Technisch medewerker werktuigbouwkunde - fulltime

Jij ziet jezelf al met een glimlach op je gezicht rondlopen in de gangen van ons ziekenhuis om al ons technisch onderhoud en andere vragen te verhelpen. Eén van jouw 17 collega’s uit de brand helpen doe jij graag. Samen in een hecht team zorg jij voor alle gebouw gebonden techniek. En dat allemaal in ons topklinisch opleidingsziekenhuis waardoor jij jouw steentje bijdraagt aan de ziekenhuiszorg. Solliciteer vandaag nog en grijp deze uitdaging met beide (rechter)handen aan! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Verrichten en advies geven van werktuigbouwkundige techniek is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij werk je samen in een hecht team van 17 man. Iedere technisch medewerker is verantwoordelijk voor zijn eigen domein (o.a. water, lucht, stoom, riolering, GBS en luchtbehandeling). Als technisch medewerker werktuigbouwkunde ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van 1e lijns storingsonderhoud.
 • coördineren van onderaannemers in preventieve en correctieve werkzaamheden. Op den duur ga jij ook verbetervoorstellen opstellen naar aanleiding van deze werkzaamheden.
 • zorgen dat alle werkzaamheden in lijn liggen volgens de nieuwste wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan een luchtfilter die jaarlijks vervangen moet worden in ons operatiekamercomplex of liften die ieder jaar gekeurd moeten worden.
 • werkafspraken maken en communiceren met interne klanten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het plannen van externe en interne klanten. Denk bijvoorbeeld aan de druk die wegvalt op de isolatiekamer, of een onaangename temperatuur op een verpleegafdeling. Jij stelt prioriteiten en plant zelf wanneer je langs kunt komen.

Voor technisch medewerkers met ambitie is er de mogelijkheid om mbo 4 vervolgopleidingen te volgen.

En wist je dat wij werken tijdens kantoortijden? Bij ons werk je van maandag t/m vrijdag van 8.15uur tot 16.45uur. Daarnaast ben je beschikbaar voor onze 24-uurs bereikbaarheidsdienst welke 1 x in de 7 a 8 weken voorkomt. Hiervoor word je natuurlijk financieel gecompenseerd met de onregelmatigheidstoeslag volgens onze CAO ziekenhuizen.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Na mijn studie Werktuigbouwkunde op het Summa College ben ik meteen in het Catharina Ziekenhuis gestart. Mijn moeder, die hier al 31 jaar werkt, had mij op de hoogte gebracht van de vacature. Nu ga ik al 7,5 maand iedere dag met plezier naar mijn werk. Binnen de afdeling Huisvesting werk ik echt in een topteam. De samenwerking met collega’s is oprecht heel prettig. Iedereen is bereid elkaar te helpen en maakt tijd voor elkaar. Is er iemand extra nodig? Of heb je hulp nodig? Dan staat er altijd een collega klaar. Je doet het samen.

Voor mij persoonlijk vind ik het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en te leren. Dat kan hier goed. Zowel qua vervolgcursussen als leren op de werkvloer. Wanneer ik naar mijn werk ga, heb ik geen idee wat mij te wachten staat die dag. Iedere dag zijn er nieuwe storingen die ik zelf mag oplossen. Het ene moment sleutel je aan een pompinstallatie en het andere moment los je met spoed een grote lekkage op. Iedere dag een nieuwe uitdaging betekent ook dat er iedere dag weer iets nieuws te leren is. Zo blijf je continu actief bezig. Zelf ben ik niet iemand die graag de hele dag achter een laptop zit. In het ziekenhuis ben je veel in de praktijk bezig. Ook is de dankbaarheid van mijn collega’s groot. Als ik een verpleegkundige kan helpen zodat zij hun werk kunnen uitoefenen is dat heel waardevol werk.

Kortom betekent werken in het ziekenhuis voor mij, jezelf continu blijven ontwikkelen in een dankbare omgeving met fijne collega’s en veel gevarieerde techniek.” – Tristan 23 jaar, Technisch medewerker werktuigbouwkunde

Huisvesting, Services & Technologie (HST)
Elke dag werken bij Huisvesting, Services en Technologie (HST) ruim 250 collega’s die bijdragen aan een veilig en goed onderhouden ziekenhuis waarin hoog technologische zorg wordt verleend in een up-to-date (medisch) technologische infrastructuur.

We zijn met een grote, vaste club waar geen inhuur aan te pas komt. Hierdoor voeren we het beheer en projecten zelf uit in wisselende teams waarmee we kennis opbouwen én behouden en er een grote diversiteit in werkzaamheden is. Wij staan voor continuïteit in een hoog complexe omgeving waarin we willen vooroplopen met duurzaamheid, digitalisering en AI. Ons ziekenhuis is continu in beweging en zo zijn wij dat ook.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door betrouwbaarheid, proactief handelen en informeren. Mede door de hoge mate van betrokkenheid en kwaliteit van onze mensen kunnen we deze waarmaken op een kosten efficiënt wijze. Dit alles doen we met een integrale blik in onderlinge verbinding. De Service-eenheid bestaat uit acht afdelingen, namelijk:
 1. ICT operations
 2. Medische Technologie
 3. Service & Support
 4. Services & Veiligheid
 5. Huisvesting
 6. Functioneel Beheer
 7. Klinisch Fysica
 8. HST algemeen

Huisvesting
Jij komt te werken onder afdeling Huisvesting. Onze afdeling Huisvesting bestaat voor ongeveer 30% uit elektro- en 70% uit werktuigbouwkundige techniek. Ons team van 17 man bestaat uit monteurs, kennisbeheerders, coördinatoren, werkvoorbereiders, installatieverantwoordelijke en teamleider Dennis. Er heerst een echte familiesfeer. Het is een hechte club die elkaar helpt. Kan er iemand plotseling niet? Dan staat er altijd een andere collega klaar om deze collega te vervangen. Samen zetten we de schouders eronder. Samen hebben we een whatsappgroep waar we laagdrempelig met elkaar contact hebben.

Ook is er tijd voor plezier. Zo organiseren we ieder jaar een event. Sommige komen in het weekend bij elkaar voor een gezellige borrel. Zo ondernemen we regelmatig iets met het team. Waardering voor de inzet wordt dan ook uitgesproken. Kortom een team waar je veel vrijheid krijgt én eigen verantwoordelijkheid.

Verder is het fijn om te weten dat de waardering voor ons werk heel hoog is. Je voelt je echt nuttig en realiseert dat je ondersteunend werk verricht in een ziekenhuis. De mensen op de vloer hebben je nodig en een ‘dankjewel’ komt dagelijks voorbij.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo niveau 4 opleiding richting werktuigbouwkunde.
 • woonachtig op maximaal 30 minuten van het ziekenhuis en in het bezit van eigen vervoer (in verband met bereikbaarheidsdienst).

Ook ben je een persoon die proactief te werk gaat en zijn handen graag uit de mouwen steekt. Nieuwe systemen maak jij snel eigen en wanneer je hulp nodig hebt, ben je niet bang om deze te vragen. Eigen inbreng wordt bij ons zeer gewaardeerd. Verder ben jij helder in jouw communicatie en werk je graag samen. Wanneer je ervaring hebt op het gebied op het gebied van regel- of koeltechniek is dat mooi meegenomen. Kortom je bent gewoon een fijne collega met een gezonde dosis humor.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als technisch medewerker werktuigbouwkunde kan jij rekenen op:
 • een contract voor de duur van één jaar. Met de intentie dat deze bij gebleken geschiktheid wordt omgezet naar een vast contract.
 • 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.015,00 (FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.
 • extra’s als vakantietoeslag 8%, een eindejaarsuitkering 8,33% en onregelmatigheidstoeslag. PLB-uren (Persoonlijk Levensfase Budget uren).
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als technisch medewerker werktuigbouwkunde in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Dennis Beijerbacht (Teamleider Techniek) op telefoonnummer 040 - 239 7323 of dennis.beijerbacht@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Een meeloopdag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Combinatie Jeugdzorg

Coördinator huismeesters (regio Zuidoost-Brabant, 36 uur)

Eindhoven
32 - 40 uur
Vitalis WoonZorg Groep

Huismeester met expertisegebied schilderen

Eindhoven
32 - 36 uur