarplan
 • Het aansturen en motiveren van de vrijwilligers op o.a. houding en gedrag
 • Het signaleren van knelpunten in de dienstverlening en hierop inspelen

Als vrijwilligerscoördinator speel je een cruciale rol binnen onze organisatie. Je hebt oog voor de individuele behoeften van de vrijwilligers, maar zorgt er ook voor dat de doelstellingen van de organisatie worden behaald.
Je luistert actief naar de feedback en ideeën van vrijwilligers en staat open voor hun suggesties voor verbetering. Tegelijkertijd weet je met jouw duidelijke positie, als coördinator, de taken en verantwoordelijkheden van vrijwilligers helder te communiceren en te bewaken.

Als coördinator van de vrijwilligersorganisatie binnen Máxima MC stuur jij het dagelijkse proces van de vrijwilligersorganisatie aan en ben je verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van de vrijwilligers, met aandacht, humor, en met oog voor het MMC belang. Binnen MMC zijn circa 300 vrijwilligers actief. Daarnaast bent je een sparringpartner voor de afdelingen binnen Máxima MC waar vrijwilligers ondersteunen en zorg je actief voor het opstarten van nieuwe vrijwilligersteam bij andere afdelingen.
Je bent de verbinder tussen de vraag vanuit de organisatie en de vrijwilligers.
De spil waar onze vrijwilligersorganisatie om draait.
En dit alles binnen een veranderde samenleving die je uit blijft dagen in je werk en de invulling van vrijwilligerswerk binnen Máxima MC.

Benieuwd hoe deze uitdagende werkzaamheden in de praktijk eruitzien? Het is mogelijk om een dag(deel) mee te lopen na de eerste gespreksronde.

Dit doe je samen met
De vrijwilligersorganisatie. Die bestaat uit ruim 300 vrijwilligers, een team van 6 coördinatoren en een teamleider. Wij werken in Veldhoven en Eindhoven, op beide locaties van het ziekenhuis.

De vrijwilligers binnen onze organisatie werken op verschillende plekken in het ziekenhuis zowel centraal (o.a. bij de afdeling Patiëntenbegeleiding) als decentraal op verschillende afdelingen in huis.

Voor ons is het belangrijk dat de patiënt centraal staat en dat we gastvrij zijn zodat iedereen zich welkom voelt. Daar zetten wij ons graag voor in. Kom jij ons daarbij helpen?

Dit past bij je als
 • Je beschikt over MBO werk en denkniveau en kunt werken met onder andere Excel.
 • Je zelfstandig bent en graag met vrijwilligers werkt. Juist als je hier enthousiast van wordt maken wij graag kennis met je.
 • Jij het visitekaartje kunt zijn van ons team. Daar hoort bij dat je representatief, sociaal en servicegericht bent
 • Je hebt oog voor ieders individuele behoeften en kunt hen begeleiden met een duidelijke en sensitieve benadering

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2022 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 35 (maximaal € 3276,- bruto per maand op basis van 36 uur. In verband met CAO verhogingen, wordt je in juni 2024 met 5% verhoogd.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met Simone Settels – Lommers via 040 – 888 800 / simone.lommers@mmc.nl

We zien jouw sollicitatie graag voor 31 mei a.s. tegemoet.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Huishoudelijk medewerker (vakantiekracht)

Vught
In overleg
Avoord

Medewerker Horeca en Evenementen

Etten-Leur
16 - 20 uur