Klinisch Psycholoog polikliniek ontwikkelingsproblematiek (Herlaarhof Vught)

Wat je doet

Als Klinisch Psycholoog lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van de zorgprogramma’s zoals IMH, trauma, stemming & angst en ontwikkelingsstoornissen en voer je psychologische en psychotherapeutische behandelingen uit van kinderen en jeugdigen met complexe psychiatrische problematiek. Je neemt deel aan en leidt multidisciplinaire besprekingen en andere functiegerichte overlegvormen en geeft werkbegeleiding, intervisie en supervisie aan collega’s in opleiding (pré-doctoraal stagiaires, psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog en GZ-psychologen in opleiding tot klinisch psycholoog). Daarnaast geef je voorlichting en consultatie aan zorginstellingen en verwijzers en denk je teamoverstijgend mee met betrekking tot het zorgaanbod, beleid en teamprocessen binnen Herlaarhof. Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van de zorgvernieuwing behoort ook tot de mogelijkheden.

Waar je gaat werken
Je gaat werken voor Herlaarhof op onze locatie in Vught, onderdeel uitmakende van Reinier van Arkel. Herlaarhof is het expertisecentrum voor kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, met 2de en 3de lijns zorg in 120 gemeenten in heel Brabant en vestigingen in Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch en Waalwijk. Met een snel toegankelijke specialistische diagnostiek en behandeling wordt ingezet op optimaal herstel en participatie van het kind. Behandeling, zowel klinisch als ambulant, richt zich op neurobiologische ontwikkelingsstoornissen, trauma en hechting, persoonlijkheidsstoornissen, infant mental health en licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen. Herlaarhof heeft een opleiding voor kinder- en jeugdpsychiatrie, gekoppeld aan de A-opleiding van Reinier van Arkel.

Je komt te werken op de polikliniek internaliserende problematiek en/of de polikliniek ontwikkelingsproblematiek. We bespreken je voorkeur graag met je, een combinatie van inzet op beide poliklinieken behoort ook tot de mogelijkheden!

Polikliniek ontwikkelingsproblematiek: Binnen deze polikliniek behandelen we kinderen die kenmerken hebben die passen bij onder andere autismespectrumstoornissen (ASS), ADHD, ODD, Ticstoornissen, Gilles de la Tourette, leerstoornissen en in het overgrote deel kenmerken die passen bij meerdere van deze symptoomstoornissen. Dit zijn allen symptoomstoornissen met een neurobiologische oorsprong. Breed, dimensioneel en ontwikkelingsgericht kijken is bij deze kinderen van groot belang. Vaak lopen zij – maar ook hun ouders – op veel levensgebieden vast waardoor de kans op bijkomende emotionele of gedragsproblematiek wordt vergroot. De ontwikkelingsproblematiek poli biedt hoog-specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding aan kinderen en hun ouders die last hebben van of worstelen met de kenmerken en gevolgen van neurobiologische ontwikkelingsproblematiek. Het aanbod van dit team bestaat uit expertise op (differentiaal)-diagnostiek naar ontwikkelingsproblematiek, psycho-educatie (bijv. brain blocks), groepsbehandelingen (bijvoorbeeld ASS-meisjes groep), ouderbegeleiding, systeemtherapie en individuele behandelingen (bijvoorbeeld CGT).

Wat wij van je vragen
Wij zijn op zoek naar een betrokken collega die graag samen met ons de zorg voor onze kwetsbare cliënten naar een nog hoger plan brengt!

Verder herken jij jezelf terug in het volgende profiel:
  • Beschik jij over een BIG-registratie als Klinisch Psycholoog?
  • Ben je ervaren in het behandelen van kinderen en jeugdigen in de context van complexe psychiatrische problematiek?
  • Beschik je over ruime ervaring in het werken als regiebehandelaar binnen de kinder en jeugd psychiatrie?
  • Ben je in staat om een visie en beleid te ontwikkelen op een goed geprofileerd aanbod binnen de specialistische GGZ?
  • Heb je ervaring met projectmanagement en implementatie van zorgprogramma’s?
  • Ben je als persoon loyaal, flexibel en stressbestendig?

Dan gaan we graag met je in gesprek!

Wat kunnen wij je bieden?
Bij Reinier van Arkel werken mensen die blij zijn met jou als collega! Wij bieden een inspirerende en professionele werkomgeving waarin je in de gelegenheid bent je competenties in te zetten en waar ruimte is voor verdere ontwikkeling. Persoonlijke wensen waarin wij organisatorisch een rol kunnen spelen bespreken wij graag met je.

Verder bieden we onder meer het volgende:
  • Salaris: inschaling binnen FWG 70 (€4955-€6836) volgens de cao GGZ.
  • Werktijden: Je werktijden zijn op werkdagen tijdens kantoortijden.
  • Dienstverband: Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, het aantal uren stellen we graag in overleg met je vast.

Meer weten en solliciteren
Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor even contact op met: Anouk van de Vondervoort (Manager Zorg), bereikbaar op telefoonnummer: 06-28238027.

Kijk voor aanvullende informatie ook eens op www.herlaarhof.nl.

Solliciteren: Interesse? Leuk! Dan ontvangen we je sollicitatie in de vorm van een CV en motivatiebrief graag via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Een vast onderdeel van het selectieproces is een referentiecheck.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Werknemers van Reinier van Arkel die een externe kandidaat voordragen kunnen in aanmerking komen voor de wervingspremie.

Recente vacatures

St. Elisabeth Roosendaal

(GZ-)Psycholoog

Roosendaal
24 - 32 uur
Thebe

Klinisch Neuropsycholoog

Breda
16 - 36 uur
Koraal, locaties De La Salle en Maashorst

MST Therapeut / De La Salle - Boxtel

Boxtel
32 - 36 uur