zoekt een

Ambulant begeleider

Help jij de zorg in de regio Hart van Brabant nóg toegankelijker te maken voor kwetsbare inwoners? En dat binnen de kracht en zekerheden van een samenwerkingsverband van 10 zorgorganisaties? Zie jij jezelf als een pionier? Als een zelfstandige aanpakker? Denk je graag mee hoe de samenwerking binnen de zorg beter kan? En dat direct in een team waarin je samenwerkt met diverse zorgprofessionals van andere zorgaanbieders binnen het samenwerkingsverband. Dan zoeken wij jou!

Organisatie
Binnen de coalitie Siem willen we het écht anders doen voor inwoners met een ondersteuningsvraag binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning op het gebied van begeleiding, beschermd wonen, dagbesteding of dagopvang. We werken vanuit de principes van positieve gezondheid. We gaan in het dossier van de cliënt op bezoek (en niet andersom). Of iemand nu een grote of kleine of meer dan één vraag heeft, of diegene 18 of 81 is en wat de woonsituatie ook is. Wij zijn er. Met 10 verschillende achtergronden in ambulante begeleiding, geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang, beschermd wonen, en ondersteuning bij verstandelijke en fysieke beperkingen, hebben we heel veel kennis en kunde in huis.
We zijn onze samenwerking nog verder vorm aan te geven. Niet alles is duidelijk. Jij houdt van een uitdaging en wilt graag meebouwen aan deze nieuwe samenwerking.
Tijdens onze eerste kennismaking gaan we samen met jou kijken waar jij de eerste periode het beste past binnen de coalitie.

impegno is een dynamische, jonge en informele organisatie in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en specialistische begeleiding GGZ volwassenen. impegno biedt jou een inspirerende, professionele en prettige werkomgeving. We dagen je uit om jezelf via interne trainingen verder te ontwikkelen. Met jouw talenten, ideeën, initiatieven en kennis draag je samen met jouw team bij aan de missie van de organisatie en dus de goede zorg voor onze cliënten. Je krijgt veel autonomie, iets wat zeer gewaardeerd wordt door collega’s. Wij werken vanuit de volgende kernwaarden:
 • Toegankelijkheid: impegno is een toegankelijke zorginstelling. Toegankelijk voor de cliënt, maar niet in de laatste plaats ook voor elkaar als collega’s.
 • Lef en doortastendheid: impegno is een zorginstelling met lef. We doen wat nodig is en gaan vaak door, waar anderen stoppen. We hebben echte doorzetters in huis, die net een stapje verder durven te gaan.
 • Oprechte verbinding: impegno is in verbinding op verschillende niveaus. In verbinding met elkaar als collega’s, in verbinding met de verschillende bedrijfsonderdelen, in verbinding met de cliënt en in verbinding met ketenpartners.
 • Deze kernwaarden zie je terug in hoe wij ons werk doen en dat merk je in de omgang met elkaar als collega’s.

Aanbod
Als Ambulant Begeleider heb je een uitdagende en afwisselende functie met veel persoonlijke vrijheid. We werken in kleine, zelfsturende teams waar je stem telt. Hoewel je individualistisch werkt, heb je altijd het team waarop je kan terugvallen.

Jij zorgt voor onze cliënten, wij zorgen voor jou. Dat doen we door ons in te zetten voor jouw werkgeluk met:
 • Schaal 45. Een brutosalaris tussen de €2.870 en €3.863 (op basis van de CAO GGZ) o.b.v. 36 uur;
 • 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering over je bruto jaarloon;
 • Bovenop de 144 wettelijke vakantie-uren ontvang je ook 22 bovenwettelijke vakantie-uren én 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget;
 • Jaarlijks een balansbudget van maximaal € 500,- voor persoonlijke ontwikkeling, extra verlofuren of uit te betalen als brutoloon;
 • Een tijdelijk arbeidscontract met evt. uitzicht op verlenging.

Bij impegno vinden we het belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. We bieden daarom verschillende trainingen aan.

Taken en verantwoordelijkheden
Je werkt met mensen met meervoudige of complexe psychische problematiek. Je start het traject met het opstellen van een begeleidingsplan om zo te streven naar het behalen van concrete doelen. Hierbij houd je rekening met de hulpvraag, behoeften en eigenschappen van de cliënt. Hiervoor is het van belang dat je de cliënten goed leert kennen en ook een vertrouwde omgeving creëert. Na het opstellen van een begeleidingsplan, bied je ondersteuning aan onze cliënt tijdens het volgen hiervan. Je managet jouw eigen caseload en plant in samenspraak met jouw cliënten huisbezoeken in, maar ook afspraken zoals meegaan naar het Juridisch Loket of naar Schuldhulpverlening. Je werkt nauw samen met externe organisaties, waarbij jouw kennis van de sociale lokale markt goed van pas komt. Je werkt soms ook samen met bijv. een Gezinscoach of Psycholoog van impegno. Je hebt de vrijheid om de begeleiding naar eigen inzicht vorm te geven en kan dit in samenspraak met de teamcoördinator verder bepalen.

Criteria
 • Je hebt je rijbewijs B én eigen vervoer;
 • Je hebt een afgeronde, gerelateerde zorgopleiding op minimaal mbo-niveau 4;
 • Er zal een VOG opgevraagd worden;
 • Je woont het liefst maximaal 20 km van het werkgebied.

Competenties en vaardigheden
Als Ambulant Begeleider kan je goed zelfstandig werken en sta je stevig in je schoenen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en durft out of the box te denken. Verder ben jij:
 • Communicatief sterk en kan je makkelijk contact maken met cliënten;
 • Open minded, je staat open voor en interesseert je in de diversiteit van cliënten;
 • In staat om achter de hulpvraag te kijken, evt. (symptomen van) diagnoses te signaleren;
 • Minimaal 2 jaar werkzaam met cliënten met meervoudige en/of complexe psychische en/of psychiatrische problematiek;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met cliënten op de overige leefgebieden: huisvesting, huishouding, gezin, sociaal, praktisch functioneren, lichamelijk functioneren, juridisch en zingeving;
 • In het bezit van goede sociale vaardigheden, zoals motiveren, corrigeren en creëren van draagvlak;
 • Assertief;
 • Doortastend. Je doet wat nodig is en gaat door waar anderen stoppen;
 • Je kunt mensen (weer) mogelijkheden laten zien in hun eigen ontwikkeling.

Contact

Emily van Hoek
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
16 - 20 uur
Jados

Begeleider autisme

Oost West en Middelbeers
16 - 24 uur
Landgoed Nuwenhuys Dagverrijking

INVAL Zorgbegeleider groep dagbesteding / Activiteitenbegeleider

Breda
50 - Oproep / flex uur