Assistent welzijn, met zorghulptaken

(minimaal 12 tot maximaal 20 uur per week, aantal contracturen bespreekbaar)

Hou je ervan om een huiselijke sfeer te creëren, onze bewoners persoonlijke en oprechte aandacht te geven en heb jij een groot zorghart? Wil je graag iets betekenen voor de ouderen in Gilze en omstreken? Houd je van afwisseling en herken jij je in onze kernwaarden Persoonsgericht, Met Elkaar en Vertrouwd? Dan zijn we ter uitbreiding van onze afdeling Individueel Wonen op zoek naar jou en dan maken we graag kennis met je!

KLEINSCHALIGHEID = ONZE KRACHT

Onze prachtige locatie ligt in het centrum van Gilze en we bieden een breed pakket aan zorgdiensten. Er zijn aparte teams voor kleinschalig wonen, individueel wonen, thuiszorg, dagverzorging en de nachtdienst, die natuurlijk samenwerken. Ook hebben we onze facilitaire diensten in eigen beheer; de technische dienst, de huishoudelijke dienst, een eigen volledig uitgeruste professionele keuken en ons restaurant “De Vertoeverij”, waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van een lekkere maaltijd of een drankje. Onze frietavonden zijn steeds goed bezocht! 

Er werken ongeveer 170 medewerkers bij ons en we kunnen een beroep doen op een even grote groep van betrokken vrijwilligers. Onze teammanagers zorg en facilitair zijn dagelijks in Gilze te vinden en ook onze bestuurder is laagdrempelig beschikbaar, hierdoor zijn de lijntjes kort, weten we van elkaar wat er speelt en kunnen we dus snel schakelen. 

Ondanks onze kleinschaligheid hebben we grootse ambities. Ook zijn we koploper als het gaat om het inzetten van mooie innovaties in de zorg, zoals de zorgrobot SARA, onze leefcircels, automatische medicijndispensers, de druppelbril en slim incontinentiemateriaal.

WAT GA JE DOEN?

Als assistent welzijn werk je op de afdeling Individueel Wonen: hier wonen 40 bewoners verspreid over 3 etages, ieder in hun eigen appartement. Iedere etage heeft een gezellig “pleintje”, welke dient als ontmoetingsplek. Op de afdeling vind je ook een volledig ingerichte gymruimte, een kapsalon en een fijne personeelsruimte met dakterras. 

Als assistent welzijn ben jij de verbinder tussen welzijn, zorg én facilitair en vanuit die rol vervul je een belangrijke ondersteunende functie en ben je breed inzetbaar. Je ondersteunt onze gediplomeerde zorgmedewerkers met taken als het in en uit bed helpen van bewoners, bewoners (helpen bij) wassen, aan- en uitkleden, het aan- en uitdoen van steunkousen en ondersteunen bij de toiletgang. 

Daarnaast zorg je in de ochtend samen met jouw collega’s voor een fijne dagstart van onze bewoners, door onder andere ontbijtjes te verzorgen, koffie en thee rond te brengen en wat licht huishoudelijke taken op te pakken. Tussen de middag worden onze bewoners voorzien van een heerlijke warme maaltijd, welke in onze centrale keuken bereid wordt. Jij zorgt dat bewoners van en naar onze Vertoeverij gebracht/gehaald worden om daar de maaltijd te nuttigen. ‘s Middags bied je onze bewoners de nodige ontspanning, door bijvoorbeeld een spelletje of kleine activiteit te doen, samen te lezen of een praatje te maken. ’s Avonds zorg je dan weer voor een “avondhuiskamer”, waar meerdere bewoners terecht kunnen voor een fijne avondbesteding en wat extra gezelschap/afleiding. Als assistent welzijn ben jij dan aanwezig om dit in goede banen te leiden, door te zorgen voor een leuke activiteit en te voorzien in de koffie en thee.

Wat het ook is; jij voelt aan wat onze bewoners nodig hebben en je speelt hierop in! Zo krijgen ze nog meer persoonlijke aandacht. Je bent gastvrij en vriendelijk naar onze bewoners, maar ook naar de families, mantelzorgers en andere bezoekers. 

WAT BIEDEN WIJ JOU?

Naast een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (mét uitzicht op een vast dienstverband) en een salaris in FWG 20 (min. € 14,29 en max. € 17,71 bruto per uur, dit is nog zonder onregelmatigheidstoeslag), kom je te werken in een kleinschalige organisatie waar bewoners en medewerkers elkaar kennen. De sfeer bij ons is te omschrijven als open, gemoedelijk en gastvrij en hier doen we dan ook samen ons best voor. Je komt te werken in een mooi en gezellig gebouw, waar je dagelijks voorzien wordt van verse soep, salade en fruit. Daarbij kun je volop gebruik maken van de laatste snufjes op het gebied van innovatie en zorgtechnologie en hebben we voor jou een massagestoel klaar staan!

We zorgen sowieso voor interne scholingen en we zorgen dat je on the job gecoacht en ingewerkt wordt door ervaren zorgmedewerkers, die jou klaarstomen om ingezet te worden op de ondersteunende zorgtaken.

Goed om te weten dat we vanwege de gemiddelde dienstduur van 4 tot 6 uur bewust op zoek zijn naar kandidaten die interesse hebben in een wat kleiner contract; minimaal 12 uur tot maximaal 20 uur per week. Inherent aan het werken in de zorg zijn de onregelmatige diensten; in dit geval betreffen het dag- en avonddiensten tussen 8 en 21 uur, óók tijdens weekenden en feestdagen. Buiten deze diensten verwachten we je op teamoverleggen en interne scholingen (uiteraard betalen we deze uren), dus flexibiliteit is een must!

WAT BRENG JIJ MEE?

Je beschikt over een afgeronde opleiding op MBO-niveau 1 of 2. Een zorgopleiding is niet nodig (maar mag natuurlijk wel!). We vinden het vooral belangrijk dat je een sociale en zorgzame instelling hebt en onze bewoners een warm hart toedraagt. Affiniteit met de doelgroep is een must; je werkt met onder andere bewoners die een dementie hebben (in diverse stadia/vormen) en die daardoor onbegrepen gedrag kunnen laten zien. Je weet hier steeds goed op in te spelen en je wil graag meer leren over het werken in de ouderenzorg. Je bent vrolijk, creatief en een echte sfeermaker dan wel iemand die rust brengt op momenten dat het nodig is. Verder heb je een frisse en verzorgde uitstraling, ben je proactief, dienstverlenend en geduldig.

Verder kun je de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die dit werk met zich meebrengt prima aan en kom je met goede ideeën om het welzijn van onze bewoners nóg beter te maken. 

NOG VRAGEN OF SOLLICITEREN?

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Dan nodigen we je van harte uit om contact op te nemen met Joleen de Reus (HR-adviseur) via telefoonnummer 0161-458020. Je kunt voor 16 juni a.s. jouw cv en een korte motivatie naar ons doormailen (werkenbij@stfranciscus.nl). 

Wie weet kom jij binnenkort een keer bij ons meekijken, om zo de sfeer te proeven en te kijken of het klikt! Dan kunnen we gelijk bespreken naar welk aantal uren jouw voorkeur uitgaat en hopelijk mogen we je dan snel verwelkomen in ons team.

Neem ook eens een kijkje op www.stfranciscus.nl, waar medewerkers hun ervaringen over het werken bij St. Franciscus delen, of bezoek ons op Facebook of Instagram.

Recente vacatures

's Heeren Loo

Assistent begeleider

Druten
20 - 24 uur
Het Laar

Verzorgende 3-IG (voor de nacht)

Tilburg
Parttime