zoekt een

Patiëntenplanner (28-32 uur)

Ben jij de tactisch patiëntenplanner waar wij naar op zoek zijn? Weet jij alles goed op elkaar af te stemmen zodat alle operaties en opnames op tijd plaats kunnen vinden? Heb jij daarnaast zin om mee te bouwen aan de ontwikkeling van de afdeling capaciteitsmanagement in Máxima MC? Solliciteer direct!

Jij zorgt voor
 • De tactische planning van de patiënten van MMC op het operatieprogramma waarbij je rekening houdt met de beschikbare resources op de OK en de beschikbaarheid van bedden. Dit doe je door de operatieprogramma’s zo efficiënt en effectief te plannen in samenwerking met medisch specialisten, OK en andere betrokkenen.
 • Het tijdig signaleren van capaciteitsproblemen en denkt proactief mee over oplossingen. Hierbij leg je verbinding met de planners en afdelingshoofden van de poliklinieken, de OK en verpleegafdelingen om het proces continue te verbeteren. Hierbij zorg je voor een juiste en volledig administratie.
 • Gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan leidinggevende en management over de ontwikkeling van wachtlijsten, de vulling van operatieprogramma’s en de beschikbare beddencapaciteit. Je bent verantwoordelijk voor het initiëren, leiden en realiseren van verbeterprojecten in relatie tot (capaciteits)planning.

Benieuwd hoe deze uitdagende werkzaamheden in de praktijk eruitzien? Het is mogelijk om een dag(deel) mee te lopen na de eerste gespreksronde.

Dit doe je samen met
Je collega’s van Bureau opname. Bureau opname is onderdeel van de ondersteunende dienst Zorglogistiek en werkt nauw samen met de andere zorglogistiekafdeling zoals de Pre operatieve screening en capaciteitsmanagement. Het team waarin je werkt is enthousiast en betrokken en bestaat uit 8 medewerkers. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling en die van ons als team vinden wij belangrijk, er zijn daarom veel mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen en jezelf continu uit te dagen.

Sabine Boomkens (Tactisch planner) vertelt:
“De zorgvraag is continu in ontwikkeling en tegelijkertijd staat er steeds meer druk op de beschikbare capaciteit. Ik vind het een uitdaging om onze beschikbare capaciteit optimaal te benutten. Op deze manier lever ik een bijdrage aan het feit dat we de patiënten binnen de juiste termijn kunnen opnemen voor onderzoek of operatie. Naast het maken van de operationele planning ben je in deze functie continu bezig met het monitoren van wachtlijsten en zorg je voor een gelijkmatige instroom op de dagbehandeling en op de klinische afdelingen.”

Dit past bij je als
 • Je HBO werk- en denkniveau hebt, aangevuld met meerdere jaren ervaring als planner. Je beheerst bij voorkeur de medische terminologie en bent bereid om een opleiding of cursus te volgen tot tactisch OK planner.
 • Je ervaring hebt met het maken van planningen in een planningsapplicatie, maar ook met het analyseren en adviseren over een planningscyclus. Als je ervaring hebt met HiX is dat een pré.
 • Je goed het overzicht houdt, accuraat bent en het hoofd koel houdt, ook in hectische situaties.
 • Met jouw sociale vaardigheden en overtuigingskracht kun je effectief bemiddelen tussen partijen met tegengestelde belangen en analyseert continu wat de best mogelijke oplossingen zijn.
 • Je zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Je brengt een frisse blik, goede ideeën en ervaringen mee.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2023 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden, waaronder 8,33% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering, een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering en eventueel huisvestingsmogelijkheden.
 • Deze functie is ingeschaald in FWG 50 (maximaal € 4.540,- bruto per maand. o.b.v. 36 uur).
 • Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met Joyce Clement (afdelingshoofd Opname)
via (040) 888 9465 / joyce.clement@mmc.nl

We zien jouw sollicitatie graag voor 24 juni a.s. tegemoet.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Contact

Ilse Houben
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorggroep Het Huisartsenteam

Front office medewerker gezocht

Breda
Valkenhof

Managementsecretaresse

Valkenswaard
28 - 32 uur
Bravis Ziekenhuis

Secretaresse polikliniek Longgeneeskunde (24-36 uur per week)

Roosendaal
24 - 36 uur