Speltherapeut / Vaktherapeut

16 - 18 uur parttime

Bij Kentalis ben je van waarde, voor de maatschappij en voor jezelf. Zet je schouders eronder en verbeter, groei en bouw samen mee aan de toekomst van Kentalis.  

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als speltherapeut / vaktherapeut bij Kentalis in Breda heb je een uitdagende afwisseling van diagnostiek, behandeling en multidisciplinair samenwerken. Je behandelt kinderen en jongeren (4 tot 23 jaar) die een taalontwikkelingsstoornis hebben en bij Kentalis gespecialiseerde behandeling krijgen. Sommige kinderen hebben daarnaast een achterstand op andere ontwikkelingsgebieden, wat jouw behandeling nog interessanter en uitdagender maakt. Je werkt multidisciplinair samen waarbij je elkaar uitdaagt de behandeling vanuit vernieuwende invalshoeken te benaderen. Samen werk je aan de communicatie en taalontwikkeling, zodat het kind zich kan uitdrukken en begrepen voelt.

Wat ga je doen? 

 • Je verzorgt zelfstandig handelingsgerichte, (spel)therapeutische diagnostiek en geeft individuele (spel)therapeutische behandeling. Je werkt oplossingsgericht waarbij de nadruk ligt op het versterken of vergroten van de sociaal emotionele vaardigheden en de communicatieve redzaamheid; 
 • Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen met je team, ouders, leerkrachten en interne of externe deskundigen over de behandeling en de toepassing van jouw adviezen in de praktijk;
 • Je maakt in je behandeling gebruik van visuele ondersteuning om beter aan te kunnen sluiten bij de communicatieve vaardigheden van de cliënt, zoals ondersteunend tekenen.

Met wie werk je?
Je werkt op locatie intensief binnen een multidisciplinair team, bestaande uit een logopedist, ouderbegeleider, behandelcoördinator en jijzelf als speltherapeut. Het team is goed op elkaar afgestemd en we dagen elkaar per casus uit voor de meest optimale behandeling.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie circa 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof  of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 175 locaties door heel Nederland.

Wij bieden je:
Een goede start van je loopbaan bij Kentalis vinden wij belangrijk. Je komt in een team waarin we op elkaar terug kunnen vallen waardoor je er nooit alleen voor staat. Daarnaast is er aandacht voor je ontwikkeling en volg je interne cursussen bijvoorbeeld op het gebied van communicatie om meer uit jezelf en je functie te halen. Ook bieden we:

 • Een bruto maandsalaris €3.281,- tot €4.806,- (FWG 55) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • In 2024 stijgt je salaris ivm cao onderhandelingen per 1 december met 2%;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met intentie op een vast contract;
 • Een dienstverband van 16 - 18 uur per week. Je vaste werkdag is donderdag, de overige twee werkdagen stemmen we zo af dat het voor iedereen goed uitkomt. In de praktijk werk je iets meer zodat je tijdens de meeste schoolvakanties vrij kunt zijn;
 • Een laptop en IPhone;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?
 • Een combinatie van behandelen in een daartoe ingericht spellokaal op je standplaats en ambulant behandelen op bijvoorbeeld onderwijslocaties in de regio.

Wie ben je?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo- opleiding tot vaktherapeut / speltherapeut; 
 • Je kunt goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken en toont initiatief en flexibiliteit bij ontwikkelingen in het zorgaanbod;
 • Jij bent in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer. 

Interesse? Kom in contact en ervaar hoe waardevol werk kan zijn. 
Ben je enthousiast geworden om als Speltherapeut/Vaktherapeut aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer dan op de manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video. Wij kijken uit naar jouw reactie! Solliciteer nu, of uiterlijk op 31-5-2024. Heb je vragen over deze functie? Tessa Kaam-Hommel, Teamleider Extramuraal, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Op het moment dat we een collega hebben gevonden sluiten wij de vacature Bel of WhatsApp via 06 53 66 88 73. 


We vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Cliëntvertrouwenspersoon (M)

Vught
50 - Oproep / flex uur
Mijzo

Geestelijk Verzorger

Waalwijk
20 - 24 uur
Severinus

Vakantiekracht gehandicaptenzorg

Veldhoven
28 - 32 uur