zoekt een

Verpleegkundige bijzondere doelgroepen

Of je als verpleegkundige bij Neos in Eindhoven bijzonder werk doet? En of! Je verzorgt en begeleidt mensen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken. Of die slachtoffer zijn van huiselijk geweld of mensenhandel. Mensen die naast somatische ook psychiatrische of verslavingsproblemen hebben. Jouw doel? Hen helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.Dit ga je doen
Als je ergens je sociale hart als verpleegkundige kunt laten spreken, is het wel bij Neos. De deelnemers die je begeleidt, zijn regisseur van hun eigen traject. We noemen hen bewust ‘deelnemers’, omdat we hen op basis van gelijkwaardigheid ondersteunen om weer volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Jij coacht en stuurt onze deelnemers volgens de Krachtwerk-methodiek en vanuit ons vastgestelde zorgbeleid. Daarbij let je op de kwaliteit en de voortgang van de zorg. En waak je erover dat elke deelnemer voldoende zorg en aandacht krijgt.

In opdracht van de behandelaar voer je verpleegtechnische handelingen uit, van wondzorg en hechten tot het toedienen van medicatie en injecties. Signaleer je knelpunten, dan rapporteer je daarover en je zoek naar mogelijke oplossingen. Zo zorg je met je werk dat deelnemers beter in staat zijn om hun doelen te behalen. En draag je eraan bij dat we de kwaliteit van onze zorgverlening steeds verder verbeteren. Tegelijkertijd krijg je alle ruimte om via interne trainingen je professionele en persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hier ga je werken
Je werkt op onze verpleegzorglocatie aan de Kwartelstraat in Eindhoven. Hier vorm je samen met de teamleider, senior verpleegkundigen, collega-verpleegkundigen, gastvrouwen, een helpende (plus) en verzorgenden IG een team. Een club enthousiaste en gedreven professionals die altijd voor elkaar en onze deelnemers klaarstaan. Daarnaast werk je nauw samen met een behandelteam van huisartsen en specialisten in bijvoorbeeld fysiotherapie.

Goed om te weten: we werken in 24-uursdiensten met vroege, late, tussen- en nachtdiensten. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met je voorkeuren, maar zorgen altijd voor een goede balans in diensten. Zo draait iedereen om de week een weekenddienst. Het belangrijkste uitgangspunt is dat de planning evenwichtig en op orde is.

Dit bieden wij
Je krijgt een jaarcontract voor 28 - 32 uur per week. Zijn we daarna nog steeds blij met elkaar, dan krijg je een vaste baan. Je salaris is minimaal € 2.943,- en maximaal € 4.110,- bruto per maand (schaal 7), op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Vanaf 1 juli 2024 (cao verhoging) maximaal € 4.274,-

Reken daarnaast op een:
 • Individueel Keuze Budget (=8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering);
 • Goede werksfeer in een divers team
 • Uitgebreid aanbod aan trainingen waarmee je up-to-date blijft in het vakgebied
 • Loopbaanbudget dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld opleidingen en trainingen, loopbaanadvies of de aanschaf van zaken die bijdragen aan jouw duurzame inzetbaarheid (denk aan een fiets).
 • Werkkostenregeling voor onder andere de aanschaf van een fiets of een sportabonnement, of die je kunt inzetten voor reiskosten.
 • Onregelmatigheidstoeslag.
 • 144 vakantie-uren en 26 uur bovenwettelijk verlof op basis van een contract voor 36 uur.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk.

Dit ben jij
Met jouw verpleegkundige kennis en ervaring kwetsbare doelgroepen helpen om zelfstandig te functioneren in onze maatschappij, daar krijg jij energie van. Je neemt dan ook graag je verantwoordelijkheid en vertrouwt op je ervaring en intuïtie. Op een methodische manier pas je zorgplannen toe. Jouw inzicht in de kwaliteitsnormen voor zorgprocessen komt bij je werk goed van pas.

Verder heb je:
 • Een mbo-diploma in de richting van verpleegkunde en een BIG-registratie.
 • Kennis van wet- en regelgeving en de ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg.
 • Kennis van specifieke zorg voor verpleging, psychiatrie, verslavings- en bemoeizorg.

En ook al weten we wel dat je te vertrouwen bent, toch hebben we een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van je nodig.

Wij zijn Neos
Sinds 2000 zetten wij ons bij Neos in voor mensen en gezinnen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken. Ook bieden we hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld of mensenhandel. En we bieden in opdracht van de gemeente tijdelijk opvang aan Oekraïense vluchtelingen. Dat doen wij op 7 locaties in Eindhoven en omgeving. In samenwerking met partners als de gemeente en andere zorgorganisaties helpen we deze kwetsbare doelgroepen om stappen vooruit te zetten. Om weer regie te pakken over hun eigen leven.

We focussen op de begeleiding van deelnemers die worstelen met complexe problemen. Denk aan combinaties van lichamelijke aandoeningen met verslaving of psychische nood. In principe ondersteunen we mensen thuis. Als dit (nog) niet kan, bieden we veilige opvang. Altijd gaan we uit van de kracht van onze deelnemers. We staan naast hen en geven hen met maatwerk de ruimte om te vallen en weer op te staan. Hoe lang de tunnel ook is, we werken samen toe naar het licht. En zijn er trots op als mensen uiteindelijk zeggen: dat is me toch mooi gelukt met hulp van Neos!

Is deze impactvolle baan jouw nieuwe uitdaging?
Dan horen we graag van je. Solliciteer meteen via de knop op deze pagina. We ontvangen graag zo snel mogelijk jouw reactie.

Heb je vragen over de functie?
Stel ze gerust aan Erie Saris, teamleider Verpleegzorg via 06 - 40 24 56 86 of esaris@neos.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Recente vacatures

Van Neynsel

Mbo-verpleegkundige ELV 16-24 uur

's-Hertogenbosch
16 - 24 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg