zoekt een

Jeugd- en gezinsprofessional

Ben jij die energieke, zelfstandige teamplayer die ons team kan komen versterken? 
Dan zoeken we jou!

Als ‘Jeugd- en gezinsprofessional’ heb je een zeer afwisselende functie. Je bent (mede)verantwoordelijk voor jouw caseload van kennismaking tot afronding. Je werkzaamheden bestaan uit het bieden van begeleiding en eventueel behandeling aan gezinnen, individuen, en/of groepsbegeleiding.  

Je werkt samen met de cliënt en diens netwerk resultaatgericht aan diverse hulpvragen en problematieken. Denk hierbij aan hulpvragen op het gebied van opvoed- en ontwikkelingsvragen, psycho-educatie, ondersteuning op school, emotieregulatie en sociale vaardigheden.

Wat ga je doen

·        Je analyseert in dialoog met het gezin/ systeem de hulpvraag. 

·        Je begeleidt het gezinssysteem bij het opstellen van het plan van aanpak, op basis van observatie en analyse van de problematiek van de kinder(en)/ jongere(n) uit het gezin en adviseert in overleg de relevante betrokkenen.

·        Je begeleidt het gezinssysteem bij het vertalen van het plan van aanpak in concrete acties ter versterking van het gezinssysteem.

·        Je ondersteunt het gezinssysteem bij de uitvoering van het plan van aanpak mede door het bieden van individuele-, gezins- en/ of groepsbegeleiding. 

·        Je borgt de pedagogische situatie door het observeren van de groep, het onderkennen, interveniëren en begeleiden van het groepsdynamische proces en het opvoeden, begeleiden, stimuleren en activeren van individuele jongeren. 

·        Je bewaakt de voortgang en stelt plan van aanpak na overleg met de verantwoordelijke betrokkenen bij waar nodig. 

·        Je fungeert als cliëntverantwoordelijke voor kinderen/ jongeren. 

·        Je biedt praktische opvoedingsondersteuning aan betrokkenen uit de leefomgeving van het kind/ de jongere en coacht het kind/ de jongere om zijn eigen hulpbronnen te kunnen aanboren met het oog op zelfstandigheid in de toekomst. 

·        Je signaleert knelpunten die de (mogelijke) veiligheid van het kind/ de jongere in gevaar brengen, bespreekt deze met het (gezins)systeem en onderneemt op basis hiervan passende actie. 

·        Je handelt in crisissituaties zelfstandig, hebt de mogelijkheid hierbij te overleggen met collega’s. 

·        Je begeleidt, coacht en instrueert collega’s bij de uitvoering van de werkzaamheden op de groep, signaleert hierbij knelpunten en zet de nodige lijnen uit om de knelpunten bespreekbaar te maken en aan te pakken. 

·        Je creëert een netwerk rondom het gezinssysteem, zodat zij verder kunnen wanneer de zorg ophoudt.

Over onze organisatie
Asendo biedt gespecialiseerde hulp aan mensen met psychische problemen door bijvoorbeeld autisme, ADHD, depressieve gevoelens, angst, trauma, maar ook opvoedmoeilijkheden. We werken samen aan duurzame gedragsverandering van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen. Iedere hulpvraag en situatie is uniek, daarom heeft Asendo een breed en divers aanbod: diagnostiek, behandeling en begeleiding. We doen dit door inzet van onze best-practice werkwijze ‘Samen aan de Slag’ om iemand weer gelukkig te krijgen maar ook zo zelfstandig mogelijk. Zo wordt er een fundament gelegd om verder te kunnen groeien en vanuit eigen kracht deel te nemen aan de samenleving. We werken in Hart van Brabant, West-Brabant Oost en West-Brabant West.

Ondanks de ambulante werkzaamheden in gezinnen, heeft het team van Asendo een goede binding met elkaar en is de sfeer in het team transparant en positief.
Met Asendo sta je er niet alleen voor, we doen het samen.

Wie ben jij?
Jouw doel is zorg leveren met persoonlijke aandacht. Je stelt de zorgwensen en -behoeften van de cliënt centraal en kijkt naar wat er nodig is. Je houdt van afwisseling en vindt het heerlijk om zelfstandig (onder supervisie) te werken. 

Wat vragen wij van jou?
Je hebt een relevante afgeronde HBO-Bachelor opleiding en minimaal 2 jaar relevante werkervaring met de doelgroep. Daarnaast ben je in het bezit van een geldige SKJ-registratie en rijbewijs B. Je bent een enthousiaste volhouder, veerkrachtig en ondernemend. Je werkt volgens een regelmatig werkrooster, maar bent in overleg incidenteel inzetbaar in de avonden en weekenden. Deze flexibiliteit is een must gezien het karakter van het werk.

Wat bieden wij?
Het betreft bij aanvang een overeenkomst van 24-32 uur. Gewenst aantal uren in. Salariëring in overleg conform de CAO-jeugdzorg schaal 8. Een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8.3%. Asendo maakt zich sterk voor een gezonde werk- en leeromgeving (Medewerkers Tevredenheidsonderzoek geeft een 8).

Je werkt in een prettig, gemotiveerd, zelfstandig en kundig team, waarin je de kans zult krijgen je talenten optimaal in te zetten. Het contract betreft een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden.

 

Wil jij aan de slag als Jeugd- en gezinsprofessional? 

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar personeelszaken@asendocare.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Jeugd- en gezinsprofessional’. Het is een doorlopende vacature, dus we hanteren geen sluitingsdatum. We zullen binnen twee weken na inzending van jouw motivatie en CV contact met je opnemen.

Heb je vragen over de vacature? Neem gerust contact op met onze collega Nadine van Wezel. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013-737 01 66. Kijk voor meer informatie op www.asendocare.nl

Contact

Nadine van Wezel
HR Adviseur
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

's Heeren Loo

Ambulant gezinshulpverlener

Tiel
20 - 32 uur
Revant

Therapeutisch groepsleider

Breda
16 - 20 uur