zoekt een

Herstelondersteuner | Begeleidingsmedewerker – Sprang Volwassenen

Wil jij graag mensen met psychische kwetsbaarheid praktisch ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden? Wil je hen de handvatten bieden om stap voor stap hun eigen talenten (weer) in te zetten? Samen zorg je ervoor dat cliënten zelfredzaam worden en ze hun leven zelf weer vorm en inhoud kunnen geven. Wil jij ook betekenisvol werk? Solliciteer nu!

Wat ga je doen als herstelondersteuner?

Je bent die hands on ondersteuner voor onze cliënten met (ernstige) psychiatrische en eventueel verslavingsproblematiek. Het ene moment begeleid je een oudere en het andere moment juist een jongere cliënt. Je begrijpt dat iedereen anders is en dat het niet altijd meezit. Je kunt met deze kwetsbaarheid omgaan, ook als je weerstand krijgt of geprezen wordt. Onze cliënten zijn af en toe onvoorspelbaar. Aan de hand van het door de herstelcoach en cliënt opgesteld herstelplan werk je aan de doelen van cliënten. Je geeft hen dagstructuur en ondersteunt bij zelfverzorging. Denk aan hulp bij koken, wassen, het huishouden, boodschappen doen, omgaan met financiën en het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Daarnaast onderneem je samen met cliënten leuke activiteiten die je zelf organiseert, zoals bowlen of wandelen. Jij biedt de cliënt een veilig en warm thuis.

Bij het herstel help je de cliënt bij het waarmaken van zijn of haar wensen en verlangens. Je hebt aandacht voor de gebieden: wonen, eigen regie, gezin en huiselijke relaties, maatschappelijke participatie, sociale netwerk en financiën. Soms organiseer je een groepstraining en soms een individuele activiteit..

In wat voor team ga je werken?
Als herstelondersteuner werk je voor team Sprang zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. De cliënten die bij ons beschermd wonen, volwassenen van 40+ jaar, zijn gebaat bij medewerkers die ze in alle rust echte aandacht schenken. Grote stappen zet je niet maar dat maakt de kleinere des te mooier! Ze zijn je dankbaar voor jouw inzet. Je zorgt voor een goede dag-invulling. Ook ondersteun je soms cliënten met begeleiding op het psychische vlak ook met enkele ADL-taken. Onze ambulante cliëntengroep is heel divers, bestaat ook uit gezinnen.

Onze locatie zit in een vrij nieuw appartementencomplex. Hier is een woongroep met acht kamers. Daarnaast is er nog een grote algemene ruimte en algemene keuken. Op deze locatie zijn ook zorgverleners aanwezig, namelijk een huisarts, apotheek, fysiotherapeut, logopedie, Thebe Thuiszorg, dialysecentrum, bloedprikdienst, diëtist, ergotherapie, podotherapie, orthopedisch schoenmaker, osteopaat en een audicien. De samenwerking met de huisarts is nauw, en er vindt een paar keer per jaar een overleg plaats met de huisarts. Verder is de omgeving rustig. 

Wij werken voornamelijk dagdiensten en één keer per week een avonddienst en gemiddeld één weekenddienst per vijf weken. 

Het team bestaat momenteel uit 10 medewerkers. Je werkt in een resultaatverantwoordelijk team waarin ieders rol belangrijk is met zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken.

Wat vragen wij van jou?
Jij bent écht van betekenis voor iemands bestaan. Want samen met de cliënt werk je toe naar herstel en kwaliteit van leven. Dat geeft voldoening! Daarnaast heb je een hechte band met je collega’s; jullie kunnen op elkaar bouwen. Niet alleen tijdens werk is er genoeg tijd voor gezelligheid, ook buiten werk zien jullie elkaar tijdens borrels of etentjes. We belonen jouw inzet met:

 • Een salaris tussen € 2.387 en € 3.541, afhankelijk van jouw ervaring en conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg. Een balansregeling waarbij je jaarlijks € 500,- kunt inzetten voor extra verlof, extra scholing of als aanvulling op je salaris.
 • Een jaarcontract voor 24 - 32 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor. 
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%. 
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met diverse workshops en cursussen in onze e-learning-omgeving.
 • Flinke personeelskorting op mode, elektronica, dagjes uit bij grote merken via ons gepersonaliseerd platform van Benefits at Work. Ook kun je deelnemen aan de gunstige aanschaf van een fiets of sportabonnement via Fiscfree.
 • Uitnodiging voor ons superleuke teamuitje!
 • Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Is de functie van herstelondersteuner jou op het lijf geschreven?
Je bent een praktische doorpakker. Iemand met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent ruimdenkend en je straalt vertrouwen, rust en warmte uit. En je kunt uitstekend samenwerken, maar hebt ook een grote mate van zelfstandigheid. Verder:

 • Je MBO-diploma (niveau 4), met name: Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, Verpleegkunde.
 • Je hebt enkele jaren ervaring.
 • Je bent flexibel en ondernemend.
 • Je kunt feedback geven en ontvangen.
 • Rijbewijs B en een vervoersmiddel is een pré.   


Over werken bij RIBW Brabant
Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals en vrijwilligers zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten.

Meer weten over RIBW Brabant? Bekijk dan ‘RIBW Brabant: kansrijke werkgever’ op onze ‘Werken bij-pagina’ waarin onze medewerkers vertellen en check ook onze socials.

Interesse?
Dan wil je vast wat meer weten. Bel gewoon even met:

·         Wendy Smit: 06 – 48186368 (herstelondersteuner)

·         Suzanne Beekmans op 06 – 29475018 (herstelcoach)

Zij weten heel veel over het werk, het team, de soort cliënten maar ook het sollicitatieproces.

Solliciteren 
Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV per e-mail: werkenbij@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij: 240503. We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek.  

 

Contact

Wendy Smit
herstelondersteuner
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
32 - 36 uur
Buro Lima

Begeleider Flex team

Heeswijk-Dinther
50 - Oproep / flex uur
GGz Breburg

Begeleider MBO - ART

Tilburg
24 - 36 uur