zoekt een

Praktijkopleider GZ-psycholoog

Wat ga je als GZ-psycholoog doen?
TanteLouise biedt jou als GZ-psycholoog veel variatie in je werk met een diversiteit aan doelgroepen en ziektebeelden. Naast dat je je agenda zelf kan indelen, bestaat je werkdag ook nog eens uit diverse, zeer afwisselende werkzaamheden. Je doet bijvoorbeeld onderzoek naar cognitief functioneren, stemming en gedrag, je geeft individuele (of mediatieve) behandelingen en je adviseert zorgpersoneel (mogelijk ook familie en andere disciplines) hoe cliënten het best te benaderen. Tevens werk je vaak in een multidisciplinair team, waarin je samen met andere disciplines de cliëntenzorg bespreekt en de behandeldoelen evalueert. Ook heb je als GZ-psycholoog een grote rol in het naleven van de Wet Zorg en Dwang met als doel om zoveel als mogelijk leven in vrijheid te kunnen waarborgen bij cliënten met een dementie.

Naast diagnostiek, behandeling en teambegeleiding denk je ook veel mee in alles rondom beleidsvorming en draag je vanuit jouw rol en expertise bij aan vernieuwing in een snel veranderende zorgwereld.

Over de rol van Praktijkopleider
Naast het bovenstaande takenpakket besteed je een aantal uur per week aan de begeleiding van de piog die bij tanteLouise in opleiding zijn. Als praktijkopleider zorg je samen met de werkbegeleiders voor het creëren van een prettig en open leerklimaat waarin de piogs zijn of haar leerdoelen kunnen realiseren. Je bewaakt de voortgang van de opleiding en beoordeelt de ontwikkeling van de piogs, wijst supervisors aan en onderhoudt contact met de opleider.

Jouw taken zijn:
 • Je stelt in overleg met de piogs een individueel opleidingsplan (IOP). In het IOP zijn de geplande praktijkwerkzaamheden en de leerpunten waar de piogs aan wil gaan werken opgenomen.
 • Je bewaakt samen met piogs dat het leren in de praktijk en het leren in het cursorisch onderwijs op elkaar zijn afgestemd.
 • Je stimuleert de piogs tot reflectie op het eigen leerproces en de eigen persoonlijkheid, in relatie tot het handelen in de praktijk.
 • Je geeft periodiek een oordeel over de praktijkwerkzaamheden van de piogs. Je bewaakt hierbij of aan het verwachte aantal praktijkuren is voldaan.
 • Je beoordeelt de taakuitvoering van de piogs op de zeven competentiegebieden van het CanMEDS-model.
 • Je onderneemt actie als er zich problemen voordoen met betrekking tot de opleiding en/of het functioneren van de piogs. Je overlegt met de betreffende managers wanneer de voortgang van het leertraject stagneert of dreigt te stagneren.
 • Je rapporteert aan de manager paramedische dienst en manager langdurige zorg en behandeling als naar jouw oordeel de opleidingsplaats niet (meer) voldoet aan de erkenningsvoorwaarden die zijn vastgesteld door het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut en/of de opleidingsinstelling.

Over TOP opleidingsplaatsen en tanteLouise
Elf organisaties in West-Brabant, waaronder tanteLouise, gaan samenwerking aan voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Het gaat om een sectoroverstijgend initiatief met organisaties uit de ouderenzorg, de revalidatiezorg, de gehandicaptenzorg en vrijgevestigde praktijken.
Overige deelnemende organisaties zijn 4MB, Avoord, Changes GGZ, De Marq, Groenhuysen, Psychologenpraktijk Oosterhout, Psychologenpraktijk Zevenbergen, SDW Zorg, Sovak en Surplus.
Het uitgangspunt van de samenwerking is te zorgen voor voldoende opleidingsplaatsen voor GZ-psychologen, maar ook de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Daarnaast is het optimaal benutten van elkaars expertise een belangrijke drijfveer.

Als praktijkopleider ben je nauw verbonden met dit initiatief en heb je regelmatig contact met praktijkopleiders van de deelnemende organisaties.

Wat bieden we je?
Als je bij tanteLouise gaat werken, krijg je daar uiteraard het nodige voor terug. Leuke collega’s bijvoorbeeld en een prettige, open werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.
En uitdagende werkzaamheden als praktijkopleider, waardoor je bijdraagt aan de toekomst van GZ-psychologen!

TanteLouise biedt je daarnaast ook:
 • Een keurig salaris in schaal FWG 65 van de cao VVT (maximaal €6.583,78 bruto bij een fulltime werkweek, inschaling o.b.v. genoten opleidingen en werkervaring).
 • Een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 36 uur per week, afhankelijk van jouw wens.
 • Hybride werken is in overleg mogelijk.
 • Een solide pensioen en een eindejaarsuitkering in november.
 • Een aanvullende reiskostenvergoeding.
 • Een uitgebreid vitaliteitsprogramma waarbij je kunt kiezen uit tal van activiteiten om je gezondheid te verbeteren.
 • De mogelijkheid om via de organisatie met een leuk financieel voordeel een fiets, een pc of laptop aan te schaffen.
 • Mogelijkheden om jezelf blijvend te ontwikkelen door middel van uiteenlopende opleidingen en cursussen!
 • Als het klikt krijg je van ons in recordtijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

… en nog tal van andere personeelsvoorzieningen. Allemaal prima geregeld, dus.

Als je enthousiast bent geworden om bij tanteLouise als GZ-psycholoog en praktijkopleider te werken, stuur ons dan zo spoedig mogelijk een brief met daarin je CV en je motivatie. We nemen je sollicitatie dan direct in behandeling.

Heb je nog vragen of twijfel je of de ouderenzorg bij je past? Neem dan contact op met Demi Havermans, psycholoog bij tanteLouise. Je bereikt haar op haar mobiele telefoonnummer: 06-17849692.

Contact

Werkenbij tanteLouise
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Gedragskundige kind en gezin

Tilburg
24 - 36 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Gedragswetenschapper Jeugd

Venlo
0 - 16 uur
Sterk Huis

GZ Psycholoog

Goirle
32 - 36 uur