Kinderverpleegkundige - parttime of fulltime

Stel je voor. Een baan als kinderverpleegkundige met veel autonomie en uitdaging in je werkzaamheden. Waar (hoog)complexe zorg verleend wordt in onder andere het specialisme kinderoncologie. In ons topklinisch opleidingsziekenhuis staat leren en ontwikkelen écht centraal. En dat allemaal in een omgeving omringd door een fijn multidisciplinair team van collega’s. Die alle 30 bijdragen aan de gezellige, warme en soms ietwat chaotische sfeer. Dát betekent werken bij onze afdeling Kindergeneeskunde. Ben jij een gediplomeerd kinderverpleegkundige? En heb jij interesse om eens een kop koffie te drinken of te bellen om te kijken of wij ook bij jou passen? Wat leuk! Neem vrijblijvend contact op met onze teamleider Kelly. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
(Hoog)complexe zorg verlenen aan kinderen van alle leeftijden, van zuigelingen tot adolescenten, is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij werk je primair op de verpleegafdeling Kind en Jeugdzorg. Met af en toe een uitwisseling naar een van onze 2 andere units; Neonatologie en Kinderdagbehandeling. Dit houdt je werk afwisselend! Onze afdeling Kind en Jeugdzorg heeft hiernaast ook een regionale functie gericht op Allergologie en Oncologie. Er is een Shared Care samenwerking met het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Ziekenhuizen in de regio verwijzen deze complexe patiënten aan ons door. Als kinderverpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor het continue verpleegproces van het (acuut) zieke kind. Denk hierbij aan oncologie, endocrinologie of maag-, darm- en leverziektes.
 • samen met een multidisciplinair team van collega’s zorgen voor de beste kwaliteit van gezinsgerichte zorg in het gehele proces van opname, verzorging, verpleging tot ontslag van onze patiënten. Dit doe je samen met kinderverpleegkundigen (in opleiding), verpleegkundigen, pedagogisch zorgverleners, artsen en andere gespecialiseerde medewerkers.
 • proactief meedenken over procesverbeteringen en inrichting van de afdeling. Hierbij richt je bijvoorbeeld zorgprocessen in waarbij ruimte is voor ouderparticipatie- en zelfzorg en werk je mee aan een kind- en gezinsvriendelijke ziekenhuisomgeving.
 • aanschuiven bij werkgroepen zoals pulmonologie en PROSA. Waar we onder andere de toepassing van focustaal en de toediening van lachgas bespreken.
 • lees meer over de functie van kinderverpleegkundige op onze werken bij website.

Opleiden & ontwikkelen
Voor kinderverpleegkundigen met ambitie is er altijd de mogelijkheid voor bijscholing of verdere specialisatie. Denk aan het volgen van de vervolgopleiding kinderoncologie of je ontwikkelt je tot klinisch assessor. Ook kun je doorgroeien naar een meer coördinerende rol als gespecialiseerd regieverpleegkundige kindergeneeskunde waarbij je 3% toeslag bovenop je salaris krijgt. Genoeg mogelijkheden!

Aanvullend gaan onze kinderverpleegkundigen regelmatig naar symposiums en worden ze getraind door assessoren op het gebied van klinisch redeneren. Zodat straks iedereen elkaar kan begeleiden. Kortom, bij ons ben je nooit uitgeleerd!

Catharina Kids Panel
En wist je dat wij ieder kwartaal een Catharina Kids Panel houden? Hier gaan we met een multidisciplinair team van een kinderverpleegkundige, pedagogisch zorgverlener, secretaresse en kinderarts in gesprek met onze jonge patiënten. Zo hebben wij laatst het thema Energie besproken. We zijn hiervoor naar de energiecentrale van ons eigen ziekenhuis gegaan. Ook bespraken we hoe het zit met het energielevel van de jonge patiënten zelf. Ontzettend leerzaam voor zowel de patiënt als wij als zorgverlener.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Het is een heel jong en dynamisch team, dat volop in beweging is. Op vrijdagmiddag is er altijd een borrel en hebben we veel plezier met elkaar. Dat vind ik wel mooi van deze afdeling. De onregelmatige werktijden kunnen het af en toe lastig maken, maar je hebt hier zeker iets over te zeggen. We kunnen zelf een beetje inplannen, maar je moet natuurlijk ook aan een paar criteria voldoen. Bijvoorbeeld een bepaald aantal avond- of nachtdiensten draaien. Collegialiteit staat daarbij voorop." – Elze, Kinderverpleegkundige

Lees hier het hele interview met Elze.

Kindergeneeskunde
Ons Vrouw Kind Centrum bestaat uit de afdelingen verloskunde en kraamafdeling, couveuseafdeling en kinderafdeling. Jij komt te werken op de kinderafdeling.

Kindergeneeskunde is een breed specialisme. We behandelen ziektes, maar ook groei- en ontwikkelingsstoornissen. Kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen bij ons terecht. Ook zijn er een aantal speciale poli’s met ondersteunende verpleegkundigen, waaronder een kinderpoli gericht op diabetes, kinderlongziekten en maag- darm en leverziekten. Lees hier meer over ons Vrouw Kind Centrum.

Ons team van de kinderafdeling bestaat uit ongeveer 35 collega’s. Dit zijn 10 specialistisch regieverpleegkundigen, 14 kinderverpleegkundigen, 2 kinderverpleegkundigen in opleiding, 4 verpleegkundigen. Verder werken er nog een medewerker verpleging en verzorging, pedagogisch zorgverleners, afdelingssecretaresses en teamleider Kelly. Je krijgt bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We scoren in het medewerkerstevredenheidsonderzoek van onze afdeling dan ook hoog op autonomie en zelfroosteren.

Je kunt ons team omschrijven als collegiaal, dynamisch, volop in beweging en jong. Alle teamleden hebben passie voor hun vak én de patiënt. Samen professionaliseren we de zorg op de afdeling continu en houden we ons bezig met de ontwikkeling en uitbreiding van gezinsgerichte zorg.

Volg je ons al op Instagram? Wij hebben als Kindergeneeskunde een eigen pagina! Hier kun je al een stukje sfeer proeven.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot kinderverpleegkundige. Bijna je diploma tot kinderverpleegkundige gehaald? Ook dan ben je van harte welkom om alvast te solliciteren.
 • BIG-registratie.
 • nog geen gespecialiseerd kinderverpleegkundige, maar heb jij wel je mbo of hbo diploma tot verpleegkundige behaald? Neem dan contact op met recruiter Carolien om de mogelijkheden in ons ziekenhuis te bespreken. En wie weet ga jij over 2 jaar in opleiding tot kinderverpleegkundige!

Ook ben je een persoon die goed om kan gaan met wisselende werkzaamheden en niet gebaat is bij een hele gestructureerde afdeling. Kinderen zijn onvoorspelbaar. Hierbij stel jij je flexibel op en ga je gemakkelijk mee in de verschillende slaaptijden, leeftijden en veranderende gedragspatronen van onze jonge patiënten. Met jouw creatieve oplossingen weet jij hen op de juiste manier te helpen. Kortom, ben je gewoon een fijne, gezellige collega die, net als wij, onze jonge patiënten een warm hart toedraagt.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als kinderverpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 20 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • meer balans tussen werk en privé door ons zelfroostersysteem.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.540,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als kinderverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis of loop je graag een dagdeel mee met een toekomstig collega? Je kunt deze inhoudelijke vragen stellen aan Kelly Senders (teamleider) op 040 – 239 8200.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag voor 21 juni via onze website.
 • Eerst vrijblijvend een kop koffie drinken of praten over de mogelijkheden? Dat kan! Bel Kelly en vraag naar de mogelijkheden.
 • Eerst een dagdeel meelopen voordat je op gesprek gaat? Ook dat kan geregeld worden! Neem hiervoor telefonisch contact op met Kelly.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Novadic-Kentron

Behandelaar Verslavingszorg Spec. behandeling Tilburg

Tilburg
Parttime / Fulltime
Vitalis WoonZorg Groep

Verpleegkundig specialist

Eindhoven
32 - 36 uur