zoekt een

Vrijwilliger Chauffeur

VOOR WIE DOE JE HET?
Je zet jezelf indirect in voor kinderen, vrouwen en mannen die uit een lastige situatie komen. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld, kindermishandling, bedreiging, eer gerelateerd geweld of gedwongen prostitutie. Een diverse groep dus, maar altijd mensen die uit een situatie met veel angst en dreiging zijn gevlucht. Vaak is er sprake van trauma waardoor het opbouwen van een vertrouwensband vraagt om zorgvuldigheid, doorzettingsvermogen en begrip.

HOE DOE JE DAT?
Als vrijwilliger geef je zelf aan op welke dagen je beschikbaar bent om te rijden. Je gebruikt je eigen auto of een leenauto via Sterk Huis. De ene keer rijdt je de kinderen van school naar therapie en de andere keer van Sterk Huis naar huis. Soms zijn het ritten die je al vaker hebt gereden en ook komen er nieuwe voorbij. Verder rijd je eenmalige ritten en ook wekelijks terugkerende ritten.

WAAROM WERKEN BIJ STERK HUIS?
Sterk Huis zorgt voor een veilig en zelfstandig leven voor iedereen die hulp nodig heeft, daar zetten we ons koste wat kost voor in. Als vrijwilliger kun jij een bijdrage leveren aan een bijzondere organisatie waar een vrijwillige bijdrage enorm gewaardeerd wordt.

HOE ZIET JOUW WERKDAG ERUIT?
  • De coördinator vrijwilligers chauffeurs krijgt de aanvragen binnen en vraagt uit onder de chauffeurs wie er tijd heeft. Deze dag ben je toevallig beschikbaar en geeft aan dat je wel wil rijden.
  • De coördinator geeft een aantal dagen van te voren de gegevens door waar je die dag naar toe moet.
  • Je rijd van A naar B en ondertussen maak je, als de situatie het toelaat, een praatje met de kinderen of personen die je vervoert.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JE?
Je bent een vriendelijk, verantwoordelijk en rustig persoon die iedereen zich welkom kan laten voelen. Je hebt affiniteit met autorijden en hebt je rijbewijs. Daarnaast ben je jonger dan 75 jaar en wil je graag een steentje bijdragen aan de maatschappij.

Verder ben je:
  • Flexibel
  • Sociaal
  • Zelfstandig
  • Verantwoordelijk

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?
Een fijne werksfeer waar je een band met de kinderen en ouders of verzorgers kan opbouwen. Het is een bijzondere plek om te werken waar je ook veel waardering en dankbaarheid krijgt van de ouders/verzorgers van de kinderen.
  • Een plek om bij te dragen aan een maatschappelijke opdracht.
  • Een vrijwilligersvergoeding van €30 per maand. Plus een vergoeding van de kilometers van huis naar Sterk Huis als je met een auto van Sterk Huis rijdt. Bij het gebruik van eigen auto krijg je een vergoeding van €0.39 per kilometer.
  • Met enige regelmaat een teamoverleg. Jaarlijks een teamuitje en je wordt betrokken bij alle activiteiten die Sterk Huis voor de werknemers organiseert.

Meer informatie?
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Inge Smolders, via 06 28351685 of vervoer@sterkhuis.nl

Contact

Inge Smolders
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Rooyse Wissel

Forensisch teamcoördinator (FWG 60)| 32- 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Sint Anna

Lid Cliëntenraad

Boxmeer
In overleg
Stichting Veilig Thuis Midden-Brabant

Werkbegeleider Veilig Thuis

Tilburg
24 - 32 uur