zoekt een

Begeleider dagbesteding en woonzorg

Buro Lima is een kleinschalige zorgorganisatie in Heeswijk- Dinther die zorg biedt aan 26 jeugdigen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematieken zoals autisme, downsyndroom, hechtingsproblematiek ect. De jeugdigen vinden een tweede thuis bij Buro Lima. Als begeleider biedt je deze jeugdigen begeleiding, behandeling, persoonlijke verzorging en verblijf.

Wat ga jij doen?

Als begeleider dagbesteding werk je bij de dagbesteding en begeleidt de jeugdigen tijdens de dag. Je stimuleert, motiveert en inspireert jouw collega’s in het bieden van zinvolle, boeiende dagbesteding en neemt hier de Lima visie continu in mee. Vijf jeugdigen krijgen interne dagbesteding bij Buro Lima. Deze jeugdigen zijn tussen de 12 en 22 jaar en hebben alleen een intensieve zorgvraag en complexe co- morbide problematieken (Zorg profiel VG 07 en Meerzorg).
Twee weekenden in de maand werk je als begeleider in de huis 3a of 3b van Buro Lima en begeleidt je de jeugdigen met woonzorg.

De jeugdigen in huis 3a zijn gebaat bij begeleiding gericht op beleving en ervaring in het hier en nu. De jeugdigen hebben een sociaal emotioneel niveau van ongeveer een half jaar.
De jeugdigen in huis 3b hebben autisme en/ of autistische kenmerken en zijn gebaat bij een begeleidingsstijl, waarbij het bieden van duidelijkheid en structuur voor het dagprogramma en toepassen van ‘geef me de 5’ voorop staat. De jeugdigen hebben een sociaal emotioneel niveau van ongeveer 1,5 jaar.

Door de problematiek komt er agressie voor in verschillende maten en intensiteit in dit huis. Het lage sociaal emotioneel niveau maakt dat zij permanent toezicht nodig hebben. De belangrijkste taak als begeleider is het bieden van ontspanning. Dit is voor jou en de jeugdigen keihard werken, maar ontzettend gaaf als het lukt!

Dit heb jij voor ons

 • Je beschikt over een opleiding in een sociale richting op MBO niveau 4;
 • Je wordt enthousiast van werken met jeugdigen met een verstandelijke beperking, complexe problematiek en een laag sociaal emotioneel niveau;
 • Je bent gemotiveerd, hebt een open houding en bent leergierig;
 • Je weet hoe contact te maken, te houden en aan te sluiten bij een ander. Ook als de ander, de jeugdige, dit niet makkelijk kan;
 • Je bent integer, kunt overzicht houden en bent oplettend, reflecterend, flexibel, sociaal vaardig, inlevend en kei enthousiast!
 • Je staat stevig in je schoenen en staat open voor het opbouwen van een band met de jeugdigen.


Dit geven wij jou

 • Een werkplek in een organisatie die altijd in beweging is en waarbij de lijntjes écht kort zijn;
 • Werken in een super team waar je jezelf mag zijn;
 • Een organisatie waar je gezien en gehoord wordt;
 • Werken met een leuke, boeiende groep jeugdigen;
 • Kilometervergoeding en ORT conform CAO gehandicaptenzorg.

Contact

Puk
Functionaris Personeelzaken
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Ambulant Begeleider autisme

Soest
16 - 24 uur
Kempenhaeghe

Begeleider kinderen met (Z)EMB

Heeze
28 - 36 uur
impegno

Ondersteunend begeleider

Bergen op Zoom
32 - 36 uur