zoekt een

Afdelingsondersteuner Taxandria

Wil jij de overstap naar de ouderenzorg maken? Ben jij op zoek naar diversiteit in je werk en beschouw je het bieden van een mooie oude dag aan ouderen binnen uitdagende doelgroepen (o.a. Korsakov en ouderen met dementie) als een waardevolle invulling van je werk? Heb jij een passie voor deze doelgroep(en) en ben je stevige persoonlijkheid?

Solliciteer dan nu als afdelingsondersteuner! Uren in overleg van 12 - 36 uur.

Je gaat werken met een klein team, binnen een locatie met deze uitdagende doelgroepen, waarbij een mix van zorg en welzijn centraal staat. Ga jij graag creatief aan het werk met onze bewoners? In Valkenswaard, bij Taxandria op de laagbouw hebben we meerdere afdelingen waaronder de Vorster, de Drijver en de Schutter, waarvoor we op zoek naar afdelingsondersteuners die bijvoorbeeld (door levenservaring) affiniteit hebben met deze doelgroep. Ben je herintreder of heb je geen ervaring, maar wil je graag in de zorg werken? Dan komen wij ook graag met je in contact!

Oud worden én jezelf blijven, dat is waar Valkenhof voor staat. Te vaak zien wij dat angsten bepalen wat mensen moeten, kunnen en mogen op hun oude dag. Dat willen wij niet laten gebeuren en daarom verleggen we de focus naar wat wél kan, in plaats van wat niet (meer) lukt. Onze medewerkers ondersteunen mensen hierbij en doen dit 'keigoed en met liefde'. Deze andere focus vraagt echter dat wij onze werkwijzen anders in gaan richten. Een belangrijke organisatieverandering die we de komende jaren gestalte willen geven. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Taxandria bestaat o.a. uit zowel PG doelgroepen (mensen met gevorderde dementie) als Korsakov bewoners. De Drijver en Vorster zijn specialistische afdelingen voor mensen met het syndroom van Korsakov en/of andere cognitieve stoornissen met gedragsproblematiek, echter onderscheidt deze afdeling zich door een meer beschermend leefmilieu, waarbij de individuele structuur meer op de voorgrond staat. De Schutter is een kleinschalige afdeling waar zorg wordt geboden aan bewoners met verschillende vormen van dementie. Samen met jou gaan we kijken of jij binnen deze afdelingen past en hoe dit er dan precies uit gaat zien.

Wat ga je doen?
· Je hebt natuurlijk een belangrijke rol in een stuk aandacht en tijd voor onze bewoners en je werkt volgens empathische  benadering, wat betekent     dat je je inleeft in de gevoels- en denkwereld van de bewoner. Je observeert, stimuleert, screent en begeleidt de bewoners.

· Je draagt bij aan het creëren van een fijne woon- leefomgeving voor onze cliënten.

· Daarnaast ga je onze sta je ervoor open om onze zorgprofessionals, de bewoners en collega’s helpen met het indien nodig, te ondersteunen bij de      diverse zorgmomenten..

· Je onderneemt welzijnsactiviteiten met de cliënt, zoals bijvoorbeeld het maken van een wandeling, een huiskamer activiteit of het lezen van de krant.

· Je ondersteunt bij de voorbereiding en portioneren van maaltijden, de afwaswerkzaamheden en je helpt bij het opruimen van bestellingen.

· In overleg sta je ook opgesteld voor lichte zorgtaken en verricht je overige lichte huishoudelijke werkzaamheden zoals bijvoorbeeld de         
  postverzorging en wasgoedverzorging.

Een hele diverse en dankbare job waarbij je je absoluut niet hoeft te vervelen!

Wat maakt jou de juiste afdelingsondersteuner

Je hebt een positieve en flexibele instelling. Je kijkt met een open blik naar de wensen en gevoelens van anderen. Samenwerken is voor jou geen probleem en je staat er voor open om je collega's in de zorg te ondersteunen in hun zorgtaken.

Onder tijdsdruk, bij tegenslag of teleurstelling blijf je stevig in je schoenen staan. Je bent representatief en weet dat goede sociale vaardigheden van belang zijn in de dagelijkse contacten met bewoners. Er wordt een appèl gedaan op respectvolle bejegening, tact, inlevingsvermogen, geduld, duidelijkheid, vriendelijkheid en hulpvaardigheid.

Dat jij graag zorgt, is een ding dat zeker is. Jij hebt een groot inlevingsvermogen; je kunt je namelijk goed verplaatsen in de situatie en gevoelens van bewoners en collega’s.

Je gaat voor het beste, werkt zorgvuldig en hebt oog voor detail. Zo sta jij dichtbij de bewoner.

- Levenservaring, affiniteit met de doelgroep;

- Je bent collegiaal, daadkrachtig, communicatief vaardig, staat stevig in je schoenen;

- Je beschikt over een empathisch vermogen, bent enthousiast en bereid om in wisselende diensten te werken . Je collega’s zijn blij met jou positieve bijdrage in de samenwerking.

De werkdagen zijn van maandag tot en met zondag en de werktijden liggen tussen van 8.00-20.30, waarbij je flexibel beschikbaar bent voor 12-36 uur per week. Deze baan kan dus zowel parttime als fulltime naar wens worden ingevuld.

Hoe zorgen wij voor jou?

Werken bij Valkenhof betekent werken binnen een vooruitstrevende organisatie waar onze bewoners centraal staan. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is.

Als helpende schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 15 (€ 2156,25 - € 2616,15 per maand op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van onze bewoners is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang bovenop je salaris:

·         8% vakantiegeld in mei en een eindejaarsuitkering van 8,33% in november;

·         Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal:

·         Een jaarcontract met de intentie deze te verlengen naar een vast contract;

·         De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen binnen de zorg naar Helpende, Verzorgende of Verpleegkundige, maar ook persoonlijke ontwikkeling            (geen verplichtingen);

·         Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW);

·         Leuke, sociale en professionele collega's die bereid zijn een stapje extra voor elkaar te zetten en dankbaar werk;

Een informele, gezellige werksfeer binnen een organisatie met korte lijntjes.

Enthousiast geworden?

Leuk, we leren je graag kennen! Solliciteer direct via onze sollicitatie button en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer informatie over de functie? Onze recruiters Harriëtte Baken en/of Saskia Edel vertellen je graag meer. Zij zijn te bereiken via Tel: 040-2014035, E-mail: werving@valkenhof.nl

Bij indiensttreding is een Verklaring Omtrent Gedrag (NL) / Formulier voor goed gedrag en zeden (BE) nodig. Dit wordt vergoed door Valkenhof.

Contact

Harriƫtte Baken - Saskia Edel
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

Gastvrouw/heer | 12-16 uur

Oss
12 - 16 uur
GGz Breburg

Medewerker herstel FAMEUS - Aanloopmedewerker

Tilburg
12 - 24 uur
St. Elisabeth Roosendaal

Sfeermaker

Roosendaal
4 - 16 uur