MDFT Therapeut (inclusief opleiding) | 32-36 uur | Deurne

Als MDFT Therapeut bied je intensieve systeemtherapie aan jongeren met diverse problemen. Je werkt nauw samen met de jongere, ouders en belangrijke anderen in het gezin. Bij Pactum maak je deel uit van een team van enthousiaste collega's en krijg je ondersteuning van een supervisor en regiebehandelaar. Jouw passie en betrokkenheid helpen gezinnen met ernstige gedragsproblemen om weer verbinding te vinden. Sluit je aan bij ons team en maak een impact!

MDFT Therapeut

32-36 uur

Contactgegevens Lisanne Timmer Bellen: 0493-327555, WhatsApp: 06-21910542, email: werkenbijpactum@vigogroep.nl


Wat is MDFT?

Als MDFT Therapeut bied je intensieve systeemtherapie aan jongeren met uiteenlopende problemen, zoals verslaving, gedragsproblemen, ADHD, angst- en stemmingsproblemen. Je werkt nauw samen met de jongere en zijn/haar ouders, vaak in de thuissituatie en in thuissituaties waarvan de jongeren tijdelijk uit huis is. Daarnaast onderhoud je contact met andere belangrijke personen in het gezin, zoals leerkrachten, vriendenkring en werkgevers. In de rol van MDFT Therapeut voer je 2 tot 3 sessies per week per gezin uit.


Wanneer je nog niet opgeleid bent als MDFT-therapeut, ga je in oktober '24 de MDFT opleiding volgen. 


Hoe is het team van MDFT bij Pactum?

Als MDFT-therapeut ligt jouw essentiële taak in het herstellen van verbinding en het empoweren van gezinnen. Dit bereik je door gelijktijdig te werken met de jongere, het ouderteam, het gezin als geheel, en de bredere context (school, werk, hulpverlening, enz.). Je staat er niet alleen voor, maar maakt deel uit van een MDFT-team bestaande uit collega-therapeuten en een supervisor. Daarnaast werk je samen met de regiebehandelaar en andere behandelaren, zoals je collega MDFT-therapeuten, collega's van de residentie, soms soms met zorggezinnen en met andere individuele therapeuten. Kortom, als MDFT-therapeut maak jij het verschil!


Wat ga je doen als MDFT therapeut bij Pactum?

Als MDFT therapeut leg je de focus op verbinding en werk je met passie. Je ondersteunt gezinnen die te maken hebben met ernstige en complexe gedragsproblemen en die zich in een moeilijke positie bevinden in de maatschappij. Elke dag word je uitgedaagd op verschillende niveaus, omdat elk individu en elk gezin maatwerk vraagt. Je krijgt de ruimte om daadwerkelijk van betekenis te zijn voor deze moedige gezinnen die om hulp vragen. Dit werk is betekenisvol en dynamisch. Je benadert problemen in de context en erkent dat elk gezin zijn eigen unieke verhaal heeft. Je gaat op zoek naar de betekenis achter het gedrag, waar vaak goede intenties, verlangens en behoeften schuilgaan. Jouw taak is om het verhaal van het gezin zo goed mogelijk te begrijpen en hen te helpen elkaar weer te vinden.

Vereisten

Wat heb je nodig om als MDFT Therapeut bij Pactum te werken?

 • Bachelor- of masterdiploma in bijvoorbeeld Pedagogiek, Social Work, Sociale- of Gezondheidswetenschappen;
 • Geldige SKJ-registratie;
 • Kennis en ervaring met jongeren en gezinnen met ernstige gedragsproblemen en/of sociaal-emotionele problemen;
 • Bekendheid met een systemische benadering;
 • Minimaal drie jaar ervaring in ambulante (jeugd)hulpverlening;
 • Voltooide MDFT-opleiding of bereidheid om een MDFT-opleiding te volgen in oktober '24.

Wat Pactum biedt

 • Gevarieerd en zinvol werk in een professionele en innovatieve werkomgeving.
 • Ruimte voor jouw inbreng en ideeën in een lerende organisatie die opleiding en ontwikkeling stimuleert.
 • Een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, met een langdurig samenwerkingsverband dat begint met een jaarcontract.
 • Toepassing van de CAO Jeugdzorg en indeling in schaal 10. Dit is volgens CAO Jeugdzorg bruto max €4973,88 op basis van 36 uur. 
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering, en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie en solliciteren

Is deze rol je op het lijf geschreven dan horen we graag van je! Maak dan je interesse kenbaar middels een schriftelijke motivatie inclusief CV. Solliciteer middels onderstaande button. 

Meer weten?

Recente vacatures