Medewerker servicepunt

Zorggroep Elde Maasduinen is per 1 november 2024 op zoek naar een medewerker servicepunt, flexibele inzet voor minimaal 8 uren per week.

Geen dag is hetzelfde als medewerker servicepunt. Beheers jij de kunst van snel schakelen en flexibel omgaan met al die vragen en verzoeken die bij het servicepunt binnenkomen? Ben je sociaal, denk jij mee én vind je het belangrijk dat iedereen goed wordt geholpen? En past een baan bij je waar je minimaal 8 uur per week beschikbaar bent en zo nu en dan ook wat meer kan inspringen? Mis deze kans dan niet en stuur ons een leuke motivatiebrief.

Wij zoeken voor ons servicepunt naar een flexibele collega die ons team wil komen versterken! In totaal zijn we met 4 medewerkers. Dit doen we vanuit de locatie Liduina te Boxtel. Als collega’s werken we nauw samen en leren we van en mét elkaar! Doordat we geregeld contact met elkaar hebben blijven we goed op de hoogte van actuele onderwerpen en daarnaast komen we maandelijks voor een overleg bijeen. Je werkt zelfstandig, maar kunt altijd terugvallen op je collega’s. 

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.
 
De functie in hoofdlijnen
Als medewerker servicepunt ben je telefonisch en online via TOPdesk bereikbaar voor alle medewerkers van ZGEM. Allerlei operationele vragen worden er op je afgevuurd. Zo komen er facilitaire, technische, ICT, maar ook HR gerelateerde meldingen bij jou binnen. Niets is te gek of jij gaat er mee aan de slag, al maak je natuurlijk wel een inschatting met betrekking tot prioritering van de afhandeling. Je blijft de melding in ieder geval volgen tot je zeker weet dat deze is afgehandeld. Ook als deze door wordt gezet naar de 2e lijn (denk aan ICT systeembeheer, huismeesters, personele services, team techniek of misschien wel leveranciers) blijf je verantwoordelijk voor de check of het wordt afgehandeld. 
Omdat je als team continue bezig bent om het niveau van de dienstverlening van het servicepunt naar een hoger niveau te tillen, vragen we ook om iemand die kritisch is over de processen en meedenkt over verbeteringen en deze verbeteringen actief communiceert met de stakeholders.

Kortom, wij zoeken een gedreven medewerker die een groot gevoel van dienstverlening heeft, samenwerkingsgericht en daadkrachtig is. Je bent initiatiefrijk, hebt een hands-on mentaliteit en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Bovendien verwachten wij affiniteit met de doelgroep van ZGEM.

Wij vragen

Je bent minimaal voor 8 uur per week op de vrijdagen van 08.00-16.30 beschikbaar en wanneer nodig werk je meer uren. Denk bijvoorbeeld aan de vakantieperioden of bij ziekte van een collega. Je hebt in ieder geval een MBO niveau 4 opleiding. Helemaal fijn als je een opleiding hebt gedaan op het gebied van Facility Management of een vergelijkbare opleiding, maar als dat niet het geval is dan doen we gewoon iets langer over jouw inwerktraject. Als je klantgerichtheid en hospitality maar hoog in het vaandel hebt staan én handig bent om aan de slag te gaan met diverse computerprogramma’s. 

Wij bieden

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Je werkt wekelijks 8 uur volgens rooster en bent daarnaast flexibel inzetbaar i.v.m. vervanging tijdens afwezigheid/verlof van collega’s. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VTT. De functie van medewerker servicepunt is marktconform ingedeeld conform FWG 40 (minimaal € 2.770,33 en maximaal € 3.590,14 bruto per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8.33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

Interesse?
Als je meer informatie wilt, neem dan contact op met Sharon van Uden, via 06-82661013. 
Wij ontvangen graag je sollicitatie met cv bij voorkeur via volgende link: https://www.werkenbijzgem.nl/vacatures-2/103-417-medewerker-servicepunt
Alle correspondentie onder vermelding van vacaturenummer: 103-417.

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

BBL Verzorgende IG Verpleeghuiszorg/ZorgThuis

Dongen
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Helpende plus

Roosendaal
16 - 24 uur
TremaKids

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Nieuwendijk
24 - 32 uur