zoekt een

Begeleider groepswonen en appartement-wonen in de wijk Beek en Donk, De Bleek

ZO ZORG JIJ VOOR GELUK
Zowel voor onze bewoners als voor onze medewerkers geldt; wonen én werken is uniek in Beek en Donk. Op onze locatie ‘de Bleek’ wonen 26 cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking, in de leeftijd van 20 tot 73 jaar. Zij wonen deels in de groepswoning of zelfstandig in hun appartement of studio. Soms is er sprake van bijkomende problematiek zoals autisme, Syndroom van Down, ADHD, Borderline, psychische problematiek of moeilijk verstaanbaar gedrag. Afwisselend, want iedere cliënt vraagt iets anders van jou! Zo ondersteun je de ene cliënt bij het douchen, maak je met de andere cliënt een plan om stapsgewijs te leren zelf boodschappen te doen en vraagt ‘s avonds weer een andere cliënt om jouw aandacht omdat hij die dag veel onrust in zijn hoofd ervaart. Door jouw begeleiding kunnen cliënten zo zelfstandig mogelijk leven. Zowel bij hen, hun familie en bij jou levert dat zelfvertrouwen en een grote glimlach op. 

Als begeleider kun je ter ondersteuning van de zorgcoördinator en passend bij jouw affiniteit een bijdrage leveren aan het persoonlijk zorgplan of verricht je overige taken zoals het begeleiden van stagiaires, BHV aandacht functionaris, organisatie activiteiten en kasbeheer. Daarnaast ben je een persoonlijk begeleider van enkele bewoners. Je bent het aanspreekpunt en regelt onder andere praktische zaken en je hebt daarin een signalerende rol.
 
DEZE TALENTEN BRENG JIJ MEE
“Een gezellig huishouden waar iedereen zichzelf kan zijn”, dat is waar jij iedere dag weer voor zorgt met jouw enthousiaste en warme persoonlijkheid. En door de wisselende groepssamenstelling is dat soms best dynamisch en kan dat soms wel eens botsen. Jij gaat dat niet uit de weg en weet deze onderlinge groepsinteractie goed te begeleiden. Jij weet hoe belangrijk het voor cliënten is dat zij zelf keuzes maken, van klein tot groot. Cliënten ervaren structuur en duidelijkheid bij jou, zodat ze overzicht houden over hun eigen leven en hierin zelf regie kunnen nemen.

Samen met de cliënt zorg je dat hij een plek binnen de maatschappij in kan nemen. Dat kan gaan van het opbouwen van sociale relaties in huis, behouden van contacten met familie tot koken bij de kookclub. En zo draag jij bij aan het opstellen en uitvoeren van de doelen in het Persoonlijk Plan.
En daarnaast neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg mee. Zo stuur je de één proactief aan, neem je bij de ander (een deel van) de zorg over.

En tot slot heb je een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of 4 of hbo-opleiding.

ZO WAARDEREN WIJ JOU
Een baan voor 32-36 uur in de week waarbij je werktijden liggen tussen 7.00 uur en 22.30 uur. Daarnaast werk je enkele keren per maand ook slaapdiensten en een bereikbaarheidsdienst; 
Een salaris in FWG 35 volgens CAO gehandicaptenzorg (minimaal € 2.393,- en maximaal € 3.360,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). 
In principe één jaarcontract, waarbij we ervan uitgaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd. 
Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%). 
Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. supportgericht werken, medicatiecursus en andere trainingen om jezelf verder te bekwamen in je werk).
 
 
MEER WETEN?
Heb je vragen over deze vacature? Bel dan met Elise Verhagen, Eveline van der Velden of Marieke Iven, (zorgcoördinatoren woonvoorziening de Bleek). Je kunt hen bereiken op telefoonnummer 0492-732000 voor andere vragen kun je contact opnemen met Dorrie Wijnhoven (recruiter) 06-15 67 18 36.

Webclip afbeelding

Contact

Dorrie Wijnhoven
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

DeSeizoenen

Begeleider Flex, Bronlaak, Oploo

Oploo
20 - 40 uur
Dichterbij

Begeleider Nieuwstraat Oss

Oss
8 - 36 uur
Pantein

Medewerker Maatschappelijke Zorg

Gennep
32 - 40 uur