Persoonlijk begeleider / Begeleider complexe doelgroepen

Uren in overleg / parttime

Wil jij actief zijn in de zorg en je expertise vergroten in de begeleiding van bewoners met complexe zorgvragen? Grijp deze kans en maak elke dag het verschil door deel uit te maken van ons dynamisch team. 

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Binnen Kentalis Wonen is het belangrijk dat bewoners kwalitatief goede zorg en begeleiding krijgen van (persoonlijk) begeleiders met voldoende kennis en expertise van de doelgroep met complexe zorgvragen. Je volgt interne opleidingen en cursussen op het gebied van communicatie. Samen bekijken we wat jij nodig hebt en worden de trainingen afgestemd op de communicatieve vaardigheden van de bewoners. Want voor de bewoners is communicatie een uitdaging, en jij bent hun sleutel tot de wereld.

Met wie werk je?
Een woongroep bestaat uit gemiddeld 6 bewoners van diverse leeftijden en met verschillende zorgvragen. Ze hebben naast hun auditieve beperking ook een verstandelijke beperking, autisme, hechtingsproblematiek of een syndroom. De begeleiding varieert van intensieve 1-op-1 begeleiding tot het stimuleren van zelfstandigheid. Je ziet mogelijkheden en maakt daarmee een groot verschil in de dag van de bewoner. Afhankelijk van de behoeftes en wensen van de bewoner is iemand te vinden in zijn/haar eigen appartement of in de huiselijke sfeer van de gezamenlijke woonkamer. De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding. 

Je werkt samen met 8 tot 15 collega’s, evenals met specialisten zoals een systeemgericht behandelaar, behandelcoördinator, communicatiedeskundige, ouders, verzorgers, wettelijk vertegenwoordigers etc.
Eén en al teamwork dus!

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie met circa 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over 175 locaties door heel Nederland.

Wat ga jij doen?
Als (persoonlijk) begeleider ga je aan de slag met je team en specialiseren jullie je samen in de doelgroep met complexe zorgvragen. Je krijgt de ruimte om je rugzak verder aan te vullen. Wat ga je verder doen: 

 • Een inwerktraject waar diverse kennis en handvatten over de doelgroep worden aangereikt, bijvoorbeeld een onderdompeling waarin jij zelf gaat ervaren om communicatief meervoudig beperkt te zijn, inhoudelijke teamvergaderingen en verschillende cursussen waaronder Gebarentaal. Je leest het goed; je hoeft dus nog geen gebarentaal te kunnen!
 • De opgedane kennis pas je toe in de begeleiding van de bewoners door middel van begeleiding en coaching door communicatiedeskundigen op de werkvloer; 

Wie ben jij?
Jij bent de betrouwbare persoon waar de bewoners en naaste collega’s op kunnen bouwen. Met jouw inlevingsvermogen kun je kleine signalen zien èn horen om moeilijk verstaanbaar gedrag voor te zijn. In onvoorziene situaties bewaar jij de rust en handel je naar wat de situatie vraagt. Hierbij is het belangrijk om een aantal stappen vooruit te kunnen denken.

 • Denk je deze competenties te bezitten en heb jij minimaal een afgerond mbo niveau 3 diploma, schroom dan niet om te solliciteren!;
 • Je hebt een gezonde dosis zelfreflectie en staat stevig in je schoenen; ‘’Zeg wat je doet en doe wat je zegt’’;
 • Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden, avonden weekenden en feestdagen maken onderdeel uit van je rooster.

Wij bieden jou
Bij Kentalis doen we het allemaal voor de cliënten, maar vinden onze medewerkers net zo belangrijk. We bieden je een afwisselende en uitdagende werkomgeving waar je veel kunt leren. Kom je bij Kentalis werken, dan volg je interne opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld op gebied van gebaren, communicatie en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.  Verder in ons arbeidsvoorwaardenpakket:  

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • Een bruto maandsalaris van €2.672,- tot €3.606,- (begeleider, FWG 40) of €2.821,- tot €3.938,- (persoonlijk begeleider, FWG 45) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Gehandicaptenzorg;
 • Door de cao wijziging stijgt je salaris in 2024 per 1 december met 2%;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato) extra’s zoals, pensioenopbouw bij PFZW, eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon-werkverkeer en onregelmatigheidstoeslag (wordt berekend over het gehele uurloon);
 • Jij als vaste medewerker krijgt voorrang bij het invullen van het werkrooster zodat je een goede balans hebt tussen werk en privé. Samen met jouw team stem je de mogelijkheden af; 
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of uitruil reiskosten?

En nu?
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze functie? Solliciteer dan nu en we nemen binnen enkele dagen contact met je op. Heb je eerst nog vragen? Wij maken graag tijd voor je vrij: bel of Whatsapp Sandra Spierings (recruiter) op 06-57027184. De vacature sluit op 25-6-2024, maar doorlopend zijn wij in gesprek met kandidaten. 

Procedure na sollicitatie 
De procedure bestaat uit een aantal stappen; een kennismaking met één van de teamleiders, meeloopmoment op een woongroep en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.  

Wij vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. 
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst. 
 

Recente vacatures

Stichting Loods

Activiteitenbegeleider

's-Hertogenbosch
20 - 28 uur
Novadic-Kentron

Behandelaar verslavingszorg MAZ Den Bosch

Den Bosch
28 - 36 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Medisch Maatschappelijk Werk

's-Hertogenbosch
20 - 24 uur