zoekt een

Herstelcoach Waalwijk Centrum

Iedereen heeft recht op een plek in onze samenleving. Voor sommige mensen is het opeisen van die plek niet makkelijk. Bijvoorbeeld omdat ze psychiatrische of psychische klachten hebben. En als gevolg daarvan andere problemen ondervinden, zoals een verslaving of schulden. Jij stimuleert en motiveert deze mensen in hun zelfredzaamheid en helpt hen bij hun herstel. Je werkt samen met een team van herstelondersteuners en bent hun belangrijkste aanspreekpunt. Samen helpen jullie cliënten aan een veilig en warm thuis. Wil jij ook een betekenisvolle baan? Solliciteer nu!


Dit betreft een tijdelijke functie van drie maanden in mei, juni en juli (mogelijk nog aug) 2024.

Wat ga je doen als herstelcoach?

Als herstelcoach werk je zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving en met cliënten met verschillende achtergronden. Aan afwisseling dus geen gebrek. Op basis van de wensen, behoeften en mogelijkheden van cliënten stel je samen met de cliënt herstelplannen op. Je coördineert daarbij de persoonlijke begeleiding – van herstelondersteuners en eventueel ervaringsdeskundigen – van de cliënt. Jij bent de verbinder tussen de cliënt en zijn omgeving. Is het nodig om een externe partij aan te haken, zoals GGZ? Dan zet jij de lijntjes uit.

 • Je herkent patronen en signaleert afwijkingen in het gedrag van cliënten met complexe psychiatrische of psychische problematiek. En je speelt daarop in, ook als je weerstand krijgt.
 • Je reflecteert met cliënten over de samenwerking, het herstelplan en het begeleidingsproces.
 • Je betrekt de omgeving van de cliënt waar dat mogelijk is voor een bijdrage aan het herstel.
 • Je adviseert betrokkenen over regelingen, handelswijzen en de voortgang van het herstelproces van de cliënt.

Wat kun je verwachten?

Jij bent écht van betekenis voor iemands bestaan. Want samen met de cliënt werk je toe naar herstel en kwaliteit van leven. Dat geeft voldoening! Daarnaast heb je een hechte band met je collega’s; jullie kunnen op elkaar bouwen. Niet alleen tijdens werk is er genoeg tijd voor gezelligheid, ook buiten werk zien jullie elkaar tijdens borrels of etentjes. We belonen jouw inzet met:

 • Een salaris tussen € 2.737 en € 4.263, afhankelijk van jouw ervaring en conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Een balansregeling waarbij je jaarlijks € 500,- kunt inzetten voor extra verlof, extra scholing of als aanvulling op je salaris.
 • Een tijdelijk dienstverband.
 • Vakantiegeld en een dertiende maand.
 • Een telefoon en laptop van de zaak.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met diverse workshops en cursussen in onze e-learning-omgeving.
 • Flinke personeelskorting op mode, elektronica, dagjes uit bij grote merken via ons gepersonaliseerd platform van Benefits at Work. Ook kun je deelnemen aan de gunstige aanschaf van een fiets of sportabonnement via Fiscfree.

Is de functie van herstelcoach jou op het lijf geschreven?

Jij bent een doorpakker. Iemand met veel verantwoordelijkheidsgevoel, die zich niet uit het veld laat slaan als het even tegenzit. Ook straal je vertrouwen, rust en warmte uit. Je werkt flexibele diensten (vroege, late en weekenddiensten). En je kunt uitstekend samenwerken, maar hebt ook een grote mate van zelfstandigheid. Verder:

 • Beschik je over een hbo-diploma in de richting van Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek, HBO-V of Toegepaste Psychologie.
 • Heb je 4-5 jaar ervaring in het vakgebied.
 • Heb je een flexibele houding, want we werken met flexibele diensten.
 • Ben je standvastig en ondernemend en sta je stevig in je schoenen.

Direct solliciteren? 

Wil jij cliënten helpen hun leven op eigen kracht vorm en inhoud te geven, zodat ze weer actief kunnen deelnemen aan de samenleving? Solliciteer dan direct en stuur een e-mail met je CV en motivatiebrief naar: werkenbij@RIBWBrabant.nl. Vergeet daarbij niet het vacaturenummer te vermelden 240502. We laten je zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Maya Schafraad via 06 50216081 of mschafraad@ribwbrabant.nl of Jolita Gruiters via 06-50979062 of jgruiters@ribwbrabant.nl.

Contact

Maya Schafraad
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur