zoekt een

Stagiair(e) Trajectbegeleider (HBO)

Je volgt een HBO opleiding Sociale Studies, Toegepaste Psychologie of vergelijkbare opleiding en bent op zoek naar een uitdagende en leerzame (jaar)stage. Jij bent een persoon met een sociaal hart! Je hebt affiniteit en met onze doelgroep, je bent gedreven en je kunt snel schakelen. Je staat sterk in je schoenen en je hebt als doel om samen met jouw stagebegeleider te zorgen dat deelnemers, op een krachtgerichte wijze, verder komen in de stap naar terugkeer in de maatschappij. Dan hebben wij de stage voor jou!Wij zijn Neos
Sinds 2000 zetten wij ons bij Neos in voor mensen en gezinnen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken. Ook bieden we hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld of mensenhandel. En we bieden in opdracht van de gemeente tijdelijk opvang aan Oekraïense vluchtelingen. Dat doen wij op 7 locaties in Eindhoven en omgeving. In samenwerking met partners als de gemeente en andere zorgorganisaties helpen we deze kwetsbare doelgroepen om stappen vooruit te zetten. Om weer regie te pakken over hun eigen leven.

We focussen op de begeleiding van deelnemers die worstelen met complexe problemen. Denk aan combinaties van een licht verstandelijke beperking met verslaving of psychische nood. In principe ondersteunen we mensen thuis. Als dit (nog) niet kan, bieden we veilige opvang. Altijd gaan we uit van de kracht van onze deelnemers. We staan naast hen en geven hen met maatwerk de ruimte om te vallen en weer op te staan. Hoe lang de tunnel ook is, we werken samen toe naar het licht. En zijn er trots op als mensen uiteindelijk zeggen: dat is me toch mooi gelukt met hulp van Neos!

Jouw team

Locaties waar je stage kunt lopen
Wij hebben in totaal 3 stageplaatsen beschikbaar vanaf september 2024. We hebben twee plekken bij Trajectbegeleiding Beschermd wonen en één plek bij Trajectbegeleiding Jongeren. Omdat deze trajectbegeleiders in één team zitten, is het ook mogelijk om een combinatie te maken waarbij je deelnemers van Beschermd wonen én Jongeren begeleid. Geef in je sollicitatie aan welke optie je kiest:
 • Trajectbegeleiding Beschermd wonen
 • Trajectbegeleiding Jongeren
 • Trajectbegeleiding Beschermd wonen én Jongeren
 • Trajectbegeleiding Vrouwenopvang en Gezinnen (hier werk je voornamelijk met kinderen)

Jouw werkdag
Deelnemers zijn regisseur van hun eigen traject. Jij begeleidt samen met jouw stagebegeleider de deelnemer met dit traject. Je verdiept je in de hulpvraag van de deelnemers en stelt samen een actieplan op. Je bewaakt het traject en zorgt dat de doelen uit het actieplan tijdig gerealiseerd worden. Je werkt samen met collega's en met externe samenwerkingspartners.

Jouw kwaliteiten
 • Je bent positief ingesteld en je staat stevig in je schoenen
 • Je kunt goed communiceren met cliënten en in- of externe partijen
 • Jij bent iemand die initiatief toont en niet bang is voor een uitdaging
 • Jij bent collegiaal en kan goed samenwerken
 • Je kunt zelfstandig taken en opdrachten uitvoeren
 • Je volgt een vol- of deeltijd HBO-studie waarvoor je een passende stageplek nodig hebt.

Waar kun je op rekenen
 • Stageovereenkomst voor 32-36 uur per week voor de duur van 5 maanden tot één jaar
 • Een passende stagevergoeding van € 300,- bruto na rato.
 • Goede werksfeer in een gezellig team
 • Volop kansen om jezelf te ontwikkelen
 • Ruimte voor een schoolopdracht/onderzoek

Ja, ik wil deze stage!
Als je deze stageplaats wilt, dan horen we graag van je waarom je de perfecte stagiaire bent en eventueel welke locatie je voorkeur heeft. Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina en voeg je cv en een motivatiebrief toe.

Vragen? Bel ons HR team (tel.: 040-2501580 keuze HR)

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is noodzakelijk voor deze functie

Recente vacatures

Stichting LOEK@YOU

Meeloopstage jeugdzorg HBO

Veldhoven
Parttime
Reinier van Arkel

Opleidingsplaats tot Verzorgende IG

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur