(Persoonlijk) Begeleider of (Coördinerend) Verpleegkundige - KIBW (Kleinschalig Intensief Beveiligd Wonen)

In welke omgeving kom je te werken?
Het Zorgpark Voorburg, is een zeer groene omgeving die rust uitstraalt. Onze klinische voorzieningen zijn omringd door prachtige oude bomen, grote grasvelden en een prachtige dierenweide die ook door de bewoners van Vught vaak wordt bezocht. Het Zorgpark kent meerdere zorgaanbieders die de ruimte met elkaar delen en van elkaars expertise profiteren. Er zijn meerdere afdelingen van Reinier van Arkel te vinden, waaronder de in 2020 gestarte woonvorm KIBW, in het pand Magnolia. KIBW staat voor: Kleinschalig Intensief Beveiligd Wonen.

Kleinschalig: Twee groepen van 5 en een groep van 9 cliënten delen de woning met elkaar. Ze hebben allemaal een eigen slaapkamer en badkamer. De woonkamer, activiteitenruimte en buitenruimte worden met elkaar gedeeld. Er is een keuken waar dagelijks gezamenlijk wordt gekookt. Er is 24-uur per dag zorg voor deze cliënten.

Intensief: De KIBW is een woning waar gewerkt wordt aan langdurige hersteldoelstellingen en waar cliënten met een bijzonder profiel mogen wonen. Dit bijzondere profiel bestaat uit een combinatie van problematieken zoals: psychiatrisch ziektebeeld, verslaving en een licht verstandelijke beperking. Vanuit een sterk (ortho)-pedagogisch klimaat krijgen onze cliënten de kans om zichzelf te zijn, veilig te kunnen wonen en om middels intensieve begeleiding en behandeling, in kleine stappen te werken aan hun toekomst.

Beveiligd: Het is een bijzondere en beveiligde woonvorm. Een belangrijk kenmerk hiervan is dat, net zoals thuis, de deur altijd op slot kan. Hoewel we proberen onze cliënten maximale autonomie en eigen regie te geven in hun traject weten wij ook dat ze dit niet altijd volledig zelfstandig kunnen dragen. Ook is er cameratoezicht binnen en rondom de woning.

Wonen: We zijn erop toegespitst om onze cliënten op een prettige en pedagogische wijze te ondersteunen in hun zelfstandigheid en hun dagritme. En om daarnaast op een passende manier grenzen te stellen. Hierbij wordt ten alle tijden een veilig leefklimaat en de kwaliteit van leven in acht genomen.

Wat ga je doen?
We werken binnen KIBW vanuit het Triple-C gedachtengoed en Actief heRstel in de Triade (ART). Triple-C is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. De drie C’s van Triple-C staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Coaches (begeleiders) ondersteunen cliënten door op basis van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen competenties op te bouwen.

Cliënten ervaren het gewone leven, doordat we:
  • Uitgaan van hun menselijke behoeften;
  • Een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met hen aangaan (relatieopbouw);
  • Samen werken aan betekenisvolle dag invulling (competentieopbouw);
  • Anders kijken naar probleemgedrag en de onderliggende oorzaken aanpakken.

Actief heRstel in de Triade (ART): Actief staat voor een actieve benadering van de situatie van en rond de patiënt. In heRstel ligt de nadruk niet zozeer ligt op medisch genezen, maar op herstel van de verschillende sociale en maatschappelijke rollen van de patiënt. Triade staat voor de samenwerking met de belangrijke anderen van de patiënt, vaak familie en vrienden. Altijd uitgaande van herstelmogelijkheden en recht op een goede herstelondersteunende behandeling.

Wat breng je mee?
We vinden het belangrijk dat je over kennis beschikt met betrekking tot psychiatrie, verstandelijke beperkingen en verslaving. Als begeleider begrijp je hoe belangrijk het is om te werken vanuit een gezinsstructuur, waarbij een gezonde manier van leven in alle facetten kan worden nagebootst. Als begeleider bij de KIBW ben jij bekwaam in het uitvoeren van eenvoudige therapeutische interventies en ben je expert in het aangaan en onderhouden van complexe relaties met de cliënten. Je kunt, eventueel met hulp, relatiebreuken professioneel herstellen. En je kunt, eventueel met hulp, ingrijpen wanneer er agressie of middelengebruik voorkomt. Je kunt werken vanuit herstel doelen en haalt hier zelfvoldoening uit; ook al zijn dit kleine stapjes waarbij cliënten er een lange tijd over doen. We zijn nadrukkelijk op zoek naar begeleiders die zich langdurig aan het KIBW willen verbinden en samen met ons bouwen aan de toekomst.

Als begeleider of verpleegkundige
Beschik je over mbo werk- en denkniveau. Je hebt een relevante afgeronde (mbo)opleiding zoals persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of verpleegkunde. In jouw functie heb je als voornaamste taak het zorgdragen voor en organiseren van een kwalitatief veilig behandel/begeleidingsklimaat voor de cliënten. Je ondersteunt de cliënten bij de gestelde doelen. Verder begeleid je de cliënten waar nodig bij de verzorging, maaltijdbereiding, dagbesteding, activiteiten en met de dagdagelijkse dingen.

Als persoonlijk begeleider of coördinerend verpleegkundige
  • Beschik je over hbo werk- en denkniveau. Je hebt een relevante (hbo)opleiding zoals verpleegkunde of social work;
  • Stel je begeleidingsplannen op en coördineer je het zorgproces;
  • Voer je begeleiding uit;
  • Voer je enkele behandelonderdelen uit.

Tot slot heb je als persoonlijk begeleider specifieke aandacht voor agogische/pedagogische aspecten en als coördinerend verpleegkundige specifieke aandacht voor somatische/verpleegkundige aspecten.

Wat kunnen wij je bieden?
Wij werken met zelforganiserende teams, zodat de leiding bij de zorgprofessionals ligt. Wat maakt dat eigen initiatieven worden gewaardeerd en daarnaast heb je de ruimte en vrijheid om op je eigen manier te werken.

Werktijden: Onregelmatige diensten.
Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig CAO GGZ FWG 40 (tussen € 2.595 - € 3.541 bruto per maand o.b.v. 36 uur) of FWG 45 (tussen € 2.870 - € 3.863 bruto per maand o.b.v. 36 uur), inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring. Er is op deze afdeling sprake van een situationele toeslag van 10%. We verwachten dat alle medewerkers van de KIBW zich jaarlijks ontwikkelen. Daarom is het bij ons verplicht om ieder jaar te werken aan je eigen deskundigheid. We werken binnen de KIBW met een intervisiestructuur die minimaal 1x per maand plaatsvindt.
Dienstverband: 24-36 uur. Allereerst een jaarcontract en bij wederzijdse tevredenheid uitzicht op een vast contract.

Recent hebben wij een insta-take over opgenomen, zo krijg je een goed beeld wat ons werk in houdt. Ga naar de highlights van het Instagramaccount Werken bij Reinier van Arkel.

Spreekt deze rol jou aan? Stuur dan voor 16 april 2024 jouw cv en motivatiebrief in via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Voor meer informatie neem dan contact op met Jan Schuijt, manager zorg telefoonnummer: 0623339009.

Contact

Jan Schuijt
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Philadelphia Zorg Brabant

Coördinerend begeleider in Boekel

Meierijstad
28 - 32 uur
Vitalis WoonZorg Groep

Leerling MBO Verpleegkunde niveau 4

Eindhoven
In overleg
Joris Zorg

Verpleegkundige - Vestakker

Oost West en Middelbeers
In overleg