Obstetrieverpleegkundige - parttime of fulltime

Als gediplomeerde obstetrieverpleegkundige ben jij op zoek naar een ziekenhuis waar leren en ontwikkelen voorop staat. Waar samenwerken naar een hoger niveau getild is door de komst van ons Vrouw Kind Centrum. Zodat we samen gezinsgerichte zorg kunnen bieden. En dat allemaal in een fijn warm team waar, naast beschuit met muisjes, ook regelmatig andere lekkernijen op tafel staan. Benieuwd of onze afdeling ook bij jou past? Bel gerust laagdrempelig met onze teamleider Evy. Meteen solliciteren of meelopen kan ook! Wij gaan graag met jou in gesprek. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgdragen voor het continue verpleegproces van onze patiënten is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij bied je zorg aan moeder en kind, maar zeker ook aan de partner. Als obstetrieverpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van acute verpleegkundige zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Jij weet in acute en levensbedreigende situaties precies wat er moet gebeuren.
 • meedenken over procesverbeteringen en inrichting van de afdeling om onze kwaliteit van zorg naar een nóg hoger niveau te tillen.
 • actief deelnemen aan werkgroepen zoals HIX, peer support of je inzetten als coach op de leerunit.
 • mogelijkheid om samen met het team zelf je rooster in te delen.

En wist je dat er op de afdeling Verloskunde een leerunit bestaat? Hierdoor is het opleiden, leren en coachend begeleiden een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Jezelf blijven ontwikkelen vinden wij dan ook heel belangrijk. Zo zijn er regelmatig drill trainingen en assessments om het klinisch redeneren op peil te houden. Naast deze trainingen, kun je je ook aansluiten bij verschillende werkgroepen om meer te kunnen betekenen voor een onderwerp wat jou interesseert. Denk aan werkgroepen die zich bezighouden met stilgeboorte of miskramen, maar ook social media en een heuse feestcommissie.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

Lees hier ook het verhaal van Britt, obstetrieverpleegkundige binnen ons Vrouw Kind Centrum.

“Het leuke van de afdeling verloskunde is dat geen dag hetzelfde is, het is hollen of stilstaan. Ook is het werk erg divers met het acute karakter van de verloskamers en de begeleiding aan kersverse ouders op de kraamafdeling. In ons team werken we hard en staan we voor elkaar klaar. We hebben een prettige en gezellige werksfeer.”Milly, obstetrieverpleegkundige

De Verpleegafdeling Verloskunde
Onze Verpleegafdeling Verloskunde binnen het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is onderdeel van het Vrouw Kind Centrum. Het Vrouw Kind Centrum bestaat uit afdeling Verloskunde, verpleegafdeling Kindergeneeskunde en de Couveuseafdeling. Als team van professionals dragen wij samen zorg voor goede kwaliteit van zorg. Zo streven wij bijvoorbeeld tijdens de bevalling naar 1: 1 begeleiding en worden moeder en kind niet gescheiden na de geboorte.

Op de afdeling verloskunde ervaar je een rust ondanks de hectiek van het specialisme. Dit komt doordat wij enkel éénpersoonskamers hebben én doordat het team uitstekend op elkaar is ingespeeld. Iedereen denkt met elkaar mee en heeft dezelfde passie voor gezinszorg. Binnen het team is alles bespreekbaar. Eigenlijk wordt iedere bevalling wel nabesproken. Of het nu een goede of slechte uitkomst heeft gehad. En de sfeer in het team is heel hecht en warm. Zo wordt er een leuk filmpje gemaakt als iemand met pensioen gaat, staat er met Pasen en Kerstmis iets lekkers op tafel en doen we ook buiten werktijd leuke dingen samen. Verder hebben wij:
 • 15 kraamsuites
 • 1 triagekamer met 2 bedden
 • 36 Obstetrieverpleegkundige
 • 5 Obstetrieverpleegkundige in opleiding
 • 5 Verpleegkundige, die na de inwerkperiode gaan starten als Obstetrieverpleegkundige in opleiding

Nieuwsgierig? Bekijk snel hoe het is om te werken bij ons Vrouw Kind Centrum op onze werken-bij website via deze link.

Volg je ons al op Instagram via Verloskunde_Catharina_zkh? Hier kun je al een stukje sfeer proeven!

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot obstetrieverpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • goede omgang met onze multiculturele patiënten en beheerst de Engelse taal.
 • flexibele houding omtrent werktijden. Je bent bereid om relatief veel avonden en nachten te werken.

Geen klinische werkervaring of nog niet gespecialiseerd, maar wel interesse in een plek binnen ons Vrouw Kind Centrum? Wat leuk! Neem contact op met recruiter Carolien voor de mogelijkheden.

Ook ben je een persoon die goed nauw kan samenwerken met collega’s binnen ons multidisciplinaire team van gynaecologen, verloskundigen, arts-assistent, kinderartsen en neonatologieverpleegkundigen. Kortom ben je een teamspeler die elke patiënt voorziet van een belangrijke dosis Brabantse gastvrijheid en hoogwaardige zorg.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als obstetrieverpleegkundige kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 uur - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.540,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • goede balans tussen werk en privé door ons zelfrooster systeem. Hierdoor heb je meer regie in deze balans.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als obstetrieverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Evy van de Ven (Teamleider Verloskunde) op 040 - 239 8100 of via evy.vd.ven@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040 – 239 8840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 17 augustus 2024 via onze website. Een brief is niet nodig, wij gaan graag met je in gesprek!
 • Twijfel je? Bel gerust met onze teamleider Evy.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Zorggroep Elan

Praktijkondersteuner Somatiek

ASTEN
16 - 20 uur
Park Zuiderhout

Verpleegkundige - FLEX!

Teteringen
0 - 32 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg