Arbo Coördinator - Koraal locaties Brabant

Voor onze Koraal jeugdhulp locaties in Brabant (De La Salle, Maashorst en De Hondsberg) en enkele onderwijslocaties zoeken we een enthousiaste en gedreven Arbo Coördinator.

Met jouw kwaliteiten als Arbo Coördinator stimuleer je een veilig en gezond werkklimaat!

Het betreft een functie voor 36 uur.

Over de functie
Als Arbo Coördinator werk je samen met andere collega’s die allen (deels) de functie van Arbo Coördinator hebben. Jij bent werkzaam voor de regio Brabant.
 • Als Arbo Coördinator adviseer je ten aanzien van het beleid omtrent RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie), veiligheid, gezondheid en welzijn. Daartoe behoort o.a. het uitvoeren van een digitale RI&E, het schrijven van (beleids)notities en opstellen van rapportages en jaarverslagen.
 • Je integreert de veiligheidszorg in alle bedrijfsprocessen voor zowel cliënten als medewerkers en je ontwikkelt, coördineert en draagt bij aan zorg voor de instandhouding van een veilige organisatie.
 • Je adviseert en ondersteunt teammanagers bij het uitvoeren van de RI&E.
 • Je geeft (on)gevraagd advies over ARBO en veiligheidsmaatregelen en het beheersen van risico’s. Je signaleert gebreken en adviseert t.a.v. verbeteringen. Je bent op de hoogte van alle in- en externe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van bedrijfsveiligheid en je weet dit te vertalen binnen het veiligheidsbeleid van de regio waaraan je verbonden bent binnen Koraal.
 • Je neemt deel aan overleggen, zoals projectgroepen en Arbo-overleggen. Je maakt deel uit van de groep Arbo-coördinatoren van Koraal onder leiding van de veiligheidscoördinator van Koraal.
 • Je werkt samen met de regionale preventiemedewerkers en hebt contact met de regionale coördinator/Hoofd BHV.

Wie zoeken wij?
Als Arbo Coördinator heb je veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Je bent vooral zelfstandig werkzaam, maar je schakelt continu met de veiligheidscoördinator en andere Arbo coördinatoren.

Je weet anderen te overtuigen en op een prettige manier te instrueren en informeren. Je bent communicatief vaardig en weet snel te schakelen op verschillende niveaus. Je bent organisatie sensitief, staat stevig in je schoenen en beschikt over een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen.
 • Je hebt bij een afgeronde HBO opleiding, bijv. richting Veiligheidsdeskundige, of een andere ARBO gerelateerde opleiding. Kennis van en ervaring met ARBO (managementsystemen) en relevante wet- en regelgeving is een pré.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie binnen een zorgorganisatie.
 • Je hebt ervaring met digitale RI&E instrumenten om zelf een RI&E uit te kunnen voeren. Binnen Koraal wordt gebruik gemaakt van de digitale Zorg RI&E van KMO.


Wat bieden wij?

Een afwisselende, zelfstandige en uitdagende functie binnen een prachtige en veelzijdige maatschappelijke organisatie. Je krijgt de kans om jezelf optimaal te ontplooien binnen een omgeving waarin eigen initiatief en creativiteit worden gewaardeerd.

De functie kent uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a.:
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50 (CAO wijziging per 1 juni ‘24): min €3.046 en max €4.349 bruto per maand o.b.v. 36 uur.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg, met o.a. een ruime pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%) en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Uren: het betreft een functie voor 36 uur
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Over Koraal
Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en (zeer) complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel jeugdhulp, verstandelijk gehandicaptenzorg als onderwijs en participatie. Ons werkgebied is Limburg en Brabant. Onze ambitie is het bieden van een integraal pakket zorg, onderwijs en participatie. Dat is uniek. Het stelt ons in staat om kinderen, jongeren, volwassenen, leerlingen en hun netwerk altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners. Op dit moment werken bij Koraal bijna 4.000 professionals samen aan deze ambitie.

Meer over Koraal vind je op www.koraal.nl

Meer informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan gerust telefonisch contact op met Daan van Keulen (Veiligheidscoördinator Koraal) via 06 - 16112288.

Er wordt gelijktijdig in- en extern geworven voor deze functie; bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Reageren
Interesse in deze zelfstandige en uitdagende functie? Wij gaan graag met je in gesprek. Wij ontvangen graag je CV en motivatie uiterlijk 23 juni a.s. via het sollicitatieformulier.

Contact

HR team Interne Dienstverlening
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Pantein

Casemanager verzuim

Beugen
24 - 28 uur
Amarant

HR Medewerker

Tilburg
32 - 36 uur
Archipel Thuis BV

Recruiter Archipel Thuis en Archipel Rinette

Eindhoven
28 - 36 uur