zoekt een

Vacature traineeship - controller in de zorg

Voor PSW zijn wij op zoek naar een trainee controller die zich wil ontwikkelen in de wereld van Finance & Control. PSW ondersteunt cliënten met een (verstandelijke) beperking of andere ondersteuningsvraag, van jong tot oud en van een lichte beperking tot ernstig meervoudig beperkt. Werken bij PSW betekent dan ook werken in een organisatie die mensen wil verbinden en laten groeien. Word jij enthousiast?

Gezien onze sterk groeiende organisatie, het nastreven van onze ambities en het meegaan in de ontwikkelingen op het gebied van Finance & Control, zijn wij op zoek naar een ambitieuze en leergierige young professional die zich middels een traineeship verder wil ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Binnen PSW leer jij een hele hoop in een korte periode, omdat je zowel binnen Finance & Control als binnen informatievoorziening breed wordt ingezet.

Het traineeship
Gedurende 2 jaar ontdek jij alle facetten die een controller in de zorg tegen komt in het werkveld. Je gaat kennis op doen van diverse onderdelen tijdens dit traineeship, waarbij het accent van week tot week kan verschillen. Zie hieronder:

Financial Control

Je leert de basis kennen van de financiële administratie binnen een zorgorganisatie.

Je assisteert de Financial Controller en de Business Controller bij het opstellen van maandrapportages en ad hoc rapportages. Daarnaast werk je mee aan het optimaliseren van de processen binnen de financiële administratie.

Business Control

Je assisteert Business Controllers en komt al snel in aanraking met leidinggevenden en zorgmedewerkers die duiding nodig hebben van stuurinformatie in Power BI. Na loop van tijd voer je zelfstandig adviesgesprekken hieromtrent en participeer jij in diverse projecten.

Zorg Control

Je leert de opbrengstenstromen van een zorgorganisatie doorgronden en het belang onderkennen van juistheid, tijdigheid en volledigheid.

Business Intelligence

Je leert hoe de informatie gegenereerd wordt door BI en vervolgens gebruikt kan worden voor stuurinformatie. Je leert over Power BI en Power Automate (AI, RPA).

Je ontsluit informatie en maakt daarnaast queries. In dit proces werk je intensief samen met het BI team en met data. Ontwikkelingen liggen op het gebied van AI, RPA (procesoptimalisaties) en het voorspellen van informatie over bijvoorbeeld; matching van de toekomstige zorgvraag en het aanbod van personeel.

Omdat er veel vrijheid geboden wordt, is er altijd ruimte voor eigen ontwikkeling, begeleiding op het vlak waar jij het nodig hebt, ruimte en tijd voor eigen inbreng en initiatieven en is er ruimte om mee te denken over de toekomst van de afdeling Finance & Control en de groei hierin die PSW te wachten staat.

Na het afronden van dit traineeship ben je klaargestoomd voor het vak 'controller in de zorg'. Je hebt dan een stevige basis gelegd waarmee je zowel binnen PSW als bij collega- zorgaanbieders aan de slag kunt gaan. De basis wordt zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak gelegd. Gedurende 2 jaar word je intensief gecoacht in combinatie met veel vrijheden en ontwikkelmogelijkheden.

Wat hebben wij te bieden?
 • Een contract voor de duur van traineeship van 2 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt dit omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast bieden wij 32 tot 36 uur per week;
 • Inschaling CAO Gehandicaptenzorg FWG 50 of 55: min. €3046, - en max. €4806,- bruto/maand (op basis van 36 u/w), afhankelijk van opleidingsniveau;
 • Je krijgt boven op je wettelijke verlofuren 14,4 stichtingsuren én 57 Persoonlijk Budget Levensfase-uren (PBL) bij een fulltime dienstverband;
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling, extra verlofuren, reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering;
 • Op maat is er een persoonlijk ontwikkeltraject beschikbaar binnen PSW;
 • Wij werken in kleine teams waarin je veel van elkaar kunt leren in de praktijk. Daarnaast ga jij uitdagingen in de praktijk samen met jouw team aan en wordt hierin ondersteuning geboden waar nodig;
 • We hebben een leuke mix van jonge en ervaren mensen. Respect naar elkaar en open staan voor vernieuwingen vinden wij belangrijk;
 • Eén vaste mentor;
 • Je komt in een organisatie terecht waar jouw bijdrage van belang is;
 • Hybride werken (thuis en op kantoor) is mogelijk;
 • Wij werken sinds 2018 met power BI en lopen in de zorgsector hierin voorop;
 • Wij werken sinds 2015 zonder begroting wat niet vaak voorkomt in de zorgsector. Dit is uniek.

Wat verwachten wij van jou?
 • Een afgeronde academische opleiding of hbo opleiding met de intentie om een master te gaan volgen in een (bedrijfs)economische richting;
 • Werkervaring: hoeft niet!
 • Affiniteit met data;
 • Je bent ambitieus, leergierig, enthousiast en denkt in creatieve oplossingen/ideeën;
 • Je vindt het fijn om in kleine (maar ook groeiende) teams te werken en samen uitdagingen aan te gaan. Je ziet kansen in de uitdagingen en wordt enthousiast van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Wil jij eerst nog wat meer weten voor je solliciteert?
Neem dan gerust contact op met Charissa via c.austen@psw.nl/06-22761096 of met Pascal via p.starremans@psw.nl/06-22383505. Een berichtje sturen via WhatsApp voor verdere vragen mag natuurlijk altijd!

Contact

Laura Popken
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Rooyse Wissel

Adviseur AO-IC en Horizontaal Toezicht | 28 - 32 uur |Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Rivas Zorggroep

Adviseur zorgcontrol

Gorinchem
32 - 36 uur