Ambulant Gezinsbehandelaar Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)

Waar je werkt

De vacature ontstaat binnen het team van Ambulante Gezins Behandeling (AGB). Dit team maakt onderdeel uit van Herlaarhof. Herlaarhof is het expertisecentrum voor kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, met 2de en 3de lijns zorg in 120 gemeenten in heel Brabant en vestigingen in Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel, en 's-Hertogenbosch. Herlaarhof maakt onderdeel uit van Reinier van Arkel (zie: https://www.reiniervanarkel.nl/ voor meer informatie). Met snel toegankelijke specialistische diagnostiek en behandeling wordt ingezet op optimaal herstel en participatie van het kind. Behandeling, zowel klinisch als ambulant, richt zich op neurobiologische ontwikkelingsstoornissen, trauma en hechting, persoonlijkheidsstoornissen, infant mental health en licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen. Herlaarhof heeft als doel onderzoek en behandeling bij kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 (LVB tot 23) jaar met psychosociale of psychiatrische stoornissen. Herlaarhof beschikt daartoe over poliklinische, dag klinische- en klinische functies. Volg voor meer informatie over Herlaarhof de volgende link: https://www.herlaarhof.nl/

Wat je doet
Je werkt als ambulant gezinsbehandelaar (verbonden aan locatie Vught) aan de behandeling van kinderen/jeugdigen binnen de kaders van het individuele behandelplan.
 • Binnen de richtlijnen van het behandelplan heb je contact met cliënten en diens netwerk in de thuissituatie en werk je samen met andere disciplines en partners binnen het zorgdomein. Netwerken is een van je kerncompetenties.
 • Er wordt gewerkt met methodieken als Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), brainblocks, CognitieveGedragsTherapie (CGT) en systemisch werken.
 • Je observeert doelgericht het gedrag van kinderen/jeugdigen en de onderlinge interactie met het systeem en rapporteert hierover met behulp van het elektronische dossier.
 • Via verschillende overlegvormen lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van behandelplannen en aan het afdelingsbeleid.

Wie we zoeken
 • Je beschikt over een afgeronde HBO-SPH, HBO-V of HBO Social Work opleiding, eventueel aangevuld met vervolgcursussen op het gebied van Kinder- en jeugdpsychiatrie; systemisch gerichte opleiding en/of IAG.
 • Je beschikt over werkervaring met deze complexe doelgroep en het ambulant werken binnen de (kinder- en jeugd) psychiatrie.
 • Ervaring met zelfstandig systemisch werken.
 • Geschoold in of bereidheid tot het volgen van de IAG-opleiding.
 • BIG of SKJ geregistreerd.
 • Zowel zelfstandig als teamgericht kunnen werken onder regie van een gz-psycholoog of een psychiater.
 • Vraaggericht, methodisch en resultaatgericht kunnen werken.
 • Een energieke, proactieve en stevige persoonlijkheid die zichzelf herkent in de kernwaarden: flexibel, daadkrachtig en gestructureerd.

Wat we je bieden
Wij bieden als team mogelijkheden tot ontwikkeling, en zijn gericht op het denken in mogelijkheden en het gericht inzetten van ieders kwaliteiten en ontwikkeling als bijdrage aan ons zelforganiserende team.

Daarnaast bieden wij jou een dienstverband aan voor de duur van 1 jaar (omzetting naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd behoort bij goed functioneren zeker tot de mogelijkheden) met een salariëring conform CAO GGZ FWG 50 (€3218-€4263), voor 28-36 uur per week. De werktijden zijn volgens rooster in overleg met het team, soms ook buiten kantoortijden.

Meer weten en solliciteren

Meer weten?
Neem dan contact op met ambulant gezinsbehandelaar:

Ron van Beers (ambulant gezinsbehandelaar), bereikbaar via: 06-83639963;

of: Esmee van der Biezen (ambulant gezinsbehandelaar), bereikbaar via: 06-23561330.

Solliciteren
Wanneer jij denkt; dit is mijn droombaan, solliciteer dan via de "solliciteer hier" button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt.
Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het 'Beleidskader voor Werving en Selectie'. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Contact

Frank Vermeij
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Futuris zorg & werk B.V.

Ambulant begeleider

Eindhoven
GGZ Westelijk Noord-Brabant

Preventiemedewerker jeugd

Halsteren
32 - 36 uur
Rooyse Wissel

Senior Begeleider of Verpleegkundige | 32 - 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime