zoekt een

Verpleegkundige medische dienst

Op korte termijn zal de werkwijze van de verantwoordelijke dienst (het eerste aanspreekpunt in de avond/weekenden) en de bereikbaarheidsdienst anders worden vormgegeven. De verantwoordelijke dienst zal plaatsmaken voor een Verpleegkundig medische dienst en samen met je collega’s van Severinus ga je deze nieuwe functie verder ontwikkelen. Je vindt het een uitdaging om dit nieuwe avontuur met ons aan te gaan en kan goed zelfstandig werken.

Vanaf september 2024 zal de werkwijze van de verantwoordelijke dienst (het eerste aanspreekpunt in de avond/weekenden) en de bereikbaarheidsdienst anders worden vormgegeven. De verantwoordelijke dienst zal plaatsmaken voor een Verpleegkundig medische dienst en samen met je collega’s van Severinus ga je deze nieuwe functie verder ontwikkelen. Je vindt het een uitdaging om dit nieuwe avontuur met ons aan te gaan en kan goed zelfstandig werken. Verder:

 • fungeer je als eerste aanspreekpunt voor vragen vanuit het woonhuis op medisch gebied, maar ook op het gebied van BHV en calamiteiten. Denk hierbij aan: brand, reanimatie, agressie of vermissing; 
 • achterhaal je wat de klacht of hulpvraag is en beoordeel je of verdere inzet van de arts noodzakelijk is en zet je de nodige vervolgacties uit. 
 • verricht je verpleegtechnische voorbehouden en risicovolle handelingen; 
 • geef je scholing over handelingen, advies met betrekking tot gezondheidsproblematiek, somatische zorgverlening en preventie. 
 • signaleer je bijzonderheden in het woonhuis.  
 • zorg je voor een overdracht van handelen naar het team, arts en/of eventuele andere disciplines; 

Salaris en meer  
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:  

 • een bruto maandsalaris van maximaal €4264 op basis van een fulltime werkweek (inschaling naar verwachting FWG50). In juni en december komt hier nog eens 2% bovenop!  
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.  
 • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • werktijden van 17.00 – 22.30 en in weekenden/feestdagen van 7.30 - 15.00 of 15.00 – 22.30. Je bent minimaal 2 keer in de maand beschikbaar en kunt dit eventueel combineren met het werken op een woonhuis/dagbestedingslocatie.  
 • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking. 
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten.  
 • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer.  
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein.  
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus de helft van de premie betaalt.  
 • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of  fitnessplan. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Je talent en de rest  
Zelfstandig, proactief en daadkrachtig handelen. Dat is waar je goed in bent. Je staat stevig in je schoenen bij het verlenen van de zorg en het coachen van je collega’s. Je kan goed luisteren en hebt overtuigingskracht en kunt daardoor weerstanden overwinnen en collega’s stimuleren zonder enige moeite. Verder ben je:

 • minimaal in het bezit van een verpleegkundige mbo 4 opleiding. Uiteraard ben je ook welkom als HBO verpleegkundige. 
 • ervaren met de doelgroep. 
 • bereidt om de nodige bijscholingen te volgen.  

Werken bij Severinus  
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle bewoners écht goed leren kennen. Zo weten we wat je nodig hebt en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.  

Samen met je team 
Het team wordt nieuw samengesteld en jij draagt hier graag je steentje aan bij. Zo kun je samen gaan bouwen aan een veilige omgeving voor de cliënten. Samen met je team motiveer je elkaar om elke keer dat stapje extra te zetten en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zo haal je het maximale uit de dag. Met humor en eerlijke, opbouwende feedback kijk je met je collega’s naar je handelen en het resultaat. Zó blijven we kritisch, zodat we steeds betere zorg kunnen bieden én nieuwe dingen blijven proberen.  

Solliciteer naar je droombaan 
Solliciteer uiterlijk 29 mei naar je nieuwe baan als Verpleegkundige medische dienst gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep.  

Liever eerst iets vragen? Mail: Janine Kooijman, manager expertisecentrum via: janine.kooijman@severinus.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op 06 juni tussen 09.00 - 14.00. 

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures